maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לספגטי בולונז

אם הילדים חזרו הביתה רעבים לאחר יום לימודים - מתכון לספגטי עם רוטב בולונז איטלקי הוא הפתרון המהיר והטעים ביותר שתוכלו להכין בזמן קצר. הכנת בולונז מסורתי אורכת כשעתיים, אך את המתכון שלפניכם תוכלו להכין בחצי שעה בלבד!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי בולונז מקור תמונה: quorn
רכיבים לספגטי בולונז:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ דק)
גזר - 1 (קצוץ דק)
סלרי - 1 (גבעול קצוץ דק)
שיני שום - 3 (טחון)
בשר טחון - 450 גר' (בשר רזה)
תיבול איטלקי - ½1 כפיות (מיובש - ניתן למצוא במרכולים)
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - ¼ כפית
יין אדום יבש - ⅔ כוס
בזיליקום - 1 כפית (קצוץ דק)
רסק עגבניות - 3 כפות
ספגטי - 500 גר' (או כל סוג פסטה אחר)
אופן הכנת הספגטי בולונז:
  1. בשלו את הספגטי בסיר לפי ההוראות שבגב האריזה.
  2. חממו שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  3. הוסיפו למחבת בצל, גזר, סלרי ושום. בשלו וערבבו מדי פעם, עד להתרככות הירקות, בערך 8 דקות.
  4. הוסיפו למחבת את הבשר וערבבו כ-10 דקות עד שהבשר נעשה חום.
  5. הוסיפו למחבת תיבול איטלקי, מלח, פלפל שחור ויין אדום. ערבבו וגרדו את החלקים החומים מתחתית המחבת.
  6. הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות תוך כדי ערבוב.
  7. הביאו את הרוטב לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות.
  8. בשלו את הספגטי לפי ההוראות שבגב האריזה.
  9. הניחו ספגטי מבושל בצלחת, צקו מעל רוטב עם בשר והגישו חם.
טיפ השף:
אם הרוטב סמיך מידי לטעמכם, תוכלו להוסיף לו מעט מים עד שתדללו אותו לפי רצונכם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר