header

מתכון לפירה תפוחי אדמה מטוגנים בצורת טבעות

המתכון המפתיע לטבעות פירה הבא יגרום לילדים להתאהב בתפוחי אדמה, יחדש לכם את הרפרטואר במטבח ויהפוך את המנה שלכם לדבר הכי חם על השולחן. המתכון עובד טוב מאוד גם עם שאריות של פירה, אך הוא טעים במיוחד עם פירה טרי. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפירה תפוחי אדמה מטוגנים בצורת טבעות
רכיבים לטבעות תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 3 (גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות)
ביצים - 2 (טרופות קלות)
שמנת מתוקה - ⅓ מיכל (75 מ"ל)
חמאה - ¼ כוס (בטמפרטורת החדר)
בצל - ½ כוס (קצוץ ומטוגן)
קמח - ⅔ כוס
קמח אורז - ⅓ כוס
עירית - 3 כפות (קצוצה דק)
אבקת שום - 2 כפות
אבקת בצל - 1 כף
פפריקה - 1 כף
שמן - לפי הצורך (לטיגון עמוק)
רכיבים למטבל וסיום המנה:
מיונז - ½ כוס (קל)
ריוויון - ¼ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
עירית - 1 כף (קצוצה)
מיץ לימון - ½1 כפיות (סחוט טרי)
שמיר - 1 כפית (קצוצה)
חרדל - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הטבעות תפוחי אדמה:
  1. בשלו את תפוחי האדמה על אש בינונית עד גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שיתרככו.
  2. סננו את המים והחזיקו את תפוחי האדמה לסיר.
  3. הוסיפו את החמאה והשמנת לסיר תפוחי האדמה, ומעכו אותם בעזרת ממחה ידני.
  4. קפלו את הבצלים והעירית לתוך הפירה, תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. העבירו את הפירה לתבנית אפייה, פזרו אותו בצורת שכבה בעובי ½1 סנטימטרים. צננו את הפירה במקרר 4-6 שעות עד אשר יתקרר.
  6. בזמן שהפירה מתקרר, ערבבו יחד בקערה קטנה את שני סוגי הקמח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה.
  7. הניחו את הטבעות המצופות בתבנית אפייה עם נייר אפייה, וקררו אותן במקפיא כ-4 שעות עד אשר יקפאו לגמרי.
  8. אחרי שהטבעות קפאו, חממו את השמן בסיר עמוק.
אופן הכנת המטבל וסיום המנה:
  1. בזמן שהשמן מתחמם, העבירו את כל המצרכים למטבל לקערה וערבבו היטב יחד.
  2. אחרי שהשמן התחמם, טיבלו בעדינות את הטבעות בשמן עד אשר יזהיבו. טגנו מספר טבעות בכל פעם.
  3. העבירו את הטבעות המטוגנות לצלחת עם נייר סופג. preperation
  4. להגיש חם לצד המטבל הקריר.
מקור: אסנת פלד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.