header

מתכון ללחם הולנדי ביתי

ישנן שיטות שונות ומגוונות לאפיית לחם - בתנור, בטאבון או במכשיר ייעודי לאפיית לחם. אבל מה שמייחד דווקא את הלחם ההולנדי ושם אותו מעל כל השאר בעיני רבים, הוא העובדה שאפייתו נעשית בתוך סיר לוהט שנמצא בתוך תנור. זה אולי נשמע כמו משהו מורכב, אבל תופתעו לדעת שזה לא דורש מאמץ מיוחד ושלא צריך יותר מ-5 מצרכים פשוטים שיש בכל בית. ההכנה אמנם דורשת זמני התפחה רבים, אבל מבחינה מעשית היא פשוטה מאוד והכי חשוב - מתגמלת. בסופה תוכלו ליהנות מלחם הולנדי ביתי ומיוחד שכל הסועדים ישמחו מאוד לגלות שהכנתם בעצמכם!
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים ללחם הולנדי ביתי:
מים - 2 כוסות (480 מ"ל, פושרים)
קמח - 4 כוסות (500 גרם, ועוד לקימוח)
מלח גס - ½1 כפיות
שמן זית - 1 כפית
אופן הכנת לחם הולנדי ביתי:
  1. בקערה בינונית ערבבו את השמרים עם המים והניחו להם לעלות עד להופעת קצף.
  2. בקערה גדולה ערבבו היטב את הקמח והמלח עם הידיים, ולאחר מכן צרו גומה במרכז הקערה ושפכו לתוכה את תערובת השמרים והמים.
  3. התחילו לערבב את התערובת עם הידיים (הקפידו להרטיב אותן לפני כדי למנוע מהבצק להידבק אל האצבעות) עד להתגבשות הבצק וקבלת מרקם אחיד.
  4. אם בשלב זה הבצק דביק מדי תוכלו להוסיף עוד קמח בפעימות קטנות (1 כף בכל פעם). אם הבצק יבש מדי הוסיפו מים בפעימות קטנות (1 כף בכל פעם).
  5. כאשר הבצק מתגבש, כסו אותו עם מגבת ואפשרו לו לתפוח עד להכפלת נפחו, שעה וחצי-שעתיים.
  6. בתום התפיחה לחצו על הבצק בעדינות עם האצבעות - אם הוא תפח כראוי הוא יאבד מעט מנפחו לאחר הלחיצה.
  7. באמצעות הידיים או מרית סיליקון נתקו בעדינות את הבצק מדפנות הקערה כלפי מרכזה. לאחר מכן, כסו שוב את הקערה ואפשרו לו לתפוח במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  8. כשהבצק הכפיל שוב את נפחו, העבירו אותו בעדינות אל משטח מקומח קלות. פזרו מעליו מעט קמח, צרו ממנו צורה של כיכר והתחילו לקפל אותו מספר פעמים עם הידיים. לבסוף אספו את קצותיו ורכזו אותם בתחתית (ראו סרטון - 0:45).
  9. שמנו קערה גדולה בשמן זית, קמחו אותה קלות והניחו בפנים את הבצק (כשקצותיו כלפי מטה). הניחו לו לתפוח במשך שעה נוספת.
  10. בינתיים הכניסו לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות סיר לחם הולנדי ריק (או כל סיר אחר עם מכסה תואם שאפשר להכניס בשלמותו לתנור), למשך 45 דקות-שעה.
  11. הוציאו בזהירות רבה את הסיר הריק והלוהט מהתנור, הניחו אותו על משטח בטוח. השאירו את התנור מופעל.
  12. הוציאו את הבצק מהקערה אל משטח מקומח קלות, עצבו אותו לצורת כיכר והניחו אותו בזהירות בתוך הסיר.
  13. כסו את הסיר באמצעות מכסה והחזירו אותו לתנור לאפייה של 45 דקות, כאשר ב-15 הדקות האחרונות יש להסיר את המכסה.
  14. בסיום האפייה העבירו את הסיר הלוהט למשטח בטוח, והוציאו ממנו את הלחם באמצעות מרית. תנו לו לנוח במשך 10 דקות לפני החיתוך - ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: לחם , מאפים , אפייה , הולנד , תפיחה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: