print header

איך לקנות רכב משומש ולא לצאת פראייר

הרכב שלכם הוא כבר לא מה שהיה פעם והגיע הזמן לקנות רכב חדש, זו דרכו של עולם. הבעיה היא שרכישה של רכב חדש היא יקרה מאוד, אבל רכב מיד שנייה יכלול בתוכו הוצאות נלוות על תקלות נסתרות וטיפולים חסרים. עקבו אחר 9 הכללים הבאים כדי לרכוש רכב משומש בבטחון מלא, ולדאוג לאינטרסים שלכם.

רכב משומ
David Oliver
1. סמכו רק על עצמכם
בשוק הרכב, כמו בחיים, קיים כלל אחד פשוט - כל אחד חושב אך ורק על עצמו. האדם שמוכר לכם את הרכב לא מנסה להתחבב עליכם או לעשות את "הדבר הנכון", כל מה שמעניין אותו הוא הרווח הנקי שהוא יעשה ממכירת הרכב המשומש. זכרו זאת תמיד כאשר אתם קונים רכב, אל תסמכו על מוכרים במגרשי רכב, לא על סוחרים קטנים, לא על מוכרים פרטיים ואפילו לא על סוכני מכירות של סוכנויות גדולות.
 
2. תשכחו מהליסינג
לרכישת רכב מליסינג יש כמה יתרונות - המחיר בדרך כלל הוגן וגמיש, וחברות הליסינג הן החברות היציבות ביותר בשוק הרכבים המשומשים. הבעיה היחידה והמהותית בחברות הליסינג היא הסחורה שלהם. ברוב הרכבים המוצעים למכירה דרך ליסינג קיים מפרט זול ולוקה בחסר, כיוון שרוב הרכבים בליסינג הם רכבי חברה לשעבר, שעברו שימוש אינטנסיבי ושוחק.
 
3. זהו את הנוכלים
בשוק הרכבים המשומשים קיימים עבריינים וסוחרים רבים המתחזים לבעלי רכב פרטיים, כדי לגרום לרכבים שהם מוכרים להיתפס כאמינים יותר. הדרך הטובה ביותר לזהות את אותם מוכרים מתחזים היא לפתוח את השיחה בשאלה "האם הרכב עדיין מוצע למכירה?" מבלי לציין את סוג הרכב המדובר. מוכר לגיטימי, המציע רק רכב אחד למכירה, ידע בדיוק על איזה רכב מדובר, אבל מתחזה המציע כמה מכוניות יאלץ לשאול אתכם באיזה רכב אתם מעוניינים. אם המוכר עונה תשובות חלקיות או מתחמק, וותרו עליו מיד. 
 
4. אם מוחמד לא יבוא אל ההר...
רובנו מחפשים רכב משומש שהוא "יד שנייה מרופא", או מכל בעל מקצוע נחשב אחר, אבל הבעיה היא שכמעט כל המודעות בלוח הרכבים המשומשים מציעות רכבים שכאלה. כדי להשיג את הרכבים שאתם באמת מעוניינים בהם, לכו אל האזורים בהם גרים אותם אנשים מהם הייתם רוצים לקנות רכב, וחפשו רכבים עם שלט למכירה. תוכלו גם להשאיר על רכבים שמוצאים חן בעיניכם פתקים קטנים בהם כתוב שאתם מעוניינים לרכוש את הרכב. הרכבים הטובים ביותר כלל לא מגיעים ללוח הרכבים המשומשים, כיוון שבעליהם יודעים שהם כבר ימכרו את עצמם.
 

רכב משומ

Dana
5. השוו בין התעודות
בפגישה הראשונה שלכם עם המוכר הפוטנציאלי, השוו בין מספר הזהות שלו לזה המופיע ברשיון הרכב, ובין מספר השלדה, המופיע בדרך כלל במקומות שונים על המנוע לזה המופיע ברשיון הרכב. בכל דגם רכב מספר השלדה מופיע במקום שונה, ורצוי לברר איפה לחפש לפני הפגישה. חשוב לוודא כי רשיון הרכב באמת שייך לרכב המוצע למכירה, כיוון שבו מופיעים פרטים רבים וחשובים כמו שימושים קודמים ברכב (אם למשל שימש כמונית או כרכב מסחרי) ומספר הבעלים הקודמים. אם אפילו אחד מהפרטים לא מסתדר, כדאי לשקול שנית את הרכישה.
 
6. בדקו את הקילומטראז'
אחת השיטות הנפוצות ביותר של מוכרי רכב לא ישרים היא זיוף מדידת הקילומטראז' כך שתראה כאילו הרכב נסע פחות ממה שהוא נסע באמת. כדי לבדוק אם קיים זיוף, יש לבצע שתי בדיקות. הבדיקה הראשונה היא השוואה בסיסית בין גיל הרכב למדידה - בממוצע, כל שנה אמורה להוסיף למד 15,000 ק"מ. עבור הבדיקה השנייה יש להגיע אל המוסך בו מטופל הרכב בקביעות ולהשוות את הנתונים שלהם לספר הטיפולים של הרכב. באותה הזדמנות תוכלו גם לבדוק אם הרכב נשלח לטיפול תקופתי ולחפש תקלות יוצאות דופן בעברו של הרכב.
 
7. בקרו במכון בלתי תלוי
אחרי שבדקתם את הרכב מכל כיוון בצורה הקפדנית ביותר, הגיע הזמן לתת לאנשי מקצוע לבדוק את הרכב. במכוני בדיקת הרכב תוכלו לבצע בדיקה מקיפה של הרכב מכל אספקט אפשרי, אשר תספק לכם את המידע המלא לגבי הרכב אותו אתם שוקלים לרכוש. סוחרי רכב יוצרים בדרך כלל קשרים עם מכונים שכאלה, כדי שאלה יקלו על הבדיקה, ולכן מומלץ לבחור במכון גדול ובעל מוניטין ולהביא אתכם חבר נוסף בעל ידע מסויים במכונאות, כדי שידאג לאינטרסים שלכם.
 
8. ערכו בדיקת שעבוד
כאשר לבעל הרכב קיימים חובות לבנק, הרכב שלו הופך להיות "משועבד", כלומר, הרכב מהווה רשת ביטחון עבור הבנק ולא ניתן לסחור בו. למרבה הצער, לא כל שיעבוד מופיע ברשיון הרכב ואפילו לא במשרד הרישוי. כדי לברר בצורה הטובה ביותר אם הרכב המוצע למכירה הוא משועבד או לא, יש לפנות לרשם המשכונות של בית המשפט המחוזי. אל לשכת רשם המשכונות ניתן לפנות באמצעות המספר 1-700-706-044. הבדיקה כרוכה בתשלום סמלי.
 
 

רכב משומ

thinkpanama
9. סידורים אחרונים ביום המכירה
ערכתם את כל הבדיקות הדרושות והחלטתם לקנות את הרכב, אבל העבודה שלכם עדיין לא הסתיימה. 
  • ערכו זכרון דברים, בו מופיעים פרטי המוכר, פרטי הרכב, סכום התשלום וחתימת שני הצדדים. 
  • בצעו את העברת הבעלות ביום המכירה ואל תסכימו לדחיות בעניין זה.
  • החתימו את המוכר על התחייבות בכתב לשלם כל קנס שנרשם לרכב לפני תאריך הרכישה.
  • שלמו אך ורק באמצעות המחאה בנקאית, כדי להימנע ממצב בו המוכר יפדה את ההמחאה ויעלם.
  • שמרו את פרטיו של המוכר, סביר להניח שעוד תזדקקו לו.

תתחדשו!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.