maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדייסת פירות הדר חורפית ובריאה במיוחד

מחפשים מנה חורפית בריאה ומרעננת במיוחד? הכירו את דייסת פירות ההדר המתוקה והנהדרת הזו, שתהפוך כל יום קר למושלם! בזכות שילוב נהדר בין קלמנטינות ואשכולית, לא רק שתיהנו מטעמם הנפלא של פירות החורף, אלא גם תזכו לשלל יתרונות בריאותיים כמו גם לחיזוק המערכת החיסונית של גופכם. גם לגרעיני החמנייה, המוסיפים טעם לדייסה, יש סגולות נפלאות כגון שמירה על בריאות הלב, ולכן זהו פשוט המתכון המושלם עבורכם. אז קדימה, הכינו אותו לכל המשפחה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדייסת פירות הדר חורפית ובריאה במיוחד מקור תמונה: bbcgoodfood
רכיבים למתכון לדייסת פירות הדר:
קלמנטינות - 4 (קלופות וחתוכות לקוביות. הכינו כפית של קליפה מגוררת)
תמצית וניל - 2 כפיות
שיבולת שועל - 140 גר'
מים - 800 מ"ל
אשכולית - 1 (קלופה, נטולת גרעינים וחתוכה לקוביות)
עלי נענע - חופן קטן
גרעיני חמנייה - 2 כפיות
אגוזי מלך - 6 חצאים (קצוצים)
יוגורט - 400 גר' (מחולקים)
אופן הכנת המתכון לדייסת פירות הדר:
  1. ערבבו בקערה גדולה קליפת קלמנטינה מגוררת, תמצית וניל, שיבולת שועל ומים. כסו את הדייסה שקבלתם, והשאירו אותה בחוץ או במקרר כל הלילה.
  2. ערבבו בקערה נפרדת קלמנטינות עם אשכולית ועלי נענע. כסו אותה והכניסו למקרר.
  3. למחרת, בשלו במחבת על להבה גדולה את הדייסה מהסעיף הראשון עד לרתיחה, ואם היא עדיין לא סמיכה בנקודת זמן זו - המשיכו לבשל עד שתקבל מרקם זה.
  4. חלקו את התערובת ל-4 קערות, ופזרו מעל כל אחת מהן, באופן שווה, מתערובת פירות ההדר שהכנתם בסעיף 2, מגרעיני החמנייה, מהאגוזים ומהיוגורט.
  5. הגישו את הדייסות לשולחן, או הכניסו למקרר לשימוש עתידי. בתיאבון!
טיפ השף:
טיפ: ניתן לחמם את הדייסה למחרת בעזרת מעט מים רותחים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר