maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות ברוקולי מיוחדות ללא בשר

אם אתם או בני משפחתכם מעדיפים להימנע מאכילת בשר או מוצרים מן החי, מומלץ שתנסו את קציצות הברוקולי האלה בסנדוויץ' או עם פסטה ורוטב עגבניות. הברוקולי מלא בחומרים מזינים ויש בו כמות סיבים גבוהה שתעזור לכם לעבור את הצום בשלום, ואפילו מי שאינו טבעוני ישמח לטעום מהמנה הזו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות ברוקולי מיוחדות ללא בשר מקור תמונה: veganricha
רכיבים לקציצות ברוקולי:
שמן צמחי - 1 כפית
בצל - ½ כוס (קצוץ)
ברוקולי - 1 (ראש גדול)
בזיליקום - 2 כפות (עלים קצוצים טריים או 1 כפית בזיליקום מיובש)
אורגנו - ½ כפית (מיובש)
פלפל חריף - ½ כפית (קצוץ)
פלפל שחור - ¼ כפית
מלח - ⅓ כפית
שקדים - ¼ כוס (טחונים)
פירורי לחם - ¼ כוס
זרעי פשתן - 1 כף (טחונים)
מים פושרים - ½2 כפות
אופן הכנת הקציצות ברוקולי:
  1. חממו שמן במחבת על אש בינונית. הוסיפו בצל וטגנו למשך 3-4 דקות.
  2. הכניסו את הברוקולי והבזיליקום למעבד מזון וערבבו אותם בפולסים עד שיהיו קצוצים היטב. העבירו את התערובת למחבת, הוסיפו מלח, ערבבו וטגנו למשך 3-4 דקות כדי לייבש את הלחות. (אם הברוקולי כבר יבש, טגנו רק למשך דקה). לבסוף הסירו את המחבת מהאש.
  3. הוסיפו את התבלינים, השקדים ופירורי הלחם וערבבו היטב. הוסיפו את זרעי הפשתן שערבבתם במים וערבבו שוב.
  4. צרו מהתערובת כדורים. אם התערובת מתפוררת מדי, הוסיפו עוד זרעי פשתן עם מים.
  5. הניחו את הכדורים על משטח אפייה שמכוסה בנייר אפייה. חממו את התנור ל-200 מעלות והכניסו לתוכו את הכדורים.
  6. אפו למשך 20-25 דקות, או עד שהכדורים מזהיבים. מומלץ לסובב את משטח האפייה אחרי 15 דקות בתנור כדי לאפות את כל הכדורים באופן שווה.
  7. הגישו עם פסטה ורוטב עגבניות או בתוך סנדוויץ עם ממרח לבחירתכם.
מקור: שיפרה.ש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר