maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

איך להכין עוגיות פיניאטה צבעוניות?

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

פיניאטה היא מסורת מקסיקנית עתיקה שמשמשת כמשחק באירועים, חגים וימי הולדת. בעקרון מדובר במיכל חלול שעשוי עיסת נייר, שלתוכו מכניסים מגוון ממתקים והפתעות. מבחוץ, הפיניאטה נראית כמו פסל רגיל, אך ברגע ששוברים אותה כל התכולה נשפכת החוצה ומפתיעה את האורחים...

במתכון מדליק זה, תוכלו ללמוד כיצד להכין עוגיות פיניאטה צבעוניות, ממולאות בעדשי שוקולד טעימים...

עוגיות פינאטה

תחילה, מצאו קופסת פלסטיק בגודל הדומה לזו שבתמונה. רצוי שהקופסה תהיה צרה ומוארכת, כיוון שבהמשך היא תשמש כתבנית לבצק הסוכר.

* לתשומת ליבכם, בהדגמה נעשה שימוש בשבלונה מסורתית של חמור, אך ניתן להשתמש בכל שבלונה שיש לה שטח פנים גדול מספיק.

עוגיות פינאטה

הכינו בצק סוכר ופצלו אותו ל-5 כדורים בגודל אחיד ועוד כדור שישי קטן יותר (זה יהיה הבצק השחור).

הצעה למתכון בצק סוכר: 1.5 כוסות חמאה /  2 כוסות סוכר / 4 ביצים / 1 כף תמצית וניל / 2 כפיות אבקת אפיה / 1 כפית מלח / 5.5 כוסות קמח.

ערבבו במיקסר חמאה וסוכר ואז הוסיפו בהדרגה את הביצים ותמצית הוניל.
הקציפו עד לקבלת תערובת אוורירית.
בקערה נוספת ערבבו קמח, אבקת אפיה ומלח.
הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת הביצים וערבבו היטב.
הכניסו לקירור לשעה.

עוגיות פינאטה

הוסיפו צבע מאכל לכל אחד מכדורי הצבע עד לקבלת הגוון הרצוי.

כיצד צובעים בצק סוכר? תחילה לשים כל אחד מהכדורים כדי להעניק יתר גמישות ואז טובלים קיסם נקי בתוך הבצק ומטפטפים מעט בצק. לשים את הכדור עד לקבלת הגוון הרצוי.

עכשיו הבצק מוכן ליצירת שכבות בתוך הקופסה.

עוגיות פינאטה

רפדו את הקופסה בניילון נצמד.

פצלו כל אחד מכדורי הבצק לשניים, מלבד השחור.

הניחו את הבצק השחור בתחתית הקופסה ואז הדקו מעליו שכבה אחרי שכבה, כך שיתקבלו שתי שכבות מכל צבע.

עוגיות פינאטה

כסו את הבצק בניילון הנצמד והכניסו להקפאה למשך 4 שעות, לפחות.

עוגיות פינאטה

הוציאו את הקופסה מהמקפיא ושלפו את הניילון הנצמד.

קלפו את הניילון הנצמד מהבצק.

עוגיות פינאטה

כעת, פרסו את מלבן הבצק לפרוסות של כס"מ רוחב כל פרוסה.

עוגיות פינאטה

 

עוגיות פינאטה

הניחו את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואפו את העוגיות הצבעוניות ב-180 מעלות צלזיוס, במשך 12 דקות.

הכינו את השבלונה לידכם.

עוגיות פינאטה

ברגע שהבצק יוצא מהתנור, הניחו את השבלונה על הבצק וחתכו את הצורות.

נסו לעבוד במהירות כדי שהעוגיות לא יתפוררו או ישברו.

עוגיות פינאטה

שימו לב: עליכם להכין גם שבלונת ביניים. המטרה שהיא תהיה בצורה של העוגיה אך קטנה יותר, כך שתוכל לשמש בתור השיכבה הפנימית שלה.

* כאן בהדגמה, נעשה שימוש בשבלונה של החמור. קצצו לשבלונה את האוזניים והרגליים והשתמשו בריבוע חתוך כדי לייצר שלושה חתכים בצורת מלבן צר.

עוגיות פינאטה

הנה כאן ניתן לראות את 2 השכבות החיצוניות של העוגה ואת השכבה הפנימית.

תנו לעוגיות להתקרר על פני נייר האפיה, לפני שאתם ממשיכים לשלב הבא...

עוגיות פינאטה

הכנת הזיגוג: במקרה זה, הזיגוג משמש כדבק.

הכינו תערובת של 1/2 כוס אבקת סוכר עם 2 כפיות חלב וערבבו היטב.

עוגיות פינאטה

הכינו את עדשי השוקולד שאתם רוצים להכניס לתוך העוגיה.

עוגיות פינאטה

קחו שיכבה חיצונית אחת ומרחו את מרכז הגוף בזיגוג (כפי שמראה התמונה)

עוגיות פינאטה

הניחו מעל הזיגוג את השיכבה הפנימית.

עוגיות פינאטה

מלאו את פנים העוגיה בעדשי השוקולד.

עוגיות פינאטה

מרחו את השיכבה הפנימית בזיגוג "והדביקו" שיכבה חיצונית מעל.

עוגיות פינאטה

תנו לעוגיות לשבת כחצי שעה לפני שאתם מעמידים אותן או מסדרים על הצלחת.

עוגיות פינאטה

בתום 30 דקות תוכלו לסדר אותם על הצלחת ולראות שכל עוגיה מורכבת מ-3 שכבות:
שתי שכבות חיצוניות ושכבה אחת פנימית.

עוגיות פינאטה

וברגע שתגישו לכל אורח עוגיה...

עוגיות פינאטה

צפויה לו הפתעה נעימה וטעימה!

עוגיות פינאטה

ספרו לנו איך יצא לכם...

מקור: סימה ח.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: