print header

מה זו אינטואיציה איך מפתחים אותה ולמה כדאי לסמוך עליה

כמה פעמים עמדתם בפני החלטה חשובה או הצעה מפתה והרגשתם עמוק בבטן תחושה מוזרה שהדבר אותו אתם עומדים לעשות עלול להזיק לכם או לסכן אתכם? תחושת הבטן הזו היא למעשה מיומנות של קבלת ופענוח מסרים תוך אישיים בן רגע, או כמו שרבים מכנים אותה  אינטואיציה. התחושה האינטואיטיבית אינה מולדת, היא למעשה יכולת נרכשת שמהווה את אחד מהמקורות לשיקול הדעת שמוביל להצלחה בחיים, ובכתבה הבאה תוכלו להבין את החשיבות הרבה שלה, ללמוד כיצד לפתח אותה וגם להכיר את המקרים בהם כדאי לכם הקשיב לה.

מה זו בעצם אינטואיציה ואיך היא קשורה לכוח הכבידה?

אינטואיציה
 
אינטואיציה היא מושג שקשה להסביר באופן שיספק את ההיגיון מכיוון שמדובר בהרגשה. חלק מהאנשים מתקשים להבחין באינטואיציה שלהם ואילו אצל אחרים מדובר בתחושה עוצמתית שמופיעה רגעים אחדים אחרי שהם נתקלים בהצעה או כשהם עומדים בפני החלטה חשובה. כמה מגדולי הממציאים והמדענים שמסתמכים על חשיבה רציונלית והגיונית הגיעו לתובנות חשובות ומשנות עולם בזכות הקשבה לאינטואיציה ולתחושה הפנימית שלהם, כמו למשל אייזק ניוטון שגילה את כוח הכבידה פשוט על ידי צפייה בתפוח שנפל מעץ. האינטואיציה לא תמיד מופיעה בן-רגע, והיא יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים. רוב אנשים מרגישים תחושה מסוימת באזור הבטן, ולכן היא קיבלה את הכינוי "תחושת בטן", אך כמובן שהאינטואיציה מגיעה ממקום אחר לחלוטין...

מאיפה מגיעה האינטואיציה?

אינטואיציה
חוקרים סבורים שאינטואיציה היא מיומנות שהתפתחה עוד בתקופת האדם הקדמון, ונראה כי היא דומיננטית בעיקר אצל נשים, שבעבר הרחוק היו מוכרחות ללמד את ילדיהן כיצד לשרוד בטבע בכוחות עצמם ולקבל החלטות מושכלות ורציונליות. מקור האינטואיציה לא נמצא בבטן, אלא במוח אשר אוסף מידע חדש על בסיס יומיומי ואוגר ומארגן אותו לפי דפוסים. הדפוסים נמצאים בזיכרון לטווח הארוך וברגע שאתם מבחינים בסימן או בפרט אחד מוכר, כמו למשל שפת גוף שנראית חשודה, מיד המוח שלכם מקשר אותו לדפוס שנשמר ב"ארכיון" התת מודע, שולף משם את המידע בצורה של מעין "הבזק של אינטואיציה", ובכך עוזר לכם להעריך בצורה נכונה את המצב.

איך מקשיבים לאינטואיציה?

אינטואיציה
 
האינטואיציה היא מיומנות נרכשת ועל כולנו ללמוד להתבונן לתוך התת מודע שלנו ולהאמין בהרגשה הפנימית הזו. פעמים רבות, אתם מקבלים החלטות שגויות ובדיעבד נזכרים שברגע הבחירה עברה בכם תחושה של חוסר נוחות בגוף ובפרט באזור הבטן. הקשבה לאינטואיציה עוזרת לכם לקבל כמה החלטות קשות ובעיקר להיות שלמים איתן, וכדי לפתח את המיומנות הזו יותר ולהקשיב לה תוכלו להתחיל ב-7 הצעדים הבאים, שללא ספק יעזרו לכם לבטוח בתחושת הבטן שלכם הרבה יותר.
 
1. שאלו שאלות באופן קבוע  כדי לפתח את האינטואיציה חשוב שתשאלו את עצמכם, לפני ביצוע ההחלטה וגם אחריה, האם זו הדרך הנכונה לפעול במקרה הזה. כדאי לפעול כך גם כשמדובר בהחלטות קטנות ופשוטות שאתם מבצעים על בסיס יומיומי, ולשאול את עצמכם לדוגמה "האם זה מה שעליי ללבוש?" או "האם זו המשימה שעליי לבצע תחילה?" השאלות האלה יעזרו לכם להעריך את הבחירות שלכם ולהסביר את רצף המחשבות שעובר בראשכם והמיומנות הזו תשרת אתכם בעתיד בכל החלטה שתבצעו.
 
2. למדו לקרוא את הסימנים  גופכם משדר לכם באופן קבוע מסרים ותחושות הנוגעות לפעולות שאתם מבצעים או החלטות קשות שאתם מתלבטים לגביהן, כמו למשל ליקוק וכיווץ השפתיים כאשר אתם מצויים תחת לחץ. כשאתם קשובים לעצמכם, אתם יכולים לזהות בקלות מתי הגוף שלכם מרגיש מאוים ולהבין שעליכם להימנע או להיזהר מהצעד הבא שאתם עומדים לעשות.
 
3. הקדישו זמן למדיטציה  המטרה של המדיטציה היא לנקות את הראש ולהגביר את רמת המודעות, והיא ידועה יותר מכל ביכולתה לשפר את יכולת הריכוז והאינטואיציה ולהביא את הגוף למצב של רגיעה. תוכלו ללחוץ כאן כדי להכיר 6 טכניקות מדיטציה מקוריות שיעזרו לכם לתרגל אותה בצורה מהנה שטרם הכרתם, ולשלוט בקלות רבה יותר על המחשבות שלכם.
אינטואיציה
4. אתגרו את עצמכם יותר – שאלו את עצמכם שאלות קשות וחשבו על התשובה הראשונה שעולה בראשכם, גם אם יצוצו לכם תשובות רבות וסותרות. לדוגמה, כשאתם מעיינים בתפריט מסעדה ובוחרים מה להזמין, נסו לבחור את המנה הראשונה שתופסת את תשומת לבכם מבלי לחשוש שלא הספקתם לבחון את שאר האפשרויות. לקיחת הסיכון והפקת הלקחים מהבחירות שעשיתם יעזרו לכם להכיר את דפוסי החשיבה הלא מודעת שלכם, וברגע שתגלו בחירות שאינכם מרוצים מהם תדעו בדיוק כיצד להבחין בהן רגע לפני שתבצעו אותן.
 
5. עבדו על הביטחון העצמי – כאשר מדובר בהחלטות הרות גורל ואתם חוששים ומפחדים להקשיב לאינטואיציה שלכם, נסו להתגבר על הפחד ולהאמין בעצמכם יותר. החשש הכבד מכישלון הוא אחד הגורמים לביטחון עצמי נמוך והוא מפריע לאינטואיציה שלכם להתפתח יחד אתכם. לכן, נסו לחשוב באופן רציונלי על השלכותיה של החלטה לא נכונה לעומת ההצלחה שיכולה לקרות בעקבותיה, ואל תפחדו לקחת סיכונים מחושבים.
 
6. אמנו את הצד הימני של המוח – האינטואיציה מתפתחת באונה הימנית של המוח השולטת על החשיבה, הדמיון והיצירתיות, לכן מומלץ להקדיש תשומת לב לחוש האמנותי החבוי בכם ולהתחיל לצייר, לרקוד ואפילו לחלום בהקיץ באופן מכוון, זאת כדי לשפר את האינטואיציה וגם כדי להתנסות בדברים חדשים ולהכיר צדדים חדשים ויצירתיים שמסתתרים בכם.
 
7. תעדו את רגעי האינטואיציה שלכם – קריאת אנשים על פי האינטואיציה היא לא דבר פשוט, אך כל אדם מעביר לנו הרגשה שונה, לכן מומלץ שתכינו מחברת בה תרשמו מה הרגשתם לגבי כל אדם שאתם פוגשים במהלך היום. לדוגמה: "יש לי תחושה שהוא..." או "האינטואיציה שלי אומרת לי שהיא..." ולאחר זמן מה חזרו למשפטים האלה ובדקו אם אפשר לאשש אותם על סמך התפתחות מערכת היחסים בינכם. שימו לב כמה פעמים התחושות שלכם היו מוצדקות ומה אתם מתקשים לזהות או לאתר אצל אנשים אחרים.
אינטואיציה
מתי כדאי להקשיב לאינטואיציה ומתי לא?
 
למרות שאפשר לפתח ולשפר את האינטואיציה, זה לא אומר שאתם מוכרחים להסתמך עליה בהקשר לכל החלטה שנקרית בדרככם. בנוסף זה כלל לא פשוט לסמוך על תחושה שלא ניתנת להסבר שאינו סובייקטיבי, אך יש מקרים רבים בהם האינטואיציה יכולה לעזור לכם לסדר את המחשבות ולבצע בחירה בצורה נבונה יותר. אם כן מתי עלינו להקשיב לתחושות הבטן שלנו ומתי כדאי להתעלם מהן?
 
  • איש מאתנו אינו מומחה לשפת גוף, ולא תמיד ניתן להסיק בוודאות שאנשים משקרים לנו רק על פי תחושה פנימית. לכן אל תמהרו לשפוט אנשים בחומרה ולחרוץ את גורלם, אך התייחסו בזהירות למי שאתם חשים שמשקר לכם ושמרו על עירנות.
  • כשמדובר בבריאות שלכם ואתם משוכנעים שמשהו לא מתפקד כשורה אך הרופא שלכם טוען אחרת,רצוי להקשיב לאינטואיציה ולתחושה הפנימית, ולשקול לקבל חוות דעת נוספת אצל רופא אחר.
אינטואיציה
  • קניות הן לא רק מטלה או תחביב שמבזבזים כסף; מחקרים מצאו שככל שתקציב הקניות שלכם גדל, הקנייה תספק אתכם יותר במידה שתעשה ללא דאגות מיותרות הנוגעות למצב הפיננסי שלכם וללא שיקול דעת ומחשבה מעמיקה. קנו בחכמה, אך אל תמנעו מעצמכם את הדברים שאתם צריכים ורוצים.
  • האינטואיציה אמנם מגיעה מהמוח ועוזרת לכם להתגונן מפני מצבים שונים ולהימנע מסכנות, אך היא גם פועלת מתוך הלב ועוזרת להביע רגשות הזדהות וחיבה אחד כלפי השני. מחקרים שנערכו בנושא ועסקו במאמצי סיוע הומניטרי, מצאו שהרבה יותר אנשים הציעו את עזרתם כאשר הראו להם תמונות של אנשים במצוקה מאשר כשהציגו בפניהם נתונים סטטיסטיים על הנזק הכבד שנגרם לאותם הקורבנות. כלומר, האינטואיציה שלכם מאותתת לכם שהאדם שמולכם צריך תמיכה ועזרה גם בלי שהוא יאמר זאת באופן מילולי, וכשאתם מזהים זאת דרך שפת הגוף שלו, מתעוררת בכם אמפתיה כלפיו שמומלץ להקשיב לה.

 

כמה מילות סיום

התחושה האינטואיטיבית שצצה בגופכם כלפי מקומות, אירועים ואנשים שונים אמנם מכונה תחושת בטן, אך גם הביטוי המוכר "ללכת בעקבות הלב" מתאר בצורה נפלאה את ההרגשה הזו. כשהאינטואיציה שלכם תהיה חזקה מספיק אתם מיד תדעו שעשיתם את הבחירה הנכונה ביותר עבורכם ושאין צורך להתחבט בשאלות ותהיות, זאת מכיוון שהיא מגיעה מתוך המקומות החשובים והמשפיעים ביותר בגופכם; המוח, הבטן והלב.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.