header

מתכון לעוגת גבינה טבעונית עם וניל וגנאש, וללא גלוטן

הסתכלו על העוגה שבתמונה מטה – נכון שהיא נראית מגרה ומושלמת? ממש כמו גלידת וניל נהדרת עם סירופ שוקולד מעל. אז איך הייתם מגיבים אם היינו אומרים לכם שהיא נטולת גלוטן וסוכר, טבעונית ויחסית קלה להכנה? סביר להניח שלא הייתם מאמינים, ממש כפי שאנחנו הופתענו כשגילינו כמה היא פשוטה! אמנם ייקח לכם מעט זמן להכין אותה, אבל האמינו לנו שהיא שווה כל דקת עבודה והמתנה. אז הכינו לעצמכם עוגת גבינה קפואה עם וניל וגנאש, שמוכיחה כי גם קינוחים טבעוניים ונטולי גלוטן יכולים להיות מדהימים!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת גבינה טבעונית עם וניל וגנאש, וללא גלוטן מקור תמונה: bakerita
רכיבים למתכון לעוגת גבינה טבעונית וללא גלוטן עם וניל וגנאש:
אגוזי מלך - 50 גרם (½ כוס, לא קלויים)
קמח שקדים - 50 גרם (½ כוס)
תמרים - 2 (מגולענים)
שמן קוקוס - 2 כפות (ועוד קצת לשימון)
קינמון טחון - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
אגוזי קשיו - 280 גרם (2 כוסות, לא קלויים, שהושרו במים למשך 6 שעות ויובשו)
חלב קוקוס - ½ כוס ועוד ⅓ כוס (מחולקות)
שמן קוקוס - ¼ כוס (מותך וקר)
סירופ מייפל - ⅓ כוס
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
שוקולד מריר - 85 גרם (רצוי יותר מ-70% קקאו, קצוץ)
אופן הכנת המתכון לעוגת גבינה טבעונית וללא גלוטן עם וניל וגנאש:
  1. שמנו תבנית עגולה בקוטר של 15 ס"מ, או הניחו על גביה נייר אפייה ושמנו היטב עם שמן קוקוס. הניחו את התבנית בצד.
  2. להכנת הבצק שבתחתית, הכניסו למעבד מזון את אגוזי המלך, קמח השקדים, התמרים המגולענים, 2 כפות שמן הקוקוס, הקינמון והמלח. ערבלו את המרכיבים עד לקבלת מרקם של בצק דביק עם שאריות קטנות של אגוזים. ניתן להשתמש גם בבלנדר עם עוצמה גבוהה. ודאו שאתם לא מערבלים יותר מדי ומקבלים חמאה. אל תשטפו את המכשיר לאחר מכן – אתם תשתמשו בו שוב בעוד רגע.
  3. לחצו את הבצק שקיבלתם באופן שווה על תחתית התבנית.
  4. להכנת הקרם, ערבלו את אגוזי הקשיו, ½ כוס חלב הקוקוס, ¼ כוס שמן הקוקוס, סירופ המייפל, מיץ הלימון ותמצית הווניל, למשך כ-2 דקות או עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. אם הבלנדר שלכם לא מסוגל לערבל בעוצמה גבוהה, יתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת חלב קוקוס או מיץ לימון כדי להשיג את המרקם הרצוי.
  5. טעמו את התערובת ותקנו אותה אם יש בכך צורך.
  6. שפכו את התערובת באופן מאוזן על גבי הבצק שבתבנית, ודפקו את התבנית על גבי השיש כמה פעמים כדי לשחרר בועות אוויר שיש בתערובת.
  7. כסו את התבנית והכניסו אותה למקפיא למשך כ-3 שעות או עד שהקרם מתקשה.
  8. להכנת הגנאש, הכניסו את השוקולד הקצוץ לקערה.
  9. חממו את ⅓ הכוס הנותרת של חלב הקוקוס – אפשר להרתיח בסיר על הגז, או לחלופין למשך 30 שניות במיקרוגל.
  10. שפכו את החלב המומס על גבי השוקולד הקצוץ, כך שהנוזל יכסה את כולו. הניחו לקערה למשך 2 דקות, ואז ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  11. לאחר התמצקות העוגה - שפכו מעליה את הגנאש המוכן.
  12. הגישו מיד לשולחן, או הכניסו למקרר או למקפיא למשך כמה שעות, ותנו לעוגה להתחמם מעט בטמפרטורת החדר 15 דקות לפני ההגשה.
טיפ השף:
* ניתן לאחסן את העוגה למשך 5 ימים במקרר, או עד 3 חודשים במקפיא.
* כדי לזרז את ההכנה, ניתן להשרות את אגוזי הקשיו למשך כשעה במים חמים מאוד או רותחים. קחו בחשבון שתהליך הזירוז הזה יפגע מעט במרקם הקרמי של העוגה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.