header

סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק

הסלט הבא שתלמדו להכין יכול להתאים כשאפשרות אנינה במיוחד למנת פתיחה לארוחת ערב אלגנטית עם חברים. האגסים שנטבלים במעט קוניאק  שמוסיף לכל המנה "טוויסט" מיוחד  יחד עם טעמי השומר והכרוב המורגשים, הופכים את הסלט הזה למרענן חך וכזה שיכול לשדרג את הארוחה כבר מתחילתה. מומלץ להגיש חמים, ושיהיה בתיאבון!

 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים לסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
אגסים - 2 (בינוניים ומוצקים)
קוניאק - ¼ כוס (ניתן להחליף בברנדי)
שמן - 3 כפות
פקעת שומר - 1 (חצויה ופרוסה לחתיכות דקות)
כרוב - 2 כוסות (פרוס לפרוסות)
מים - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גבינת גורגונזולה - ¾ כוס (פרוסה או מפוררת)
אגוזי מלך - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
אופן הכנת הסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
  1. קלפו וגלענו את האגסים, ולאחר מכן פרסו אותם לפרוסות דקיקות וטבלו קלות בקוניאק.
  2. במחבת גדולה, חממו שמן על גבי להבה בינונית גבוהה. הוסיפו למחבת את פרוסות השומר וטגנו קלות לפריכות עדינה, כ-2-3 דקות.
  3. הוסיפו למחבת את פרוסות הכרוב וטגנו קלות עם פרוסות השומר עד שהכל מתרכך – כ-2-3 דקות.
  4. הוסיפו למחבת את האגסים הטבולים בקוניאק, המים, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל, ערבבו קלות ובשלו עד שכל הנוזלים מתאדים – כ-6-8 דקות.
  5. העבירו את הסלט לקערת הגשה; פזרו מעליו את גבינת הגורגונזולה ואגוזי המלח. הגישו חמים בטמפרטורת החדר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: