maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות חוביזה קלות להכנה

החוביזה, הידועה גם כחלמית, פופולארית מאוד במזרח התיכון ובישראל בפרט. כל חלקי הצמח מכילים ריר מחטא, לכן ברפואה העממית החוביזה נחשבת ליעילה מאוד נגד שיעול והפרעות בדרכי הנשימה ובדרכי השתן. אם נתקלתם בעלי החוביזה ואתם לא יודעים מה אפשר להכין איתם, קציצות החוביזה שבמתכון הזה הן דרך נהדרת להכיר את טעמם הנפלא.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות חוביזה קלות להכנה
רכיבים לקציצות חובזה:
עלי חוביזה - כ-120 גר'
זרעי פשתן - 3 כפות (טחונים)
מים - ⅓ כוס
פירורי לחם - 2 כפות
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
מלח - לפי הטעם
שמן זרעי ענבים - לטיגון (או שמן אבוקדו)
אופן הכנת הקציצות חובזה:
  1. הרתיחו סיר גדול עם מים ולאחר מכן הוסיפו את עלי החוביזה, בשלו מספר דקות, סננו ושטפו עם מים קרים. preperation
  2. מומלץ לסחוט את עלי החוביזה עד כמה שאפשר ולאחר מכן לקצוץ.
  3. ערבבו בקערה את הפשתן הטחון עם ⅓ כוס מים והניחו בצד ל-15 דקות.
  4. בינתיים ערבבו את עלי החוביזה עם הלימון, פירורי הלחם ומעט מלח.
  5. הוסיפו את עלי החוביזה לתערובת הפשתן וצרו קציצות קטנות.
  6. שפכו שמן על מחבת עד שכל התחתית מכוסה והמתינו שיתחמם.
  7. כעת הניחו בזהירות את הקציצות בשמן החם וטגנו כל צד במשך כמה דקות, עד שהקציצות ישחימו באופן שווה (אם הקציצות מתחילות להישרף, הנמיכו את עצמת האש).
  8. לסיום, העבירו את הקציצות לצלחת עם מגבת נייר וספגו מעט את השמן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה בצד.
מקור: לאה בנקסוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: