maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תכינו עוגיות אוראו מדהימות בבית

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

מי לא אוהב עוגיות "אוראו"? התענוג בשחור-לבן הוא חלומם של ילדים ומבוגרים מכל העולם, אך אנחנו סוברים שאם אפשר להכין אותן בבית, מבלי להסתמך על החומרים התעשייתים המוספים להן, שווה להתאמץ קצת. מתכון מגרה שכיף להכין, ועוד יותר כיף לאכול...
 
עוגיות אוריאו ביתיות
 
מצרכים – עוגיות
 
  • 100 גרם חמאה (מרוככת)
  • כוס סוכר לבן
  • ביצה אחת
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח לבן
  • שלושת רבעי כוס אבקת קקאו
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • כפית שטוחה של מלח
 
מצרכים – מילוי
 
  • 50 גרם חמאה (מרוככת)
  • כף חלב
  • כף שמנת
  • קורט מלח
  • 3 כוסות אבקת סוכר, ללא גושים
 
אופן ההכנה – עוגיות
  • ערבבו בקערה גדולה באמצעות מיקסר במהירות בינונית את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית. הוסיפו את הביצה ואת תמצית הוניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת ערבבו את המרכיבים היבשים – קקאו, אבקת האפייה, הקמח והמלח, והוסיפו אותם לאט לתערובת הרטובה, תוך ערבוב במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • את הבצק חלקו לשני חלקים שווים, שטחו אותם מעט במגשים נפרדים, עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה.
 
עוגיות אוריאו ביתיות
 
  • לאחר שעה, רדדו את הבצק לעובי של חצי ס"מ וחתכו עוגיות עגולות או בצורת לבבות. סדרו במגש מעל נייר אפיה ואפו כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
עוגיות אוריאו ביתיות
 
להכנת המילוי:
  • ערבבו באמצעות מיקסר את החמאה, החלב, השמנת, הוניל והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת יכולה להיות מעט גושית, אז אל תחששו להמשיך לערבל. הוסיפו את אבקת הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול.
  • התערובת צריכה להיות יחסית סמיכה ומשחתית, יותר מציפוי של עוגה או עוגיות.
  • העבירו את המילוי לשקית זילוף עם קצה עגול, והתחילו למלא את העוגיות, כמעט עד הקצה, כמו בעוגיות האוראו המפורסמות. זכרו רק שעל כל עוגיה שמילאתם, אתם צריכים עוגיה ללא מילוי לשים מעל.
  • לאחר שסיימתם להכין את עוגיות האוראו המדהימות הללו, מגיע האתגר האמיתי – לא לאכול את כולן בבת אחת. 

 

עוגיות אוריאו ביתיות
 
בתיאבון!
 
 
מקור: דני צדקה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: