maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פאי תפוחים בתוך תפוח -מומלץ!

בית המאפה של אמא - גוגות, לחמים ופשטידות


את המתכון הזה כדאי לכם לשמור לאירועים מיוחדים, כשתרצו להרשים את האורחים או שהמאורע המכובד יחייב. הסיבה לכך היא לא בגלל שמדובר במתכון מסובך, אלא פשוט כי זה כזה מן מתכון שיוצר רושם מתוחכם, מקורי ובכלל נראה כמו מנת גורמה.
המתכון מתאים ל-4 מנות.

מצרכים:
5-6 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית'
כפית קינמון
1/4 כוס סוכר
כף סוכר חום
רצועות פאי - ניתן לקנות מוכנות מראש

לחלופין, הנה מתכון להכנת בצק הפאי:

מצרכים:
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ו-2/3 כוסות קמח
קורט מלח
חלמון ביצה אחד
כף וחצי מים קרים

 

להכנת הבצק:
מעבדים את הקמח, הסוכר, קוביות החמאה וקורט המלח במעבד מזון עד לקבלת פירורי בצק קטנים. את החלמון טורפים עם המים ומוסיפים בהדרגתיות לפירורי הבצק בזמן שמעבד המזון פועל, עד שנוצרים גושי בצק גדולים. מאחדים את הבצק ויוצרים עיגול שטוח, עוטפים את העיגול ושמים במקרר לחצי שעה.

הבסיס:
ראשית, לוקחים 4 תפוחים וחותכים את חלקם העליון. מסירים את תוכן התפוח בזהירות, כך שהקליפה לא תיפגע. ניתן להשתמש בכף וסכין.
שמרו את בשר התפוח שהוצאתם, הוא ישמש אתכם בהמשך.

המילוי:
אם לא הצלחתם להוציא את הבשר בחתיכות אחידות, השתמשו בתפוחים נוספים. קלפו אותם וחתכו לקוביות קטנות. ערבבו את קוביות התפוח עם סוכר וקינמון בקערה. את כמויות הסוכר והקינמון ניתן לשנות לפי הטעם. כעת מלאו את התפוחים הריקים בתערובת שהכנתם.



אפייה:
צרו רצועות של 6 ס"מ מבצק הפאי וכסו את התפוח מלמעלה ברצועות שתי וערב.

מזגו מים לתבנית, מספיק רק כדי לכסות את התחתית בשכבה דקה. הניחו בפנים את התפוחים כסו בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות. אפו במשך 20-25 דקות. לאחר מכן, הסירו את נייר הכסף והמשיכו באפייה למשך 20 דקות נוספות, עד להשחמת בצק הפאי.

מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל ולעטר בעלה נענע.




זהו, כל שנותר לכם הוא לקצור את המחמאות, שיהיה בתיאבון!


 

מקור: דנה בן משה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: