print header

9 ה"טריקים" האלו לדיאטה לא באמת עובדים...

אמנם מפתה לחשוב שמאחורי כל ענייני הדיאטה והירידה במשקל - שרובנו עוסקים בהם לא מעט במהלך חיינו - יש איזה טריק פשוט, "קסם" שניתן לבצע כדי להצליח וכל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לגלות אותו ואז לזכות בגוף החלומות שלנו. ובכן, אם גם לכם זה הרעיון הזה קוסם, תנו לנו לגלות לכם שאם אתם רוצים באמת לשמור על משקל תקין לאורך זמן ולהקפיד על תזונה נכונה, עליכם להשתחרר מן המיתוסים על אותם טריקים, שכבר הוכח כי אין מאחורי חלקם ביסוס מספק ולהתחיל להקפיד על משטר תזונתי נכון ומאוזן. לפניכם הסבר על 9 שיטות ואסטרטגיות שונות שנוקטים רבים מאלו שנכנסים לדיאטה - אך במציאות הן לא ממש עובדות. נבהיר לכם מהי האמת מאחוריהן ומדוע הדרכים האלו לא ממש יעילות, כמו גם מה תוכלו לעשות במקום כדי להרזות ולשמור על תזונה בריאה באמת.

טריקים לדיאטה שלא עובדים: אדם מודד את היקף הבטן שלו

1. פוצחים בדיאטה דלת פחמימות

המיתוס של נידוי הפחמימות מהתפריט באופן מוחלט כמתכון המושלם לדיאטה המנצחת קיים כבר זמן רב, אך הוא אינו בהכרח נכון; למען האמת ניתן ועוד איך להמשיך לאכול פחמימות ועדיין להיות בריאים וחטובים. "הבעיה בהוצאת הפחמימות מהתפריט למען ירידה במשקל היא שהפחמימות הן הדלק של הגוף שלנו לפעילויות היומיומיות", מסבירה טניה זוקרברוט, תזונאית ומחברת ספר דיאטה רב מכר. ללא פחמימות כלל אנחנו נרגיש חלשים, עייפים ועצבניים, מה שיוביל לתחושת מחסור ויגרור אותנו שוב לאכילת יתר. "הפתרון לאכילת פחמימות שהגוף צריך מבלי לעלות במשקל", מבהירה זוקרברוט, "הוא להעלות את רמת צריכתן של פחמימות עשירות בסיבים תזונתיים, מה שמאט את קצב העיכול ומונע זינוק ברמת הסוכרים בדם". כוונו ל-35-38 גרם סיבים ביום ממאכלי פחמימות בריאים, כגון דגנים מלאים ופירות.

2. מאמצים תזונה נטולת שומן

במשך זמן רב האמנו ששומנים הם אויבי הדיאטה הקשים ביותר, אך מתברר כי לפי האקדמיה האמריקאית לתזונה ודיאטה, שומן הוא למעשה רכיב מזון חיוני לבריאות – אם כי לא בכל צורה. "הוצאת השומנים הרווים שמזיקים לבריאות מהתפריט זו דרך טובה לרדת במשקל, אבל אני לא ממליצה להוציא את כל השומנים מהתזונה שלכם", אומרת התזונאית המוסמכת שנייה קומאר, ומוסיפה "דבקו בדיאטה שכוללת שומנים בריאים מאגוזים, דגים ושמן זית, בכמויות קטנות שמתאימות לגופכם". שומנים בריאים הם חלק הכרחי מכל תוכנית להורדת משקל, מכיוון שהם נותנים לכם אנרגיה ומשאירים אתכם מלאים לאורך זמן, ותוכלו לגלות באילו מאכלים תוכלו למצוא סוג כזה של שומנים - בעזרת הכתבה הבאה. בנוסף, כדאי גם שתדעו כי מוצרי מזון רבים שמוגדרים "דלי שומן" גדושים בדרך כלל בסוכרים.

טריקים לדיאטה שלא עובדים: אגוזים

3. אוכלים את אותו אוכל שוב ושוב

השעמום שנובע מאכילת אוכל שנחשב ל"בריא" אך הוא די חסר טעם או שטעמו מתחיל לחזור על עצמו מבחינתכם, זו הדרך הבטוחה לדרדר את התזונה שלכם מחוץ לקו הנכון. זוקרברוט אומרת שהמפתח כאן הוא למצוא את האיזון בין תפריט מסודר ובריא לבין גמישות; " למשל, ביצים שאוכלים לארוחת בוקר בכל יום, ניתן להכין בכמה צורות – שלוקות, מקושקשות, קשות – ולהוסיף להן כל מיני ירקות". לפי שיטת התזונה שפיתחה זוקרברוט, הכלל הוא לכלול חלבון או סיבים בכל ארוחה, "אבל מדי יום אתם יכולים לבחור פירות, ירקות וחלבונים רזים אחרים כדי למנוע מחסור או שעמום". בנוסף היא מדגישה כי "תבלינים וצמחי תבלין יכולים להוסיף טעם לכל ארוחה מבלי להעמיס בקלוריות".

4. מרעיבים את עצמכם

הרעבה עצמית היא כנראה הדרך הכי פחות יעילה להוריד במשקל, והתוצאה שלה אף עלולה להיות הפוכה – היא יכולה לגרום לכם להעלות במשקל, אם אתם מגיעים למצב שאתם רעבים מדי. "שום דיאטה לא תהיה יעילה לטווח הארוך אם היא משאירה את האדם רעב ולא מסופק", אומרת זוקרברוט. "זה יוביל רק לתחושת מחסור, שתהפוך לאכילה רגשית שתתלווה לרעב הפיזי". תחת השיטה הלא בריאה הזו, גם כשסוף סוף תביאו את עצמכם לידי אכילה, הגוף שלכם יאותת שאתם יכולים להתפרע ולזלול, מה שכמובן יוביל בסופו של דבר לעלייה במשקל – כך שזו סיבה נוספת להימנע מהרעבה מכוונת.

טריקים לדיאטה שלא עובדים: צלחת ריקה שהיא למעשה משקל אלטרוני, ולצידה סכין ומזלג

5. מדלגים על ארוחות   

בהמשך לסעיף הקודם, גם דילוג על אחת או יותר מהארוחות העיקריות של היום – בבוקר, בצהריים או בערב – אינו מומלץ, גם אם נראה לכם שזה יסייע לכם להוריד במשקל. "דילוג על ארוחות אמנם חוסך את הקלוריות של הארוחה, אבל המחקר מראה שזה מוביל לצריכת קלוריות גבוהה יותר במהלך שאר היום", אומרת הדיאטנית המוסמכת ארין פלינסקי וויד, תזונאית מוסמכת ומחברת הספר "דיאטת שומן בטני להדיוטות". "אם אתם רוצים להוריד במשקל" היא מסבירה, "אתם צריכים לבצע שינויים התנהגותיים שתוכלו לדבוק בהם כדי שתצליחו להשיל ממשקלכם".

6. מזמינים במסעדות רק סלטים

אם אי פעם בחייכם פקדתם מסעדה בזמן שהייתם בדיאטה אתם בטח יודעים איך זה עובד – מהרגע שנכנסתם כבר החלטתם שתזמינו סלט כדי לא להשמין, וכך זה פעם אחרי פעם. אך יש לנו חדשות עבורכם – "רק מכיוון שמנה מסוימת מבוססת על ירקות, זה לא תמיד אומר שהיא יותר מזינה או דלת קלוריות", אומרת התזונאית ארין פלינסקי-וויד, "סלט גדוש בגבינה מגוררת, קרוטונים ורטבים יכול להכיל יותר קלוריות ושומן רווי מהמבורגר אפילו!". זאת הסיבה שבגללה סלטים במסעדות מזון מהיר למשל אולי לא יהיו כל כך בריאים כמו שהם נראים או מפורסמים... מחקר שהתפרסם במגזין האמריקאי לרפואה מונעת ובדק את תפריטי מסעדות המזון המהיר, מצא כי התכולה התזונתית במנות שלהם לא ממש השתנתה לאורך 14 השנים האחרונות, אפילו לאחר שסלטים ושאר אפשרויות "בריאות" אחרות נוספו אליהם.

טריקים לדיאטה שלא עובדים: אישה אוכלת סלט

7. אוכלים הרבה אחרי אימון

אחרי אימון כושר טוב שבמהלכו חשתם שעשיתם מאמץ רב, אתם חשים צורך לתגמל את עצמכם בקצת אוכל מנחם, אך כשאתם עושים כך אתם עלולים לבטל ולייתר את כל העבודה הקשה שעשיתם באימון. במחקר שממצאיו פורסמו בשנת 2014 אשר בדק מספר נחקרים שהוצאו להליכה, נמצא כי נחקרים שנאמר להם שהם נמצאים בהליכת אימון אכלו יותר חטיפי שוקולד לאחר מכן, בהשוואה לאלו שנשלחו להליכה לשם הפנאי והתבוננות על הנוף. במקום להכניס את עצמכם למעגל של הזה של "אימון-תגמול", שכנראה לא יעזור לכם להוריד במשקל, מומלץ שתדבקו בתפריט לפני-אחרי אימון שכולל את המאכלים המפורטים בכתבה הבאה.

8. מנסים להתמלא ממים בלבד

יכול להיות ששמעתם ששתיית כוס מים לפני הארוחה היא טריק שיכול לגרום לבטן שלכם לחוש מלאה ושבעה יותר במהירות – אך מדובר בסוג של מיתוס שאינו נכון לגמרי. המים חשובים בארוחה שלכם כי הם עוזרים לסיבים לעבור במערכת העיכול יותר בקלות, אך הם ממש לא יכולים להוות תחליף לאוכל כדי למלא את הגוף ולהזין אותו. בכל זאת, התזונאית ארין פלינסקי וויד מבהירה כי "שתיית מים לפני הארחה עשויה לעזור לכם למלא את הבטן מעט, לאפשר לכם לאכול לאט יותר ולהרגיש מלאים מהר יותר – אבל זה עובד רק אם אתם מתרגלים אכילה מודעת, הכוללת הקשבה לרמזים שהגוף נותן לכם בנוגע למידת הרעב והשובע שלו, והפסקת האכילה בזמן הנכון".

טריקים לדיאטה שלא עובדים: מים נשפכים מבקבוק לכוס

9. מנשנשים חטיפי אנרגיה 

חטיפי אנרגיה תעשייתיים, המשווקים ברשתות השיווק, אמנם מתויגים על ידי היצרנים כ"בריאים", אבל בפועל מכילים הרבה רכיבי מילוי שאינם בריאים. החטיפים האלו בדרך כלל מכילים כמויות מכובדות של קלוריות, ובנוסף, כפי שאומרת התזונאית ג'ניפר קוקה הופר, "בגלל שהם פשוט חטיפים, אנחנו לא מרגישים מסופקים מהם אז אנחנו נוטים לצרוך עוד קלוריות מארוחה אחרת". לכן, גם אם אתם בכל זאת מחליטים שאתם רוצים לרכוש לעצמכם חטיף אנרגיה לנשנוש קטן, מומלץ לקרוא קודם את התווית ולראות מה בדיוק הוא מכיל, או לחלופין – להכין לעצמכם חטיפים שכאלו בבית על פי המתכונים שבכתבה הבאה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.