maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללזניה אפרסקים וקרם

כשאנו שומעים את המילה לזניה, רובנו מדמיינים מנת שכבות מהבילה של בצק פסטה, רוטב וגבינות, אך המתכון הבא שובר את התבנית! את הקינוח הנפלא והייחודי הזה תוכלו להכין בקלות במהלך כל השנה עם אפרסקים טריים או משומרים וליהנות מדבר מתיקה שתוכלו להכין במהירות ולאכול במהירות גדולה אף יותר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון ללזניה אפרסקים וקרם מקור תמונה: delish
רכיבים ללזניית אפרסקים:
אפרסקים - 14 חצאים (משומרים, מסוננים מנוזלים וחתוכים לפרוסות)
קינמון - 1 כפית
ביסקוויטים - 15 יחידות (כתושים ובטעם וניל)
שמנת מתוקה - 2 כוסות (להקצפה)
אבקת סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
שקדים - ¼ כוס (פרוסים)
אופן הכנת הלזניית אפרסקים:
  1. הכניסו את פרוסות האפרסקים לקערה גדולה, ערבבו יחד עם הקינמון והניחו בצד.
  2. הכניסו את השמנת המתוקה לקערה גדולה נפרדת והוסיפו לה אבקת סוכר ותמצית וניל. הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת חלקה ויציבה.
  3. בתבנית ברוחב 20X20 ס"מ התחילו להרכיב את הלזניה: פזרו ביסקוויטים, מעליהם קצפת, מעליה אפרסקים ומעליהם שקדים פרוסים. המשיכו כך עד שכל חומרי הגלם ייגמרו (דאגו שהשכבה העליונה תהיה אפרסקים ומעליהם שקדים). צננו קלות במקרר והגישו קר.
טיפ השף:
אם ברצונכם להשתמש באפרסקים טריים, עליכם להשרות אותם במשך חצי שעה עם ¼ כוס סוכר לבן, ¼ כוס סוכר חום וקינמון לפני הרכבת המנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר