print header

4 דרכים לשמירת טריותם של עשבי תיבול למשך זמן

מי מאיתנו לא אוהב עשבי תיבול טריים? הרי הם מוסיפים טעמים מרגשים למנות שאנו מכינים והופכים אותן למפתיעות, בריאות ובעלות ריח מדהים. חלקנו הגדול אוהב לגדל תבלינים בגינה או בעציצים ויש מבחר עצום שלהם, החל מפטרוזיליה, בזיליקום ועירית, עד שמיר, אורגנו וכוסברה הנוחים לגידול ברוב ימות השנה. גם מי שלא מגדל את הצמחים האלו כנראה אוהב לקנות עשבי תיבול טריים אצל הירקן, אך בכל אחד בשני המקרים האלו יש לנו לפעמים צורך להתמודד עם בעיה טורדנית... למרות כל מעלותיהם, לעשבי תיבול יש בדרך כלל חיסרון משמעותי: הם לא מחזיקים מעמד לאורך זמן מרגע קטיפתם, והטריות - במקביל לטעם - נפגעת בצורה משמעותית. לכן, אספנו 4 טיפים שיעזרו לכם לשמור לאורך זמן על עשבי התיבול הנפוצים בכל בית, כדי שתוכלו להשתמש בהם הרבה אחרי שקטפתם או קניתם אותם וליהנות מהטעם הנפלא שלהם.
 

1. הקפאת עשבי התיבול

דרך נהדרת לשמור על טריות עשבי התיבול שלכם לאורך זמן היא על ידי הקפאתם יחד עם מספר חומרים שונים:
  • שמן קוקוס – מדובר בבסיס נפלא להקפאת עשבי תיבול טריים והוא עוזר להם לשמור על הטעם האהוב שלהם במשך חודשים. עליכם לקחת את כל גבעולי הצמח שברצונכם לשמר, להסיר את כל העלים הפגועים ואת השאר לשטוף היטב. כעת, קצצו אותם דק ולאחר מכן הניחו אותם בתוך מגשי קרח ומזגו עליהם את שמן הקוקוס. הכניסו את מגשי הקרח המלאים אל המקפיא ומרגע שקוביות התבלינים ושמן הקוקוס קופאות, תוכלו להשתמש בהן בחודשים הקרובים למרקים, תבשילים, תיבול סלטים, צלייה של דגים ועוד.
  • שמן זית – שיטת הקפאה נוספת לשמירה על עשבי תיבול טריים למשך זמן ארוך היא באמצעות שמן זית. כידוע, שמן זית הוא תוספת לרוב המאכלים ועל ידי השילוב של השניים תוכלו לקבל טעם מיוחד ביותר. מה שעליכם לעשות הוא את אותן הפעולות כמו בשימוש בשמן הקוקוס (כמצויין בסעיף הקודם) רק למזוג שמן זית במקום. מומלץ לאחסן את הקוביות הקפואות בתוך שקיות אטומות כדי לשמור עליהן - לאחר מכן תוכלו להשליך אותן לכל מנה שתבחרו.
  • שקיות הקפאה – אפשרות נוספת להקפאת עשבי התיבול היא בצורתם הטבעית, שתאפשר לכם ליהנות מטעמם במועד אחר ללא שום תוספת או שינוי. מה שעליכם לעשות הוא פשוט לחתוך ולשים אותם בתוך שקיות פלסטיק אטומות – ודאו כי השקיות אכן אטומות לחלוטין, כך לא תקבלו גבישי קרח בתוכן ותוכלו להבטיח את רעננות עשבי התיבול. זוהי אחת מהדרכים הקלות ביותר לשמור על עשבי התיבול טריים והיא כמעט ולא דורשת מאמץ, אז בהחלט שווה לנסות אותה!
טיפים לשמירה על טריות עשבי תיבול: מגש קרח עם עשבי תיבול קצוצים בתוכו

2. ייבוש עשבי התיבול

שיטה נוספת לשמירה על טריות עשבי התיבול לתקופה של עד שנה היא על ידי ייבושם. חלק מהתבלינים, כמו אורגנו, תימין, מרווה ורוזמרין יכולים להיות מיובשים באוויר, וכל שעליכם לעשות זה לתלות צרור קטן מהם בחדר מאוורר היטב ובמיקום רחוק ממקור אור ישיר, כאשר הם פונים כלפי מטה. כאשר העלים יתייבשו, בדרך כלל לאחר שבועיים, הפרידו את הצרורות והניחו אותם בצנצנות נפרדות. תבלינים אחרים כמו בזיליקום ופטרוזיליה דורשים ייבוש בעזרת מייבש מזון חשמלי או מיקרוגל, מפני שיש להם עלים עבים ובשרניים. חשוב לשים לב שאתם לא שורפים את התבלינים בעת השימוש במכשירים החשמליים, ולאחר סיום התהליך יש להניח את התבלינים בקופסאות אטומות לאוויר או בצנצנות זכוכית אטומות היטב.
טיפים לשמירה על טריות עשבי תיבול: צרורות עשבי תיבול תלויים מהתקרה במהופך

3. שימור עשבי התיבול בעזרת מלח

השיטה הזו פשוטה מאוד גם כן, משום שהמלח עוזר לייבש את עשבי התיבול שלכם במהירות וביעילות, וברוב המקרים תוכלו לערבב את שניהם יחד בעת הכנת מאכלים שונים. אין צורך להשתמש במלח מיוחד ואתם רק זקוקים למלחייה שבמטבח שלכם או למלח השולחני הרגיל שבמזווה. כעת, עומדות בפניכם שתי אפשרויות:
  • אחסון עם מלח – ראשית, חשוב להשתמש בעשבי תיבול טריים ככל הניתן - כאלה שנקטפו בזה הרגע, או נקנו כצרור עשבי טרי מהירקן הקרוב לביתכם. עליכם לשטוף ולייבש אותם היטב, רצוי בעזרת מייבש עלים ידני או מגבת מטבח יבשה. לאחר מכן קצצו את התבלינים בעזרת סכין או מעבד מזון והכניסו אותם לצנצנות זכוכית אטומות, כאשר עבור כל 4 כפיות של תבלין יש להכניס גם כפית אחת של מלח. ערבבו את תכולת הצנצנות בעדינות ואחסנו אותן במקרר, כך הן יישמרו על הטעם והטריות של התבלינים לשבועות עד חודשים בודדים.
  • התססה בעזרת מלח – טכניקה זו דומה להחמצת ירקות ואם הכנתם בעבר מלפפונים חמוצים או כל מאכל דומה, יהיה לכם קל מאוד לבצע את התהליך הזה. כל שעליכם לעשות הוא להסיר את העלים מהגבעולים, לשטוף ולייבש אותם היטב. כעת הכניסו אותם לצנצנת זכוכית ועבור כל 40 גרם צמחי תבלין, הוסיפו כוס מים מינרליים מעורבבת עם כפית מלח. ערבבו היטב והניחו את הצנצנת על אדן החלון או במרפסת למשך 5 עד 10 ימים, כך תוכלו לשמור אותם טריים למשך מספר חודשים באחסון בטמפרטורת החדר. כשתחליטו לפתוח את הצנצנת, צמחי התבלין יהיו טובים לשימוש עד לשבועיים מרגע הפתיחה.
טיפים לשמירה על טריות עשבי תיבול: שולחן עם כלים שונים שבהם יש מלח, עשבי תיבול ותבלינים

4. הכנת חומרי גלם מהתבלינים

בשיטה זו נדרשת מאיתנו עבודה מסוימת לעומת הטכניקות הקודמות, אך בעזרתה נוכל לשמור על הטריות והטעם של עשבי התיבול שלנו לאורך זמן:

  • חומץ תבלינים – חומץ תבלינים ביתי הוא אפשרות נהדרת להוספת טעם למנות האהובות עליכם, שבמקביל שומרת על הטריות של עשבי התיבול הרבה אחרי שקטפתם אותם. החומץ הזה קל מאוד להכנה, אם כי חשוב לתת לתבלינים מספר ימים להחמיץ לפני השימוש. כל שעליכם לעשות הוא לקחת 2 כוסות של חומץ יין או חומץ אלכוהולי 5 אחוז, לערבב אותן היטב יחד עם חצי כוס של עשבי תיבול טריים (בזיליקום, אורגנו, רוזמרין, שמיר, עירית ואחרים), ולהניח במקום מוצל וקר למשך 10 ימים. לאחר מכן סננו את החומץ מהתבלינים שבתוכו ואחסנו אותו בצנצנת חדשה – רצוי לסמן איזה תבלין מצוי בחומץ שהכנתם. תוכלו לשמור על החומץ המתובל ולהשתמש בו לתקופה של עד 6 חודשים - בהנחה שלא מדובר בכזה שהכנתם מחומץ שכבר שהה בביתכם למשך פרק זמן ארוך לפני כן.

  • משחת תבלינים – שיטה נוספת היא להכין משחה מהתבלינים האהובים עליכם - זוהי דרך פשוטה ומהירה להכנה שתבטיח שמירה על עשבי התיבול טריים למשך חודשים. כדי להכין את משחת התבלינים עליכם לעבוד עם עשבי תיבול שיש להם עלים רכים כמו פטרוזיליה, בזיליקום, אורגנו, כוסברה, שמיר ועירית, ולהימנע מעשבים בעלי עלים קשים כמו רוזמרין ודפנה. הפרידו את העלים מהגבעולים וטחנו אותם במעבד מזון עד שנוצרת מעין עיסה. לאחר מכן המשיכו לטחון אותם בזמן שאתם מוסיפים מעט שמן זית עד שנוצרת תערובת חלקה – חשוב למזוג את שמן הזית בעדינות ולהמשיך עד קבלת מרקם משחתי אחיד. לאחר שנוצרה התערובת הרצויה אתם יכולים לאחסן אותה בצנצנות זכוכית במקרר שבביתכם לתקופה של עד שבועיים.

 
מקור התמונות: Peppysis
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.