maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ביצת עין בדלורית - מתכון סתווי ומגרה

מזונות על - כל הבריאות בצלחת

הדלורית היא ירק נהדר, העשיר בקרוטנואידים. אלו הם אנטיאוקסידנטים המצויים בירקות כתומים וצהובים המאיטים את הליך ההזדקנות, ועוזרים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים, וסרטן. כמו כן, הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, המערכת החיסונית ומערכת העיכול. אבל לא צריך תירוץ בריא כדי ליהנות מהמעדן הכפרי הזה. הנה מתכון מיוחד עם דלורית!

ביצת עין בדלורית

מצרכים: 

  • דלורית בינונית
  • 2 ביצים
  • גבינה קשה לבחירתכם
  • תיבול: שום, שמן זית, מלח גס, אגוז מוסקט גרוס וטימין.

ביצת עין בדלורית

 

אופן ההכנה:

  • חצו את הדלורית ורוקנו את התוכן באמצעות כף.
  • הניחו בתבנית אפייה ותבלו בענף טימין, שמן זית ושיני שום חצויות.
  • חממו בתנור ב-180C עד שהדלורית מתרככת.

ביצת עין בדלורית

  • הוסיפו ביצה לכל "קערה" של הדלורית ותבלו בקורט אגוז מוסקט.
  • פזרו מלמעלה קוביות של גבינה קשה, ניתן גם לגרד את הגבינה.
  • הכניסו לתנור בשנית עד שהביצה מתבשלת.

ביצת עין בדלורית

 

בתיאבון!

ביצת עין בדלורית
 
מקור: אורית בנגל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: