print header

מה כלול בפוליסת ביטוח מקיף לרכב?

ביטוח רכב הוא חלק בלתי נפרד מהוצאות משק הבית ומוצר חובה (חלקו על פי חוק וחלקו על פי ההיגיון) שנמכר לנו בשוק מאוד תחרותי, ויש לכך הרבה יתרונות שפועלים לטובתנו. זה הכיסוי שמאפשר לנו לשהות במקום מסוכן ושמו הכביש. ביטוח החובה מספק לנו הגנה מפני פגיעות גוף – מהטיפולים הרפואיים ועד פיצויים על אובדן ימי עבודה, אובדן כושר עבודה וכדומה. במסגרת ביטוח החובה, כל המעורבים בתאונה – נהגים, נוסעים והולכי רגל – מכוסים ללא הוכחת אשמה. הביטוח המקיף בא לשמור על הרכב שלנו, או יותר נכון להגן עלינו מפני הוצאות גבוהות לתיקון נזקים שעלולים להיגרם לו או לרכוש צד ג' – במסגרת חלק מהביטוח המקיף או פוליסה שאפשר לרכוש בנפרד. 
 
הביטוח המקיף אינו חובה לרכישה לפי חוק, אבל כל נהג ובעל רכב מבין את חשיבותו ואת ההגנה שהוא מספק, כך שרובם המכריע בוחר לרכוש פוליסה זו. אז מהם הכיסויים של ביטוח מקיף לרכב? אילו כיסויים עיקריים וחשובים נכללים במסגרת הפוליסה התקנית, מהן ההרחבות הנפוצות לפוליסה הזו ואילו עוד פרטים חשובים כדאי לדעת על הביטוח שאתם רוכשים בכל שנה מחדש?
 
הסבר על ביטוח רכב: גבר ואישה ליד מכונית מקולקלת
לפני שנצלול פנימה, הסבר: חברות הביטוח פועלות בסביבה מפוקחת ורגולטורית. פוליסת ביטוח מקיף צריכה לעמוד בתנאים ובנוסח המפורטים בתקנות רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. על בסיס פוליסה זו יכולה חברת הביטוח להציע כיסויים ושירותים נוספים לרווחת המובטחות והמבוטחים, ובהתאם לצרכים של בעלי רכבים בישראל. 

נזקים שקרו בעת שימוש ברכב

כיסויי הביטוח המקיף כוללים בראש ובראשונה, כמובן, מקרים של פגיעה ברכב כתוצאה משימוש בו, כלומר – תאונה. בין אם נסיעת אחורה לתוך עמוד (תאונה עצמית) ובין אם בין התרחשה התנגשות בין שני רכבים ויותר. חברת הביטוח תשלם (בהתאם לתנאי הפוליסה) את התשלום עבור תיקון הנזקים לרכב בניכוי דמי השתתפות עצמית (עוד נחזור לזה). התיקון יתבצע באחד משתי דרכים: במוסך הסדר או במוסך פרטי לבחירת המבוטח או המבוטחת.
 
כל חברות הביטוח עובדות בחוזה עם מוסכים בכל הארץ, אלה האחרונים מעניקים לחברת הביטוח איתה הם מקושרים בהסכם מחירים נוחים יותר, המבוטחים נהנים מכסף שעובר ישירות מחברת הביטוח אל המוסך, ללא צורך בתשלום וקבלת החזר. רבות מחברות הביטוח גם מעניקות הנחות משמעותיות עד לביטול של דמי ההשתתפות העצמית בטיפול במוסך הסדר. יתרונות אלו אינם מתקיימים בטיפול במוסך פרטי, מה גם שבמסלול זה נדרש המבוטח להציג לחברת הביטוח דו"ח שמאי לאישור עלויות התיקון, לשלם למוסך ולתבוע את ההחזר מהביטוח – פחות דמי ההשתתפות העצמית.
 
במקרה של תאונה חמורה שגורמת לנזק שעלות התיקון שלו עולה על 60%  מערך הרכב כולו, הוא יוכרז כטוטאל לוס – אובדן גמור – ויורד מהכביש. במקרה כזה, חברת הביטוח משלמת את מלוא ערך הרכב בשוק באותה עת וללא דמי השתתפות עצמית. חלק מחברות הביטוח מאפשרות הכרזה על טוטאל לוס גם כשהעלויות מגיעות ל-50% מערך הרכב.
 
נזקים נוספים שעלולים להיגרם בעקבות שימוש ברכב, הם בעצם לצד ג' – פגיעה ברכוש או במכונית של צד שלישי. במקרה שהמבוטח אשם בפגיעה, הביטוח המקיף מכסה את עלות תיקון הרכב או הרכוש של צד שלישי.

נזקים שעלולים לקרות שלא בזמן נסיעה

הפוליסה התקנית מפרטת את הכיסויים לנזקים שעלולים להיגרם לרכב בעודו חונה והם בדרך כלל אינם בשליטת בעליו. מבין הכיסויים האלו: נזקי אש כתוצאה משריפה או מפגיעת ברק – זה יכול להיות תיקון במוסך וגם מצב של טוטאל לוס, מן הסתם. נזקים כתוצאה ממזג אוויר סוער כמו חפצים, ענפים שעפו או עצים שקרסו ברוח, שיטפונות והצפות – בהצפה משמעותית, המים העולים עלולים להשבית את כל מערכות המחשוב ולהביא לחורבן של פנים הרכב – עקב הכרזת טוטאל לוס אפשרית בעיקר ברכבים חדשים וממוחשבים. גם ראינו כבר ברד חזק מספיק בשביל לגרום נזק לשמשות ולגגות המכוניות ולמכסה המנוע או תא המטען, נזקים שמכוסים תחת הכותרת פגעי מזג אוויר או "כוח עליון". 
 
נזקים נוספים שעלולים להתרחש לרכב חונה הם כמובן פריצות וגניבות. פריצות מותירות אחריהן לא פעם נזקים חמורים בעיקר למחשב ולמערכת ההנעה של הרכב. ובמקרה של גניבה מפצה חברת הביטוח את המבוטחים בערך המלא של הרכב באותה עת. מקרה נוסף שמקבל סעיף וכיסוי הוא אירועי הפגנות ושביתות שגורמים לנזקים ברכב, ושאר פגיעות בזדון שלא נעשו כמובן על ידי המבוטח עצמו.

הרחבות לפוליסת ביטוח מקיף לרכב

עד עתה נגענו בכיסויי הביטוח המקיף שנכללים בפוליסה בסיסית ובמחיר שלה. מעבר לכיסויים אלו, קיימים כאמור שירותים וכיסויים שנחשבים להרחבה לפוליסה ומוצעים לנו בנפרד וכתוספת. 
 
שירותי דרך וגרירה - הסעיף הכי שכיח בהפעלת ביטוח הרכב. הוא אינו נחשב לתביעת ביטוח, אלא שימוש בשירות והתשלום עליו, אם נדרש, משולם ישירות לספק. נורת אזהרה חמורה פתאום נדלקת במהלך הדרך, הרכב נתקע, אנחנו לא מצליחים להניע בבוקר עקב בעיה בהצתה או במצבר – כל אלו עבודות לרכב השירות שאפשר להזמין באמצעות ההרחבה הזאת של הביטוח. גם כשאנחנו זקוקים לגרר – בעקבות אותה נורה שנדלקה או לאחר תאונה, ברגע האמת, במרחק טלפון ובטווח זמן הגעה אליו מתחייבת חברת הביטוח בפוליסה, תגיע עד אלינו העזרה שאנחנו זקוקים לה. סעיף רכב השירות כולל לרוב גם החלפת גלגל במקרה של תקר במהלך הדרך וגם אספקת דלק אם יצא לכם להיתקע עם מכל ריק וללא תחנת דלק באופק. 
 
תיקון שבר פנסים ומראות - מבין החלקים הכי פגיעים של הרכב ומבין הכיסויים השכיחים ביותר. מי מכם לא התעורר בוקר אחד לגלות את המראה שלו תלויה על חוט לצד הרכב? במסגרת הכיסוי הזה, שאינו חלק מהפוליסה התקנית, הרכב זוכה להחלפת פנסים ומראות, גם אם לא נפגעו כתוצאה מתאונה. התיקון מתבצע באחד ממוסכי ההסדר ורבות מחברות הביטוח מציעות אותו ללא השתתפות עצמית. הפעלה של כיסוי זה אינה נחשבת לתביעת ביטוח.
 
רכב חלופי - כשהרכב במוסך וייקח לו כמה ימים לצאת מתוקן ושלם, כדי לשמור על שגרת החיים שלנו ולהמשיך בנסיעות הרגילות לעבודה וממנה, בהקפצת הילדים או הטיול שתוכנן לסופ"ש, אנחנו יכולים לקבל רכב חלופי לתקופה זו ולמנוע את שיבוש החיים הרגיל. כמעט כל חברות הביטוח מציעות את הכיסוי הזה היום, השאלה היא איך ואיפה אתם מקבלים את הרכב, באילו תנאים ולכמה זמן – זו נקודה חשובה להשוואה בין הצעות ביטוח שאתם מקבלים לפני רכישה. 
 
לסיכום, פוליסת הביטוח היא יריעת כיסוי רחבה לרכב ולבעליו ומספקת הגנה משמעותית על אחד הנכסים הכי יקרים שלנו, וכנראה החשוף ביותר לפגיעות ולנזקים. 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.