maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

פודינג פתיתים בקוקוס עם תותים ושזיפים

פתיתים הם רכיב ישראלי מאוד שאנחנו רגילים לראות כתוספת למנה עיקרית, לפעמים אולי כחלק מסלט, אבל האם הייתם יכולים לדמיין אותם בתור קינוח? עם המתכון הזה תראו שזה בהחלט אפשרי. הפודינג הנפלא הזה, שמשלב את הרכות של הפתיתים עם טעמים פירותיים וחלב קוקוס נהדר, בהחלט יכול להפתיע, לרגש אתכם ולגלות לכם שפתיתים יכולים להוות גם חלק קינוח מתקתק ונפלא.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
פודינג פתיתים בקוקוס עם תותים ושזיפים מקור תמונה: taste.com.au
רכיבים לפודינג פתיתים בקוקוס:
פתיתים - 1 כוס
מקל וניל - 1 (חתוך לאורך)
סוכר - 1 כף
תותים - 250 גרם (אם גדולים אז לחצות לשתיים)
שזיפים - 4 (קטנים, מגולענים וחתוכים לרבעים)
דבש - 2 כפות
שורש כורכום מרוסק - 2 כפיות (או לחלופין ¼ כפית כורכום טחון)
קרם קוקוס - לפי הטעם (להגשה)
אופן הכנת הפודינג פתיתים בקוקוס:
  1. חממו תנור מראש ל-200 מעלות. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. לתוך סיר גדול הכניסו את הפתיתים, החלב, מקל הווניל ומקל הקינמון, בשלו על להבה נמוכה וערבבו תדירות. בשלו הכל למשך 15-20 דקות או עד שהתערובת מסמיכה והפתיתים מתרככים. הכניסו פנימה את הסוכר וערבבו.
  3. בינתיים בזמן בישול הפתיתים, ערבבו בקערה יחד את התותים, השזיפים, הדבש, הכורכום והג'ינג'ר.
  4. הניחו את תערובת הפירות בתבנית שריפדתם, הכניסו לתנור ואפו למשך 15-20 דקות או עד שהפירות מתחילים להיצלות קלות ולהתרכך.
  5. חלקו את הפתיתים המבושלים לצלחות הגשה וחלקו את תערובת הפירות בין הצלחות. פזרו מעל את קרם הקוקוס והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר