maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפרפה פודינג בננה

בננות הן בין הפירות הרב גוניים ביותר שיש, וניתן להכין עמן מגוון קינוחים טעימים ופשוטים, כמו זה שלפניכם. קינוחי השכבות המיוחדים והאישיים שתכינו ייראו מורכבים וקשים להכנה, אך הם כלל לא דורשים אפייה כך שהסוד על פשטות הכנתם יהיה שמור אצלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפרפה פודינג בננה מקור תמונה: onceuponachef
רכיבים לפודינג:
סוכר - ¾ כוס
קורנפלור - ¼ כוס + 2 כפות
מלח - ¼ כפית
חלמונים - 6 (את החלבונים ניתן להקפיא בקופסה עבור קינוחים אחרים, כמו נשיקות)
חלב - ½3 כוסות
חמאה - 30 גר' (לא מלוחה)
רום כהה - 1 כף (ניתן להמיר ב-¼ כפית תמצית בטעם רום)
רכיבים לקצפת והרכבת הקינוח:
שמנת מתוקה - ½ כוס (לקצפת, קרה)
אבקת סוכר - 2 כפות
בננות - 3 (בשלות ופרוסות)
עוגיות חמאה - 200 גר' (אהובות/ביסקוויטים בטעם וניל, שבורות גס)
אופן הכנת הפודינג:
  1. בסיר בינוני ועל להבה בינונית-גבוהה, ערבבו יחד סוכר, קורנפלור, מלח וחלמונים. הוסיפו לתערובת את החלב, המשיכו לערבב היטב והביאו לרתיחה במשך 5-8 דקות.
  2. כאשר התערובת תתחיל לבעבע הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל אותה במשך 1-2 דקות עד שהיא תתחיל להיות סמיכה.
  3. הסירו את הסיר מהלהבה והוסיפו לתערובת את החמאה, הווניל והרום. העבירו את הפודינג שהכנתם לקערה, עטפו בניילון נצמד והכניסו לקירור למשך 2-4 שעות.
אופן הכנת הקצפת והרכבת הקינוח:
  1. הכניסו את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקערת מיקסר וערבלו עד לקבלת קצפת חלקה וסמיכה.
  2. לאחר צינון של הפודינג, הוציאו אותו מהמקרר וערבבו לתוכו בעדינות את הקצפת.
  3. הכינו 6 כוסות זכוכית נקיות עבור הקינוחים האישיים ומלאו אותן בפודינג, מעליו שברי עוגיות ומעל בננות. המשיכו כך עד למילוי של הכוסות וכך שהשכבה העליונה תהיה פודינג שמעליה מעט פירורי עוגיות. הגישו קר.
טיפ השף:
פרסו את הבננות רק כאשר אתם מתחילים להרכיב את המנה על מנת שלא ישחירו, או טבלו במיץ לימון מעורב עם מעט מים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: