print header

מכסחי המיתוסים: אוסף כתבות שמפריכות תפיסות ואמונות שגויות

עוד מימי אגדות העם שהסתובבו ברחבי העולם העתיק ועד סיפורי המיתולוגיה האדירים של ימי קדם – המיתוסים כאן איתנו כבר שנים רבות. אך אם פעם עסקו בעלילות גבורה וניסים ונפלאות שחוללו האלים, כיום המיתוסים הם קצת יותר פשוטים וארציים, ומתייחסים לכל מיני אמונות שהשתרשו בחברה שלנו בנוגע למגוון גדול מאוד של נושאים ותחומים. בסיסן של האמונות, התפיסות והגישות האלו הוא לרוב רעוע, לא מוכח, ולעיתים הן נכונות חלקית ולעיתים כלל לא – אבל מאחר שהן נפוצות אנחנו נוטים להאמין בהן ולפעול על פיהן. אז אנחנו כאן על מנת לשחרר אתכם מאותם מיתוסים קלוקלים, עם 10 כתבות ניפוצי מיתוסים בשלל תחומים שחושפות את האמת מאחוריהם.

המודעות לתזונה נכונה ולדיאטה וההתעניינות בעולמות הללו קפצה פלאים בעשורים האחרונים – ואיתן באו כמובן גם המיתוסים הרבים, שנבנו במהלך שנים ארוכות. מדובר באמונות רווחות שונות על מה כדאי לנו לאכול ומה אסור, אילו מאכלים בריאים יותר מהאחרים, כמה כדאי לצרוך מרכיבי מזון שונים – אבל מתברר שהאמת מאחורי התפיסות האלו חלקית ביותר או שונה לחלוטין. כדי לגלות מה מן הדברים שחשבתם שידעתם על תזונה ודיאטה הם מיתוסים שיש להפריך – היכנסו לכתבה הבאה.  

 

הסמארטפון הוא מכשיר שנמצא היום כמעט בכל בית, והצורך בהטענתו התכופה עולה כל הזמן. מכיוון שכך, לא פלא שבמהלך השנים האחרונות צצו ועלו כל מיני טענות בנוגע לפעולת ההטענה – למשל שאסור להשתמש בסמארטפון בזמן ההטענה, שחייבים להטעין מכשיר חדש כל הלילה, שצריך להטעין רק כשהסוללה מתרוקנת לחלוטין ועוד ועוד. אם גם אתם שמעתם את ה"אמיתות" לכאורה האלו ורוצים לדעת מה האמת מאחוריהן – הכתבה הבאה תנפץ לכם כמה מיתוסים ותעשה לכם סדר בכל מה שקשור להטענת הסמארטפונים שלכם.

 

 בניגוד לרוב המיתוסים שמופיעים בכתבות שבאוסף הזה, למיתוסים הבאים לא לקח שנים להתפתח – הם הופיעו כבר ברגע שבו יצאו חיסוני הקורונה לשוק. מזה כשנה וחצי המגפה נוכחת בחיינו, ונדמה שהחיסונים הצליחו לעשות פעולה יעילה מאוד בבלימת גלי התחלואה, אך אף על פי כן חלק מן המיתוסים האלו עדיין חיים וקיימים, ולכן כל כך חשוב להמשיך להתייצב מולם. בכתבה הבאה תמצאו את כל אותן טענות שעלו עם תחילת מבצע החיסונים הגדול, ואת האמת המוכחת מדעית שסותרת ומפריכה אותם.

 

בקפה שאנחנו שותים על הבוקר, בפרוסת עוגת השוקולד שאנו נוגסים בה, בכוס הקולה, התה או משקה האנרגיה ממנה אנו לוגמים – בכולם נמצא מרכיב אחד חזק ומעורר במיוחד, הקפאין. סביב הרכיב הזה, שידוע לעולם כבר מאות שנים, התפתחו אי אלו מיתוסים ואמונות רווחות שמייחסות לו תכונות שונות ומשונות. מה האמת מאחורי התפיסות האלו על קפאין? הסרטון שהכנו לכם בכתבה הבאה יחשוף את הדברים שאתם צריכים לדעת עליו ואולי ינפץ כמה דברים אחרים שחשבתם שאתם יודעים.  

 

בעידן הנוכחי, אין ספק שהעולם הטכנולוגי שולט בחיי היומיום שלנו ללא הרף. רובנו מצויים מול מסכי המחשב, הטבאלט והסאמרטפון מדי יום ומשתמשים  בהם בכל רגע – אם לעבודה ואם לפנאי. אבל מה אנו יודעים באמת על הטכנולוגיה שמקיפה אותנו? מה מתוך שלל האמונות והתפיסות הרווחות בנוגע לאינטרנט, לסלולר ולמחשבים הן אמת ומה סתם מיתוס עם בסיס דל או חסר? הכתבה הבאה תאמת או תפריך כמה כאלו שנחשבים לידועים במיוחד!

 

סוכרת היא אחת מהמחלות הרעות שהולכות ותופסות עוד ועוד תאוצה בעולם המערבי. התפשטותה של המחלה הכרונית הזו, שכבר זכתה לכינוי "המגפה של המאה ה-21" (עוד לפני הקורונה), זיכתה אותה גם במיתוסים בריאותיים רבים שנקשרו בשמה ומתייחסים ישירות למה שהחולים בה צריכים או לא צריכים לעשות. את המיתוסים האלו אפשר להפריך בקלות ובזריזות – וזה בדיוק מה שעשינו עבורכם בכתבה הבאה.

 

אין כמעט אישה שלא מכירה את עולם הטיפוח ברמה כזו או אחרת, ורבות וטובות נוהגות להשתמש מדי יום בשלל חומרים ותכשירים קוסמטיים כדי ליפות ולטפח נכונה את עורן, שיערן וגופן. זה כמובן טוב ויפה, אך הבעיה מתחילה בכך שסביב המוצרים האלו וסביב שגרת הטיפוח שאימצתן לעצמכן מתעוררים כל מיני מיתוסים שרבות מאמינות בהם – אך אין להם בסיס אמיתי. אז יצאנו לבדוק טענות שונות מכל רחבי עולם הטיפוח וניפצנו עבורכן מיתוסים רבים שהיו ביניהן, בכתבה הבאה.

 

לא רק לטבחים, אלא לכל מי מאיתנו שאוהב לבשל, לאפות ולעשות דברים במטבח, יש את הדרכים והשיטות שלו. את חלק מן השיטות האלו אימצנו עם השנים וגילינו כמוצלחות להכנת מאכלים טעימים, ואת חלקן השרשנו רק כי התגנבה איזו שמועה לאוזנינו שכך עדיף לפעול – כלומר, האמנו למיתוס מסוים. אז הגיע הזמן שגם במטבח נפריך כמה תפיסות שהמרחק בינם לבין האמת רב, ונגלה לכם מה כדאי ומה לא כדאי לעשות בעת שעובדים במטבח.

 

מיליוני ישראלים סובלים מלחץ דם גבוה – זה לא נתון חדש במיוחד, אך הוא רק הולך ועולה עם השנים, והתופעה הבריאותית המסוכנת הזו נעשית נפוצה עוד ועוד. בכל מה שקשור ללחץ דם זה הכרחי, ואפילו חיוני וקריטי, לדעת את האמת הרפואית, להבין מה נכון ומה לא נכון לעשות, ולא ליפול למיתוסים שקריים שיכולים להזיק ואפילו לסכן חיים. כדי לחדד את ההבנה הזו אצלכם ולהפריך אחת ולתמיד מיתוסים שאולי שמעתם בנוגע ללחץ דם גבוה, הכנו עבורכם את הכתבה מאירת העיניים הבאה.

 

הכתבה הבאה מיועדת למבוגרים בלבד – אם כי אין בה שום דבר פרובוקטיבי, אלא רק עובדות אמיתיות על אחת הפעולות הנפוצות ביותר בטבע האנושי: יחסי מין. כן, רובנו בדרך כלל נוהגים בצנעה בכל מה שקשור לחדר המיטות, אבל זה לא אומר שאי אפשר לדבר על מיתוסים שהתפתחו סביב יחסי המין ועל האמת שמצויה מאחוריהם – בעיקר כדי לדעת יותר טוב, להיפטר מדעות קדומות ולהעשיר את החינוך המיני שלנו, דבר שלבטח עשוי לתרום לזוגיות ולקשר שלנו.

 

עד עכשיו עסקנו בניפוץ, הפרכה, שבירה ותיקוני תפיסה – כעת הגיע הזמן להתייצב ולומר: יש גם מיתוסים שהם אמת! כן, מה ששמעתם, לא כל האמונות הרווחות הן עורבא פרח, ולחלקן מתברר שיש בסיס שיכול להצדיק אותן. אז כן, תפוח ביום באמת ירחיק את הביקור אצל הרופא, אכן כדאי ללבוש סוודר כשיוצאים החוצה ביום קר ואכילת גזר תטיב עם העיניים שלכם לאין שיעור – על כל אלו ועל עוד מיתוסים בריאותיים שהוכחו כאמיתות תוכלו לגלות בכתבה המרתקת הבאה.  

 

ולסיום, אחרי שכל כך הרבה מיתוסים ודברים שאולי האמנתם בהם נופצו לרסיסים, הופרכו או לפחות איבדו קצת מכוחם – הגיע הזמן שתראו את יכולתכם בהכרת האמת מול זיהוי המיתוסים. המבחן הבא יבדוק האם אתם יודעים לעשות את ההבחנה הזו – וגם הוא יכול לעזור לכם להכיר את העולם שלנו קצת יותר טוב ואולי להיפטר מכל מיני תפיסות שחשבתם שהן נכונות אך למעשה הן רוויות מיתוסים ותו לו.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.