print header

6 סיבות אפשריות לרעד בכפות הידיים ובכלל

זה מאוד מפחיד לחוות רעד בכפות הידיים או בכלל בגוף, וזה מטריד לא פחות לראות את התופעה הזאת משפיעה על אנשים שאנחנו אוהבים. הרי כולנו יודעים אילו השלכות מסוכנות עלוליות להיות לכך ועל אילו מחלות קשות הבעיה הזו עלולה לרמז, אך למעשה יש לה סיבות שונות שאת חלקן אולי לא הכרתם. אנחנו לא מתכוונים רק לרגעי לחץ וחרדה שגורמים לרעד אשר חולף אחרי ההתקף, אלא לגורמים נסתרים יותר שטמונים בבלוטות הגוף, בדם ובמוח. חלק מהסיבות האלו קלות מאוד לטיפול ונראה לכם שממש אין לכם סיבה לדאגה בגללן, ובמקרה שבו אולי יש - תוכלו להמשיך לחקור את הסיבות לעומק כדי לגלות פרטים נוספים ותסמינים נלווים.
 

1. רמות הסוכר בדם שלכם נמוכות

תהליכים שונים שמתרחשים במוח עוזרים לנו לשמור על יציבות ולנהל את הגוף שלנו בדיוק לפי הרצונות שלנו, אז כאשר הוא לא מקבל את "הדלק" שהוא צריך עלול להופיע רעד באזורים שונים בגוףכך מספר ד"ר מייקל קאפליט, פרופסור בבית הספר Weill Cornell Medicine לרפואה בניו יורק. הוא ממשיך ומסביר שלעיתים קרובות המוח הוא האיבר הראשון בגוף שמושפע מצניחות ברמת הסוכר, והדבר עלול להתבטא בין השאר ברעידות של חלקי גוף שונים והופעת מגושמות חריגה. סימנים אחרים לרמת סוכר נמוכה בדם (היפוגליקמיה) הם חולשה, זיעה קרה וכמובן רעב.
 
סיבות לרעידות בידיים: סוכריות

2. אתם צורכים יותר מדי קפאין או חומרים אחרים

בתקופות לחוצות שבהן אנחנו לא ישנים הרבה, שתיית קפה חריגה היא ממש לא אירוע נדיר - וגם לא של תה או משקאות אנרגיה אחרים. בכולם יש קפאין ובחלקם גם חומרים נוספים, שמשפיעים על מערכת העצבים האוטונומית ועלולים לגרום לנו לתחושת קופצנות ולפעמים גם להופעת רעד. לא רק קפאין גורם לכך כאמור, גם צריכת אלכוהול חריגה או שימוש עודף במריחואנה רפואית עלולים לגרום לרעד בידיים, אפילו אם אדם לא נמצא בתהליך גמילה  - משום שהם משפיעים על המוח הקטן, אשר בתורו משפיע על כל המבנים המוטוריים המרכזיים שבמוח, מה שעלול לגרום לרעידות.

3. יש לכם בעיה בבלוטת התריס

כאשר ישנה חריגה בתפקוד של בלוטת התריס, רמות ההורמונים בגוף שלנו יוצאות מאיזון והדבר עלול להוביל לרעד בידיים, ובכלל. ההורמונים האלו משפיעים על קצב חילוף החומרים, ויש להם גם השפעה רבה על קצב הגדילה והתפקוד של מערכות רבות בגוף. בלוטת התריס נשלטת על ידי ההיפותלמוס במוח והיא עלולה לסבול מתת פעילות או יתר פעילות - מידע מורחב ותסמינים לשתי הבעיות האלו תוכלו להכיר בעזרת לחיצה כאן.

4. זו תופעת לוואי של תרופה שאתם נוטלים

תרופות רבות עלולות לגרום לרעד בידיים ובכלל, לכן אם אתם סובלים מהבעיה הזאת כדאי לבחון את עלון השימוש של הכדורים שאתם נוטלים באופן קבוע. משרד הבריאות של ארה"ב מציין ברשימת הגורמים הנפוצים ביותר מסוג זה תרופות לחולי אסטמה כמו תאופילין וסאלבוטאמול, נוגדי דיכאון טריציקליים, תרופות ללחץ דם גבוה,  כדורים להורדה במשקל ועוד. אם אתם לא מוצאים את עלון השימוש ורשימת תופעות הלוואי, תוכלו לחפש מידע על התרופות שלכם ותופעות הלוואי שלהן בעזרת המאגר שבכתבה הבאה.
סיבות לרעידות בידיים: תרופות

5. אתם סובלים מהפרעה תנועתית

החשש הגדול ביותר של כל אדם שמוטרד מרעידות בגפיו הוא מפני מחלת הפרקינסון, אך לדברי ד"ר מייקל קאפליט ישנה סיבה לרעידות שהיא פי 5 ואולי אף פי 10 יותר שכיחה - וזוהי מחלה בשם רעד ראשוני (Essential Tremor). המחלה גורמת בעיקר לרעד בגפיים העליונות שבולט לרוב בשעת פעולה וכאשר הגוף מצוי בתנוחות מסוימות. אנשים שסובלים ממחלה שכזאת לרוב יחוו רעד רק כאשר הם מבצעים פעולות כמו פתיחת מכתב או שתיית כוס תה. לרוב רעד ראשוני והפרעות תנועה דומות כמו רעד פוסטורלי - המופיע למשל כאשר מבקשים ממטופל למתוח את הידיים קדימה או להישאר בתנוחה דומה - אינם מצבים חמורים, אך הם בהחלט עלולים להיות מביכים ולפגוע באיכות החיים בהתאם לחומרתם. חשוב  לאבחן בעיות רעד שכאלו כדי לשלול סיבות אפשריות וחמורות יותר לבעיה, כמו הסעיף הבא והאחרון בכתבה הזו…

6. מחלת פרקינסון או טרשת נפוצה

אין שום ספק בכך שאלו שתיים מהסיבות הגרועות ביותר שאפשר לדמיין לרעד בידיים, וסביר להניח שחשבתם עליהן במהלך קריאת הכתבה הזאת. אנחנו מקווים שהבנתם שאלו לא הסיבות היחידות שקיימות, אך עדיין חשוב מאוד לדעת לזהות אותן ולטפל בהן במקרה והן אכן מקור הבעיה. פרקינסון, בעברית רטטת, היא מחלה המוגדרת ככרונית פרוגרסיבית, כלומר לאורך הזמן היא רק הולכת ומחמירה, ולכן יש חשיבות לאבחון וטיפול למניעת החמרתה בהקדם. לקריאת מידע נוסף על המחלה והתסמינים שלה, לחצו כאן. טרשת נפוצה (MS) היא מחלה דלקתית הפוגעת במעטפת של העצבים במוח ובחוט השדרה, ובשל כך משתבשת התקשורת במערכת העצבים. יש חולי טרשת נפוצה שאצלם המחלה קלה וכמעט שלא משפיעה על שגרת החיים, ואילו אחרים סובלים ממנה מאוד ולוקים בהתדרדרות מתמדת במצבם. למידע נוסף על תסמיני המחלה, לחצו כאן.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.