header

מתכון לקובלר קישואים

עליכם להכין קינוח לארוחה ונמאס לכם מהמאפים הרגילים והמוכרים שכוללים את אותם מרכיבים? מצאנו עבורכם פתרון מושלם ומיוחד: קובלר קישואים! קינוח שכזה הוא מאפה נפלא שנפוץ בעיקר בבריטניה ובארצות הברית, ואתם בטח תוהים מדוע עליכם להשתמש בירק הזה לטובת הכנתו. התשובה לכך פשוטה – ראשית, הוא נחשב לפרי בדיוק כמו תפוזים, בננות ותותים שאותם אתם ודאי מכניסים לעוגות שלכם. שנית, הוא מוסיף למאכלים רבים טעם נפלא, אז מדוע לא להשתמש בו? בשל כך, אתם מוזמנים להכין את המתכון הפשוט והנפלא הבא, שללא ספק יצליח להפתיע אתכם ואת האורחים שלכם ויחתום את הארוחה עם טעם של עוד...

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 18
רמת קושי: קל
מתכון לקובלר קישואים מקור תמונה: food
רכיבים לקובלר קישואים:
קישוא - 1.5 ק"ג (כ-8 כוסות מקולף, קצוץ וללא גרעינים)
מיץ לימון - ⅔ כוס (סחוט טרי)
סוכר - 3 כוסות (מחולקות)
קמח - 4 כוסות
חמאה - 360 גרם (חתוכה לקוביות)
קינמון טחון - 2 כפיות (מחולקות)
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הקובלר קישואים:
  1. להכנת תערובת הקינוח, בשלו קישואים ומיץ לימון בסיר גדול על להבה בינונית למשך 20-15 דקות או עד להתרככות הקישואים.
  2. הוסיפו 1 כוס סוכר, כפית קינמון ואגוז מוסקט, בשלו לדקה נוספת והורידו את הסיר מהאש.
  3. להכנת ציפוי העוגה, ערבבו בקערה קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם פירורי.
  4. הכניסו חצי כוס מהפירורים שיצרתם לתוך תערובת הקינוח שהכנתם בשני הסעיפים הראשונים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שמנו תבנית אפייה בגודל 38X26X3 ופזרו חצי מכמות קערת הפירורים, כאשר אתם משטחים אותה אל תחתית התבנית.
  6. פזרו מעל הפירורים את תערובת הקישואים באופן שווה.
  7. פזרו מעל תערובת הקישואים את חצי כמות הפירורים שנותרה - באופן שווה ואחיד.
  8. פזרו מעל הקובלר את הקינמון הטחון שנותר.
  9. חממו תנור לחום של 190 מעלות והכניסו את התבנית למשך 40-35 דקות או עד לקבלת צבע שחום.
  10. הוציאו את התבנית מן התנור והגישו עם חיוך אל השולחן.
טיפ השף:
ניתן להגיש עם קצפת או כדור גלידה לבחירתכם, מומלץ בטעם וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר