header

מתכון לסלט קינואה ופירות קייצי, טעים ופשוט

ימי הקיץ החמים מביאים איתם שלל קינוחים אהובים כמו גלידות, מוסים ועוגות קרות, אך המנה הבריאה והקלה ביותר להכנה בקטגוריה הזאת היא ללא ספק סלט פירות. אתם כנראה מכירים הרבה גרסאות שונות למאכל הזה, אך היום תכירו גרסה מיוחדת שמקבלת חיזוק של מרקם מיוחד, טעם עשיר ויתרונות בריאותיים בזכות תוספת של קינואה לצד רכיבים מפתיעים אחרים. אחרי שתכינו את המתכון הזה בפעם הראשונה תבינו שסלט פירות יכול להיות הרבה יותר ממה שחשבתם עד היום, והטעם לא יאכזב אף אחד שינסה אותו!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה ופירות קייצי, טעים ופשוט מקור תמונה: jessicainthekitchen.com
רכיבים לסלט פירות וקינואה קייצי:
קינואה - ½1 כוסות קינואה לא מבושלת (להכין לפי ההוראות שמופיעות על גבי האריזה)
סירופ מייפל - 2 כפות (ניתן להמיר בדבש)
ליים - מיץ סחוט של ליים אחד
אפרסק - 1 (ללא הגלעין, קצוץ או פרוס)
שזיף - 1-2 - בהתאם לגודל (ללא הגלעין, קצוצים או פרוסים)
ענבים - ⅓ כוס (חצויים)
אגוזי פקאן - ¼ כוס (קצוצים גס)
גבינת פטה - ¼ כוס (מפוררת)
בזיליקום - חופן (לקישוט)
אופן הכנת הסלט פירות וקינואה קייצי:
  1. בשלו את הקינואה בסיר על פי ההוראות שעל האריזה ובמקביל החלו לחתוך ולהכין את שאר רכיבי הסלט.
  2. כשזמן הבישול של הקינואה נגמר, הוסיפו לסיר את סירופ המייפל או הדבש ואת מיץ הליים. ערבבו היטב עד שהקינואה מתפוררת ואין ריכוזי רוטב.
  3. העבירו את הקינואה לקערת ערבוב גדולה יחד עם כל רכיבי הסלט למעט הבזיליקום וגבינת הפטה, וערבבו היטב.
  4. העבירו את הסלט לכלי הגשה מתאים ופזרו מעליו את הגבינה המפוררת ואת עלי הבזיליקום.
טיפ השף:
אל תפחדו לנסות להוסיף לסלט פירות אהובים נוספים, כמו למשל אגסים, דובדבנים ללא הגלעין, תאנים ותפוחי עץ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.