print header

8 התסמינים של קורונה ורשימת המקומות המחשידים בהידבקות

בימים אלו כשמגפת COVID-19 הגיעה כמעט לכל פינה בעולם, אנשים רבים חוששים ושואלים את עצמם "האם נדבקתי בקורונה?". הדרך היחידה לדעת זאת בוודאות היא על ידי בדיקה רפואית, אך הבעיה היא שדווקא מי שנדבק במחלה צריך להישאר בבידוד ולהימנע מהגעה למרכז רפואי. אז איך ביכולתכם לדעת האם נדבקתם בקורונה או לא? ככל הנראה לא תקבלו תשובה חד משמעית מהכתבה הזו, אך היא בהחלט תעזור לכם לערוך אבחנה אישית כדי לדעת האם אתם נמצאים בסיכון וחשוב מכך – האם אתם מסכנים אנשים אחרים בהידבקות עקב מגע איתכם או הימצאות בקרבתכם. כאן לפניכם תוכלו למצוא את כל 8 התסמינים העיקריים של הקורונה, יחד עם רשימת המקומות והתאריכים שמי ששהה בהם חשוד בהידבקות במחלה. פעלו על פי ההוראות שבסוף הכתבה אם אתם חושבים שנדבקתם בקורונה, ושמרו על בריאותכם ובריאותם של אחרים.
 
תסמינים של קורונה: אישה עם מסכה כירורגית

1. חום גבוה

נתחיל בתסמין הנפוץ והברור ביותר שקשה להתעלם ממנו – חום גבוה. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן של ארה"ב מדווים על כך שכ-77-98% מהחולים שהגיעו לאשפוז בשל קורונה היו בעלי חום גבוה, ובדו"ח שניתח את המצב לעומק נמצא כי החום הוא בדרך כלל בגובה 38 מעלות או יותר, לעיתים עם צמרמורות. חשוב עם זאת לציין כי חום גבוה הוא לאו דווקא התסמין הראשון שחווים החולים. רק כ-44% מבין יותר מ-1,000 חולי קורונה שאושפזו בסין היו בעלי חום גבוה כשהגיעו לבית החולים, אך אחוז החולים שסבלו מחום גבוה בזמן האשפוז עלה ל-98%. 

2. שיעול

משרד הבריאות של קנדה מדווח כי התסמין השני הנפוץ ביותר של הידבקות בקורונה הוא שיעול, ועל פי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן של ארה"ב הוא מופיע אצל 46-82% מהחולים המאושפזים. אף על פי ששיעול הוא תסמין נפוץ גם של מחלות אחרות, אחד המאפיינים של שיעול הקורונה זה העובדה שהוא יבש. חשוב לציין כי המחלה עוברת מאדם לסביבה בעיקר עקבות שיעול, לכן כל מי שחשוד כחולה חייב לעטות מסיכה על פניו, שלא לדבר על להישאר בבידוד בית למשך פרק הזמן שהוחלט על ידי הגופים המתאימים.

3. קוצר נשימה ותשישות

זה אחד התסמינים המדאיגים ביותר של הקורונה, כשלפי הדיווחים הוא משפיע על עד 35% מהחולים שמגיעים לאשפוז, מה שהופך את התסמין הזה לשלישי בשכיחותו. התסמין הזה עלול להעיד על הידרדרות של המחלה והתפתחות של דלקת ריאות, כשבמקרים מסוימים החולים נזקקים לתרפיה עם חמצן ואף הנשמה מכנית. יחד עם התסמין הזה מגיע גם תסמין נוסף, שהוא תשישות, כשהוא נמצא אצל אותו אחוז של חולים.
תסמינים של קורונה: איור של אישה משתעלת ויש מגישה לה משאף

4. כאבי שרירים

התסמין הזה מופיע אצל 14% מחולי הקורונה, זאת על פי דו"ח שפורסם על ידי ארגון הבריאות העולמי. זהו תסמין נפוץ מאוד גם במקרה של שפעת, ולרוב הוא מגיע באופן פתאומי ובבת אחת. שימו לב שכאבי שרירים כשלעצמם לא מעידים על הידבקות בקורונה, לכן אין מה להילחץ אם לפתע אתם מרגישים כאב קטן בחלק מהגוף שלכם – זאת כל עוד הוא לא מתלווה לתסמינים האחרים שברשימה זו. 

5. כאבי ראש וכאבי גרון

התסמינים האלה נדירים יחסית בקרב חולי קורונה ושניהם יכולים לנבוע בעקבות נסיבות שמתלוות למחלה. כאבי הראש למשל יכולים לנבוע פשוט מלחץ בנוגע למחלה או הידבקות בה, ואילו כאבי הגרון יכולים לנבוע מהשיעול היבש, שכאמור הוא אחד מתסמיניה העיקריים. יחד עם זאת, אם אתם סובלים מכאב ראש או גרון שמתלווים לתסמיני חום, שיעול וקוצר נשימה, יש ליצור קשר עם גורם רפואי בהקדם.

6. שלשולים

אמנם רק מעטים מחולי הקורונה מדווחים על תסמין זה – 3.7% על פי ארגון הבריאות העולמי – וזהו גם תסמין שלא קשור כלל למערכת הנשימה בהקשר של המחלה הזו, אך בבדיקה שנעשית לתסמין זה יכולה להתגלות הידבקות בקורונה. באופן כללי ידוע כי וירוס הקורונה גורם לשלשולים אצל פרות וחזירים, וגם החולה הראשון שהתגלה בארה"ב נחשף לאחר בדיקת צואה שביצע לאחר שחזר מווהאן שבסין וסבל משלשולים. 
תסמינים של קורונה: נייר טואלט

7. אף שאינו מנוזל

אמנם זה לא כל כך תסמין, כי מדובר במצב נורמלי, אך לא במקרה שסובלים מהתסמינים האחרים של הקורונה. כך למעשה ניתן להבדיל בין הצטננות פשוטה לבין הידבקות בקורונה, כשרק 4% מהחולים בקורונה סובלים מאף מנוזל. הסיבה לכך היא שווירוס Covid-19 תוקף את דרכי הנשימה התחתונות, לכן לא נראים תסמינים בדרכי הנשימה העליונות. זהו למעשה אחד התסמינים העיקריים שבעזרתו מבחינים בין חולים שסובלים משפעת רגילה לבין כאלה שסובלים מקורונה.

8. מחסור בתסמינים

על פי דו"ח שפורסם על ידי ארגון הבריאות העולמי, בחלק ממקרי ההידבקות בנגיף Covid-19 לא נראו כלל תסמינים, והם התחילו רק לאחר זמן מה. חשוב להיות מודעים לכך משום שאפילו אם אתם לא סובלים מתסמינים, עדיין ייתכן כי נדבקתם אם הייתם במקום שמחשיד בכך, משמע גם אתם יכולים להדביק אחרים ועליכם להיות בבידוד. ברשימה הבאה תוכלו לראות את כל המקומות והתאריכים בהם שהו שם אנשים שאובחנו כחולים בקורונה (לחצו על "סנן לפי מיקום" ו/או "סנן לפי תאריך), ואם אתם בעצמכם ביקרתם בהם באותם זמנים, חשוב שתישארו בבידוד.

מה לעשות אם נדבקתי בקורונה?

דבר ראשון – הימנעו מלהגיע למרפאה! אף על פי שאתם מעוניינים לקבל טיפול בדחיפות, עדיין אין תרופה למחלה וחשוב שתמנעו התפשטות אל אנשים נוספים. מומלץ לפנות לקבלת שירותים רפואיים אונליין מהמרפאה שלכם או ליצור איתה קשר טלפוני, כשעל פי ההנחיות של משרד הבריאות, עליכם להישאר בבית לאורך כל התקופה שבה יש לכם חום ועד יומיים לאחר שיורד לכם החום, זאת אלא אם כן קיבלתם הוראה מפורשת להישאר בבידוד בית למשך פרק זמן אחר. אם אתם סובלים מהתקף קשה של קושי בנשימה, התקשרו למוקד 101 של מד"א כדי לקבל הנחיות ועזרה רפואית.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.