maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טבעות פירה עם מטבל מרענן

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

המתכון המפתיע הבא יגרום לילדים לאהוב פירה, יחדש לכם את הרפרטואר במטבח ויהפוך את המנה שלכם לדבר הכי חם על השולחן. המתכון עובד טוב מאוד גם עם שאריות הפירה מאתמול, אך הוא עובד הכי טוב עם פירה חדש. טבעות פירה! איך לא חשבו על זה קודם?

מתכון להכנת 32 - 40 טבעות.

טבעות תפוח אדמה

מצרכים

לטבעות:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות.
  • 2 ביצים טרופות בקלילות.
  • 1/3 שמנת מתוקה.
  • 1/4 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר.
  • 1/2 כוס בצל קצוץ ומטוגן.
  • 2/3 כוס קמח.
  • 1/3 כוס קמח אורז.
  • 3 כפות עירית קצוצה דק.
  • 2 כפות אבקת שום.
  • 1 כף אבקת בצל.
  • 1 כף פפריקה.
  • שמן לטיגון עמוק.

למטבל:

  • 1/2 כוס מיונז קל.
  • 1/4 כוס ריוויון דל שומן.
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כף עירית קצוצה.
  • 1/2 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי.
  • 1 כפית שמיר קצוץ.
  • 1/2 כפית חרדל.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

טבעות תפוח אדמה

הכנה

1. בשלו את תפוחי האדמה על אש בינונית עד גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שיתרככו.

2. סננו את המים והחזיקו את תפוחי האדמה לסיר.

3. הוסיפו את החמאה והשמנת לסיר תפוחי האדמה, ומעכו אותם בעזרת ממחה ידני.

4. קפלו את הבצלים והעירית לתוך הפירה, תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5. העבירו את הפירה לתבנית אפייה, פזרו אותו בצורת שכבה בעובי 1.5 סנטימטרים. צננו את הפירה במקרר 4-6 שעות עד אשר יתקרר.

6. בזמן שהפירה מתקרר, ערבבו יחד בקערה קטנה את שני סוגי הקמח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה.

7. הוציאו את הפירה מהמקרר והשתמשו בחותכן עוגיות בצורת עיגול כדי ליצור ממנו עיגולים בקוטר 4 סנטימטרים. השתמשו בחותכן קטן יותר כדי לחתוך עיגול בקוטר 1.5 סנטימטרים מכל עיגול גדול וליצור צורת טבעת.

8. טבלו את הטבעות בתערובת הקמח, בביצה ושוב בקמח. ודאו כי הטבעת מצופה היטב.

9. הניחו את הטבעות המצופות בתבנית אפייה עם נייר אפייה, וקררו אותן במקפיא כ-4 שעות עד אשר יקפאו לגמרי.

10. אחרי שהטבעות קפאו, חממו את השמן בסיר עמוק.

11. בזמן שהשמן מתחמם, העבירו את כל המצרכים למטבל לקערה וערבבו היטב יחד.

12. אחרי שהשמן התחמם, הטבילו בעדינות את הטבעות בשמן עד אשר יזהיבו. טגנו מספר טבעות בכל פעם.

13. העבירו את הטבעות המטוגנות לצלחת עם נייר סופג.

14. להגיש חם לצד המטבל הקריר.

טבעות תפוח אדמה

 

מקור: אסנת פלד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: