רבים מאיתנו משתמשים בתכשירי שיער שונים, בעיקר בשמפו ובמרכך, כבר מגיל צעיר. לרוב אנו חופפים במשך שנים עם שמפו מאותו סוג, לעיתים גם מאותה חברה, אך האם זה אומר שאנחנו מטפחים את השיער שלנו עם המוצר שמתאים לנו? אני, למשל, חפפתי למשך תקופה ממושכת עם שמפו ומרכך לשיער רגיל, גם בימים שבהם הייתי יותר מתולתלת, מבלי לדעת שאני מזיקה לשיער שלי. עשיתי זאת מחוסר ידע, וגם מאי השלמה עם העובדה שאין לי שיער חלק כמו לאחותי ולכן עלינו להשתמש בתכשירים שונים. היום אני הרבה יותר מודעת והשיער שלי נראה יותר בריא פשוט כי התחלתי להשתמש בתכשירים שמתאימים לי. כדי שגם לכם יהיה שיער שנראה "כמו בפרסומות לשמפו", הכנתי לכם מדריך מקיף שעונה על כל השאלות שעולות בנוגע לשמפו, מרכך ומסכה לשיער, ושיעזור לכם להבין אלו תכשירים מתאימים לכם וכיצד עליכם לפעול בתחום. מכירים מישהו שתמיד סובל מ"יום שיער רע"? שלחו לו את הכתבה!
איך מתאימים שמפו לשיער?
רבים מאיתנו משתמשים בשמפו הראשון שעולה בידם או בזה שהם רגילים לחפוף עימו מגיל צעיר, אך האם הוא מתאים לנו? הרי לכם התשובות:
מה מתאים לסוג הקרקפת שלכם?
בניגוד למה שרבים חושבים, שמפו לא נועד רק לניקוי השיער, אלא גם לקרקפת. בשל כך, חשוב להתאים אותו גם אליה ולא רק לקריטריונים כמו צורת השיער עצמו (אם הוא ישר, גלי או מתולתל). הנה שני סוגי קרקפת שכדאי שתקחו בחשבון:
1. קרקפת שמנונית
השיער שלכם נראה כל הזמן שמנוני? ראשית, הימנעו משמפו עם לחות או שמותאם לשיער מתולתל – זאת מכיוון שתכשירים שכאלו עשירים בשמנים שכבר יש לכם בקרקפת, וכמות עודפת שלהם תזיק לכם. במקום זאת, חפשו שמפו שמבטיח הוספת ווליום (נפח), חיזוק ואיזון, שנחשב לפחות לח ויותר יעיל בהסרת שמנים עודפים. בנוסף, הקדישו יותר זמן לחפיפה כדי לאפשר הסרת שומנים יעילה יותר, ושטפו את הקרקפת היטב. לטיפים נוספים להתמודדות עם שיער שמנוני, היכנסו לקישור הבא.
2. קרקפת יבשה
מנגד, עומדת קרקפת יבשה שמלווה בגירוד ובקשקשת. באופן די הגיוני, כדי לטפל בה עליכם להשתמש במה שפחות מומלץ לבעלי קרקפת שמנונית – שמפו מועשר בלחות ושמומלץ לתלתלים, אשר מלא בשמנים שיסייעו לקרקפת היבשה שלכם. שמפו ניוקסין, למשל, הוא תכשיר שכדאי לכם לשקול ולנסות. לעומת זאת, כדאי להימנע משמפו מחזק ומגביר ווליום, כמו גם מכאלו שמכילים סולפטים, זאת מכיוון שהם יסירו מהקרקפת שלכם את הלחות הנחוצה לה.
מה מתאים למראה השיער שלכם?
כמובן שאם אתם יודעים מהו סוג השיער שלכם – ישר, גלי או מתולתל, כדאי לכם להשתמש בשמפו שמתאים לו, לפי מה שכתוב על האריזה. בנוסף, כדאי שתכירו את הסוגים הבאים:
-
שמפו לחות מוגברת – מוסיף לחות, ברק ורכות לשיער. מומלץ לשיער עבה, מתולתל ויבש.
-
ווליום שמפו – מעניק נפח לשיער רגיל או "עייף".
-
שמפו מחזק – לרוב מכיל יותר חלבון לשיפור מצב השיער. מומלץ לשיער פגום, חלש ושביר, שעבר הרבה עיצובים למיניהם.
-
שמפו מאזן – לא לח מדי, אך גם לא מייבש. מתאים לשיער גלי, כלומר, שהוא לא חלק אך גם לא מתולתל.
מה לגבי שיער צבוע?
אם אתם צובעים את שיערכם באופן תדיר לבלונד, או אפילו לגווני אדום, חום או שחור, אתם ודאי תוהים האם אתם חייבים לחפוף בשמפו לשיער צבוע, או שביכולתכם להשתמש באלו המצוינים לעיל. כדי לענות לכם באופן מספק, נסביר לכם תחילה מדוע עליכם להתעקש על שמפו לשיער צבוע; תכשיר שכזה אינו מכיל כל מיני כימיקלים חריפים כמו סולפטים, שעלולים לגרום לפתיחת הקוטיקולות שלכם, שהן השכבה החיצונית של השיער; בעקבות תהליך שכזה, הצבע של השיער שלכם יכול "לברוח" מהר יותר ולדהות. בשל כך, אם אתם רוצים לשמור על הגוון שטרחתם להשיג לאחר שעות של ישיבה במספרה, הימנעו משימוש בשמפו רגיל וחפפו רק עם תכשיר לשיער צבוע.
האם כדאי לחפוף עם סבון?
נגמר לכם השמפו ואתם מתעצלים לקנות או לפתוח בקבוק חדש, לכן החלטתם להשתמש בסבון שנמצא ברשותכם? בעקרון, אם אתם חופפים עימו פעם או פעמיים, אתם לא עושים טעות אדירה שמזיקה לשיער שלכם בטווח הקצר, אך אל תהפכו זאת להרגל. אמנם שני התכשירים האלו יעילים לניקוי השיער, אך ההבדלים ביניהם יספקו לכם סיבה טובה להפסיק לחפוף עם סבון; שמפו, כאמור, נועד לניקוי השיער והקרקפת, ולכן מכיל חומרים שבריאים לאזור הזה. בסבון, בעיקר בגרסתו המוצקה, יש חומרים אלקליים לניקוי העור שהופכים את התכשיר הזה ליותר חומצי, וכתוצאה מכך הוא עלול לגרום לשיער שלכם לעמוד ולהיראות יותר "משעמם", כמו גם יוביל להיווצרות של יותר קשרים. לכן, אם אין לכם ברירה – חפפו אם סבון, אך השתדלו להימנע מכך ככל האפשר.
איזה מרכך מתאים לסוג השיער שלכם?
תחילה, חשוב להבין שהמרכך שאותו אנחנו בדרך כלל מורחים על השיער לאחר הסרת שמפו, מכיל המון חלבונים ומוסיף לשיער שלנו לחות כדי להפוך אותו לבריא, יפה ונטול קשרים. למרכך השיער יש רמת חומציות נמוכה משל שמפו, ובניגוד אליו, הוא נועד לטפל בחלק הפנימי של השיער. גם במקרה הזה יש מספר סוגי תכשיר, והנה כמה מהם לפי מראה השיער:
1. שיער חלק ורגיל – מרכך ווליום
אם יש לכם שיער חלק וישר שנראה כאילו עשיתם פן, כדאי שתימנעו ממרככים שלא מעניקים ווליום, זאת מכיוון שהם לא יעניקו לו את הנפח שהוא זקוק לו, ופשוט יגרמו לו להמשיך לצנוח מטה. מומלץ גם להתרחק ממרככים מחליקים, משום שהם כבדים מדי עבורכם וישוו לשיער שלכם מראה אפילו יותר שטוח.
2. שיער גלי – מרכך קל משקל / לשיער גלי
כל מי שיש לו שיער גלי כמו שלי, כנראה יודע שהוא מעט ערמומי, זאת מכיוון שהוא ממש יוצא משליטה ולעיתים אפילו לא נראה טוב בחודשים לחים, אך מתייבש ומעט מתיישר בימים קרים. למעשה, ככל שהשיער יותר גלי – כך הוא יהיה יותר יבש בימים הקרים, זאת מכיוון שככל שהוא יותר מסולסל, כך לשמן הטבעי שיש בשיער קשה יותר לרדת מהשורש עד לקצוות.
3. שיער עבה ומתולתל – מרכך לשיער מתולתל / לטיפול עמוק / ללא שטיפה ליב אין
כפי שכתבנו מעלה, ככל שהשיער יותר מתולתל, כך הוא יותר יבש – מה שעלול להקנות לו מראה מעט משעמם. בשל כך, עליכם לטפל בו באופן יותר יסודי בעזרת מרככים שיעניקו לו לחות, או אפילו במסכות שיער שעליהן נפרט בהמשך. שקלו אפילו להשתמש על בסיס שבועי או פעם בשבועיים במרככים ללא שטיפה ליב אין.
4. תלתלים אפרו-אמריקאים – תכשירים מבוססי שמן או מסכה לשיער
אם יש לכם תלתלים אפרו-אמריקאים מגניבים, אתם כנראה יודעים כמה מסובך לטפל בהם. תכשירים שיעזרו לכם להעניק להם את הברק הנחוץ הם כאלו שמבוססים על שמן, כמו קוקוס או מרוקאי. המלצת המומחים היא לחפוף פעם ב-7-10 ימים, בעודכם משתמשים בתכשירים מיוחדים שכאלו, כמו גם להימנע מחפיפה תדירה יותר שעלולה להסיר משיערכם את השמנים הטבעיים שיש בו, ובכך להפוך אותו ליבש יותר.
מהי מסכה לשיער ומה היא עושה?
אם כבר נגענו במסכה לשיער, הגיע הזמן להבין מה בדיוק היא עושה וכיצד היא תורמת לכם. מסכה היא תכשיר כבד, עבה ומרוכז שנועד להעניק לשיער את כל מה שהוא זקוק לו. בעת מריחתה על השיער היא חודרת לתוך הקוטיקולות, ובכך מכניסה לתוכו חלבונים ולחות. בשל היותה כזו, היא נחשבת לטיפול העמוק והיסודי ביותר, והשפעתה היא לטווח הארוך ביותר. באופן כללי כדאי להשאיר אותה על השיער למשך רבע שעה, ואם השיער שלכם ממש פגום, אפשר גם 20 דקות, וטיפול פעמיים בשבוע יכול לשפר פלאים ובמהירות את מראה השיער שלכם. תוהים איזו מסכה תתאים לשיער שלכם? התשובה לכך בדרך כלל מופיעה על אריזת המסכה, כל עוד אתם יודעים מה סוג השיער שלכם, אך אתם יכולים להתייעץ גם עם מעצב השיער שלכם בנושא.
האם כדאי להשתמש בתכשיר אחד שמשלב שמפו ומרכך?
כדי להקל עליכם ולחסוך לכם הוצאות ועבודה כפולות, חברות שונות מציעות תכשיר אחד שמשלב בין שמפו ומרכך. על פניו נשמע כמו פתרון מושלם, לא? ובכן, מתברר שלא בדיוק, ולשם כך עלינו לחזור שוב על ההבדל המהותי בין שני המוצרים. שמפו, כפי שכבר הסברנו מעלה, נועד להסיר לכלוך וכתוצאה מכך הוא גם מסיר את השמנים הטבעיים שיש בשיער ושנחוצים לנו. מרכך, לעומת זאת, מעניק לשיער שלנו שמנים חדשים שמחליפים את אלו שהוסרו על ידי השמפו – זו גם הסיבה שבגללה אנו חותמים את החפיפה עם מרכך. בשל כך, כשאנחנו משתמשים במוצר אחד שמספק את שניהם, אנחנו בעצם עושים שתי פעולות מנוגדות – בו זמנית. יתרה מכך, הוא לא באמת מעניק לנו את כמות המרכך שנחוצה לשיער, ולכן הוא בעצם לא מקנה לנו את הברק שהיינו זוכים בו אם היינו משתמשים בשני תכשירים נפרדים. לכן רגע לפני שאתם שולחים יד אל תכשיר שמשלב בין שמפו למרכך – חשבו פעמיים והעדיפו לשלם כפול בשביל שני מוצרים נפרדים.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: