print header

10 טעויות שאתם עושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים

אם לא נהגתם להשתמש במגבונים אנטיבקטריאליים בעבר, אנחנו בטוחים שהיום אתם מומחים בתחום והרבה יותר מעריכים אותם. כעת אפילו מי שלא היפוכונדר, שומר על המגבונים האלה בקרבתו, ומשתמש בהם כדי לחטא משטחים ולוודא שלא יהיו עליהם חיידקים ונגיפים כאלה ואחרים. אך האם אתם משתמשים בהם כמו שצריך? יכול מאוד להיות שלא, ובדיוק בגלל זה החלטנו להביא בפניכם את המידע הבא על 10 טעויות שאתם אולי עושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים.
 
טעויות שעושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים: יד עם כפפה מנקה עם מגבונים

1. אתם משתמשים במגבון ליותר מדבר אחד

אתם אולי לא רוצים לבזבז מגבונים, או שאתם פשוט מתעצלים לשלוף כמה מגבונים ומעדיפים להשתמש באותו אחד עבור מספר משטחים, אך יש כמה סיבות שיגרמו לכם להפסיק לפעול כך. "צריך להשתמש במגבון אחד לכל פריט או משטח שמנקים", כך אומרת קתי טורלי, מנהלת שיווק של חברת ניקוי מקצועית. 
 
"במיוחד, מומלץ שלא להשתמש באותו מגבון לניקוי ידית האסלה ולניקוי ידית הדלת". הדוגמה האחרונה אולי נראית ברורה מאליה, אך זה תקף גם לכל דבר אחר. למגבון אנטיבקטריאלי פשוט אין מספיק "כוח" לנקות ביעילות כמה משטחים במקביל, לכן העדיפו להחליף מגבונים אם אתם מנקים משטחים בחדר שלם.

2. אתם לא קוראים את התווית שעל האריזה

אתם בטח לא מבזבזים זמן על קריאת התווית של מוצרים שכאלה אלא אם כן אתם יושבים על האסלה למשך זמן רב, אך במקרה של מגבונים אנטיבקטריאליים, זה יכול להתברר כחשוב מאוד. "התווית תחשוף בפניכם כמה זמן צריך להימנע מלגעת במשטח שניקיתם עד שהחומר שבמגבון יחסל את החיידקים", כך אומרת קרן דאו, דוברת של מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית של ארה"ב. היא אומרת שבמקרים רבים, המשטחים צריכים להישאר לחים למשך 3-4 דקות כדי שכל החיידקים שעליהם יחוסלו, וזה אמור להיות רשום על התווית.
 
בנוסף, רבים מאיתנו משערים שהמגבונים מחסלים כל יצור מיקרוסקופי, כשבפועל הם לא עושים זאת, והתווית שעל גבי אריזתם אמורה לחשוף  בפניכם על אילו מיקרובים הם עובדים. מגבונים אנטיבקטריאליים למשל, כפי ששמם מרמז, מחסלים בקטריות – חיידקים – ולא בהכרח וירוסים. "התווית צריכה להכיל רשימה של היצורים שנגדם המוצר יעיל", כך מצהירה דאו.
טעויות שעושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים: אריזת מגבונים

3. אתם מורידים את המגבונים באסלה  

הטעות הזו נעשית כמובן לא רק עם מגבונים אנטיבקטריאליים, אלא עם מגבונים באופן כללי, ולכן כדאי שתפסיקו לעשות אותה ולהוריד אותם  באסלה – לא משנה מה סוגם. אפילו אם רשום על האריזה שניתן להוריד את המגבונים באסלה, פיסות הנייר האלה לא דומות לנייר טואלט והן לא מתפרקות בקלות. הן עלולות להיתקע בצנרת ולגרום לסתימה, מצבים שמהם כמובן עדיף להימנע.

4. אתם מנגבים איתם את מסך הסמארטפון

מגבונים אנטיבקטריאליים לא מיועדים לכל משטח, ובעוד שחשוב לנקות את מסך הסמארטפון מפעם לפעם, אתם עלולים לגרום לנזק אם תעשו זאת עם מגבונים שכאלה. "בעוד שבדרך כלל בטוח להשתמש במגבונים אנטיבקטריאליים על מקלדות למשל, אסור לנקות עימם חלקים שונים של הסמארטפון, ובעיקר לא את מסך הזכוכית שלו", כך מסבירה טורלי. "הכימיקלים שבמגבונים עלולים לפרק את הציפוי של המסך, שמטרתו היא למנוע סימני טביעות אצבע".

5. אתם לא מאחסנים אותם כמו שצריך

דבר ראשון וחשוב זה לסגור את אריזת המגבונים היטב לאחר השימוש ולוודא שהמגבונים לא נחשפים לאוויר. "בדרך כלל יש במגבונים האלה אלכוהול שמשמש לחיטוי", כך אומרת ד"ר נידהי גהילדייל, חוקרת מחלות מדבקות מאוניברסיטת מינסוטה. "אם תשאירו את האריזה פתוחה, האלכוהול יתנדף והמגבונים יהפכו למיותרים". באותו האופן, אם אחסנתם מגבונים אנטיבקטריאליים למשך זמן רב באריזה סגורה אך הם כבר הספיקו להפוך ליבשים, הם לא יהיו יעילים יותר.
טעויות שעושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים: ציוד לניקוי

6. אתם משתמשים במגבונים אחרי שפג התוקף שלהם

אתם בטח לא חושבים שלמגבונים אנטיבקטריאליים יש תאריך תפוגה, וגהילדייל מציינת כי לעיתים נדמה שעובדה זו נכונה ומועד זה לא נקוב על האריזה. "אתם אולי לא תמצאו תאריך תפוגה על אריזת המגבונים", אך בדרך כלל לא מומלץ להשתמש בהם לאחר כשנתיים ממועד רכישתם". סימן נוסף שצריך לשים לב אליו הוא הריח שלהם – אם הוא נעלם או השתנה מאז שפתחתם את האריזה. אם כן, זה סימן לכך שכדאי להפסיק להשתמש בהם ולפתוח אריזה חדשה.

7. אתם מנקים איתם משטחים מלוכלכים

זה אולי ישמע לכם מוזר, אך עליכם להבין דבר מה בנוגע למגבונים האנטיבקטריאליים – מטרתם היא לחטא ולא לנקות, ויש הבדל בין שתי הפעולות. הסרט לכלוך היא פעולה אחרת לחלוטין שמצריכה שימוש בחומרים שונים מאלו שבמגבונים האנטיבקטריאליים, ובנוסף, סביר להניח שגם אם הצלחתם לנקות את המשטח עם מגבון שכזה, הוא לא יחטא אותו כמו שצריך. דאו אומרת: "צריך קודם כל לנקות את המשטח עם סבון ומים ורק אחר כך לחטא אותו עם מגבון, ואם משתמשים רק במגבונים, אז יש להעביר על אותו משטח מגבון פעם אחת ולאחר מכן לחטא עם מגבון נוסף".

8. אתם מחטאים איתם משטחי עץ

הידעתם שמגבונים אנטיבקטריאליים יכולים להזיק לעץ? "כל סוג של עץ – בין אם מדובר ברצפת פרקט ובין אם ברהיטי עץ – לא אמור לעבור ניקוי בעזרת מגבונים אנטיבקטריאליים", כך מסבירה קאוצ'רית הבריאות ג'יימי באקרך. הסיבה לכך היא שהעץ עלול לספוג את הנוזלים שבמגבונים, ובכך ייגרם לו נזק. "המגבונים האנטיבקטריאליים יכולים להשאיר כתמים על עץ, לכן אלא אם כן מצוין על האריזה שלהם שניתן להשתמש בהם על עץ, הימנעו מכך". 
טעויות שעושים עם מגבונים אנטיבקטריאליים: רצפת פרקט

9. אתם מנקים איתם צעצועים של ילדים וקערות מזון של חיות מחמד

הימנעו משימוש במגבונים אנטיבקטריאליים על כל דבר שעלול להיכנס לפה או לבוא איתו במגע, במיוחד כשזה נוגע לילדים וחיות מחמד. "במגבונים אנטיבקטריאליים יש כימיקלים שנשארים על המשטחים", כך סבירה באקרך. "כל חפץ שחיית המחמד או הילד שלכם ישימו בפה או ילקקו צריך לעבור ניקוי עם מים וסבון בלבד, ולא עם תרכובות כימיקליות שמצויות במוצרי חיטוי כאלה ואחרים".

10. אתם מנקים רק עם מגבונים

זה אולי ישמע ברור מאליו לחלקכם, אך עדיין צריך להזכיר את זה – מגבונים אנטיבקטריאליים אמורים לשמש לחיטוי זריז של משטחים ולא לניקוי כללי. כל משטח מצריך חומר ניקוי שייעודי לו ושאיתו צריך לנקות אותו. "המגבונים האנטיבקטריאליים טובים מספיק כדי לנקות פעם בזמן מה את השיש שבמטבח או משטחים בשירותים", כך מציין ג'ון גיבונס, בעלים של חברת ניקוי, והוא מוסיף, "אך הם לא ישאירו אותם מצוחצחים, ואין להשתמש בהם לניקוי חלקים אחרים בבית, למשל רצפת השירותים או בתוך האסלה עצמה".

מקור התמונות: BlueThunderTechnologiesIp19216811

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.