print header

7 משפטים שאין להם מקום במכון הכושר

מכון הכושר יכול להיות רווי בתרבות של שפה שלילית, וזה מתחיל באיך נראה הגוף המושלם וממשיך גם לאיך נראה גוף בריא. אנחנו כל כך נאחזים ברעיון שעל פיו יש מראה אחד ויחיד שצריך לשאוף אליו, אך חשוב לזכור שאנחנו מתאמנים לא רק בשביל להתחטב או לפתח שרירים, אלא גם עבור היתרונות הבריאותיים שיש לאימון הגופני, ביניהם חיזוק העצמות, שמירה על הלב ואף הנחלת ביטחון עצמי. יתכן שגם אתם נוטים לדיבור שלילי שכזה, בין אם בראשכם ולעצמכם ובין אם בפני אנשים אחרים, ואלו הם 7 המשפטים שעליכם לתפוס את עצמכם אומרים, להיפטר מהם ולהחליף אותם במשפטים חיוביים יותר.
 

1. ״אני צריך לשרוף את ה____ שאכלתי״

אם תתייחסו לאימונים כעונש שאתם נותנים לעצמכם, אתם תגזלו מעצמכם 2 חוויות טובות: ההנאה מהאוכל וההנאה מהאימון. אתם לא יכולים לשנוא את עצמכם בכל פעם שאתם אוכלים משהו, ואז לתת לעצמכם עונש על כך – זה לא מצב רגשי תקין.
 
מה להגיד במקום: במקום להסתכל על אוכל כסיבה להתאמן, חשבו על הדרך שבה האימון גורם לכם להרגיש. לדוגמה, אם ישבתם כל היום ולא יצא לכם לזוז הרבה, התנועה והאנרגיה שהאימון יחדיר בכם יהיו בדיוק מה שאתם צריכים. אתם יכולים להגיד למשל: ״זה מרגיש נפלא להזיז את הגוף ולתת לאנדרופינים לזרום״.
דברים שאסור להגיד במכון כושר: אישה עושה מתיחות

2. ״ירדת כל כך הרבה במשקל, את/ה נרא/ית מדהים!״

יתכן שאתם מרגישים שלהחמיא למישהו על המראה שלו זה מחווה טובה, אך מה שאתם עושים זה פשוט לפאר את הירידה שלו במשקל מבלי לתת לזה הקשר. אם אתם לא מכירים את הבן אדם באופן אישי, אתם לא יכולים לדעת למה הוא הולך למכון הכושר ולמה גופו השתנה כך. יתכן למשל שהוא סובל מדיכאון או חרדה שגורמים לו לאבד תיאבון, או שאולי הירידה במשקל נבעה ממחלה שלקה בה. במצבים שכאלה התוצאה – ההרזייה – היא לא תמיד רצויה, וההערה הזו יכולה למעשה לפגוע.
 
מה להגיד במקום: הציעו מחמאה שלא קשורה למראה. לדוגמה: ״אתה ממש עקבי ומשקיע בכל האימונים. אתה עובד קשה, כל הכבוד לך״.

3. ״אני מרגיש/ה שמן/ה״

״שמן״ זה לא תחושה. כשאנשים אומרים שהם מרגישים שמנים הם למעשה מתכוונים שהם חוששים שאינם בריאים, חשים לא בנוח או סובלים מנפיחות, ושימוש במשפט הזה כדי לבטא דברים שכאלה הוא שלילי ומיותר. יש אנשים בעלי מידות גדולות מטבעם, והם לא צריכים להתבייש בגופם.
 
מה להגיד במקום: מצאו דרך אחרת לתאר את הרגשות שלכם. האם אתם חשים עייפים? אולי אתם מתוסכלים? פשוט אל תשתמשו במילה ״שמן״ כדי לתאר את תחושתכם. לא משנה עם איזה רגש אתם מתמודדים כעת, השתמשו באימון שלכם כדי להתמודד איתו, ונסו למצוא את שורש הבעיה שמובילה לקושי שמתלווה אליו.
דברים שאסור להגיד במכון כושר: אישה מתאמנת ועייפה

4. ״אני צריך/ה לרדת במשקל עד _____״

יש באופק אירוע או חופשה ואתם רוצים להיראות במיטבכם, אך מה שאתם אומרים לאחרים זה שרק לאנשים רזים מותר להיראות יפה באירוע או שרק לאנשים רזים מגיע לרחוץ בחוף הים. המשפט הזה מפאר גזרה דקה יותר משלכם, ויתכן שאתם כלל לא גדולים באמת כמו שאתם מרגישים, אך יתכן שאתם גורמים לאחרים להרגיש שהם כאלה.
 
מה להגיד במקום: במקום להדגיש את התוצאה החיצונית שאתם מעוניינים לזכות בה, הדגישו את התוצאה הפנימית – הביטחון העצמי שתקבלו. זה יגרום לכם להרגיש יותר חזקים ממה שידעתם שאתם יכולים להיות.

5. ״אני צריך/ה להתאמן״

היזהרו מכל משפט שכולל את המילה ״צריך״. זה בדרך כלל אומר שיש דבר אחד טוב ונכון ודבר אחד רע, ובמקרה הזה להתאמן זה הדבר הנכון. אכן אימוני כושר הם מועילים וחשובים, אך מי שלא מתאמן הוא לא אדם פחות טוב ממי שכן. משפט שכזה עלול לגרום לכם להרגיש נחותים ביחס לאחרים, והוא לא יניע אתכם להתחיל להתאמן, אלא רק יצור אצלכם בראש את המחשבה שאתם לא טובים כמו אחרים.
 
מה להגיד במקום: תשנו את המילה הבעייתית בהצהרה, ואמרו: ״אני רוצה להתאמן״. זה פותח לכם דלת עצומה לצעד ראשון וחשוב בדרך לשמירה על אורח חיים בריא יותר. 
דברים שאסור להגיד במכון כושר: איש מרים משקולות

6. "אם אני לא יכול להתאמן למשך (x זמן), זה לא שווה את זה"

גישה של ״הכול או כלום״ לא מועילה לכם. יתכן שהייתם רוצים שתהיה לכם שעה שלמה להקדיש לאימון, אך אתם לא מצליחים לדחוף את זה ללו״ז, וזה בסדר. מותר לכם להגיע למכון הכושר גם לאימון של חצי שעה, ופשוט לעשות את זה בתדירות גבוהה יותר. האמת היא שזה לא משנה אפילו אם תזיזו את הגוף רק למשך 10 דקות – העיקר שתעשו משהו.
 
מה להגיד במקום: פשוט חשבו על הדרך שבה תרגישו אחרי שתדעו שעשיתם משהו, אפילו אם זה רק משהו קטן. אתם תחוו שלווה פנימית ותהיו מוכנים להשקיע יותר למחרת, במקום שתסבלו מתחושות אשמה שרק ירמסו את רמת המוטיבציה שלכם.

7. ״____ זה לא באמת פעילות גופנית״

האם יש תנועה מסוימת שהגוף עושה מבלי שהוא יצטרך להפעיל כוח או אנרגיה? כל תנועה נחשבת, וזה לא משנה אם זו ריצה, הרמת משקולות או אירובי. גם אימון בעצימות נמוכה כמו הליכה, שחייה או ריקוד מועיל לגוף בשלל דרכים שונות, ופעילויות שכאלה לא פחות חשובות מאשר אימוני הרמת משקולות או חיטוב שרירי הליבה.
 
מה להגיד במקום: זכרו פשוט שתנועה היא תנועה, ולגוף שלכם לא באמת אכפת מה עשיתם כדי שהוא יזוז – הוא פשוט רוצה לזוז.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.