maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבננות מטוגנות בבלילה

בימים סגריריים בארגנטינה, הסבתות מתכנסות בבית כדי להכין קינוח מתקתק וטעים - בונאלוס בננה. המתכון הפשוט והטעים שלפניכם מאפשר להכין את הקינוח טעים והמיוחד הזה בניחוח פירותי, שמטוגן בבלילה מתקתקה אשר הופכת את כל החוויה לטעימה במיוחד.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבננות מטוגנות בבלילה מקור תמונה: vix.com
רכיבים לבונאלוס בננה:
חלב - ⅓ כוס (קר)
ביצים - 2 (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - 1 כף (דק)
קמח - ¾ כוס
בננות - 2 (בשלות, חתוכות לפרוסות)
שמן צמחי - 2 כוסות (לטיגון)
אבקת סוכר - ¼ כוס (לזרייה)
אופן הכנת הבונאלוס בננה:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד חלב, חלמונים, תמצית וניל וסוכר דק.
  2. הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח תוך ערבוב מתמיד ליצירת בלילה חלקה ונטולת גושים. השתמשו במיקסר ידני אם יש צורך לפרק גושי קמח.
  3. הקציפו את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  4. קפלו את החלבונים המוקפצים לתוך בלילת הקמח לקבלת מרקם אחיד וחלק. הוסיפו לקערה את פרוסות הבננה וערבבו בעדינות עד שהן יצופו מכל צדיהן.
  5. חממו 2 כוסות שמן בסיר קטן עד שהשמן יהיה חם מאוד.
  6. בעזרת מצקת, קחו בלילה עם 1 פרוסת בננה בכמות שוות ערך ל-2 כפות. הכניסו 4 יחידות כאלו לתוך השמן החם בעזרת כף וטגנו במשך כ-2 דקות, או עד שהבונאלוס ישחימו קלות. הפכו אותם וטגנו גם בצד השני למשך 1 דקה, או עד שהגוון שלהם יהיה זהה לזה של צדם השני.
  7. חזרו על התהליך עם יתר הבלילה, הוציאו את הבונאלוס המוכנים לצלחת עם נייר סופג, קררו קלות וזרו מעליהם אבקת סוכר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: