header

מתכון לבשר שוק טלה בשרמולה אלג'יראי של פסקל פרץ-רובין

לכבוד החג החלטתי לתת לכם הצצה אל תוך המטבח האלגי'רי העדין והלא כל כך מוכר. על מנת להכיר מקרוב את מטעמי המטבח האלגי'רי בחרתי לעלות לירושלים לפגישה ובישול עם השף אבי לוי ואימו מירי, שסיפרו לי בגעגוע על סבתא רחל ועל ארוחת ליל הסדר האלג'יראית שלהם, וכיצד המנות המסורתיות התערבבו בארץ והושפעו ממטבחי השכנים. אחת מהמנות האלג'יראיות המעניינות שיש בפסח היא שוק טלה במשרה שרמולה. לאחר שטובלים את השוק במשרה פיקנטי, מכניסים אותה לתנור למשך שעתיים, כדי שהבשר יתרכך. אפשר להשתמש באותו משרה גם לדגים.

למתכונים נוספים "מהפורטל הקולינרי של פסקל" 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לבשר שוק טלה בשרמולה אלג'יראי של פסקל פרץ-רובין מקור תמונה: שרית גופן
רכיבים לשוק טלה:
שוק טלה - ½2 קג'
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
פלפל שאטה - 1 כפית (גרוס)
כמון - 2 כפות
מיץ לימון - ½ כוס (סחוט טרי )
שמן זית - ½ כוס
שום - 2 כפות (כתוש)
דבש - 1 כף
מים - ¼ כוס (חמים)
אופן הכנת השוק טלה:
  1. הכניסו אל מעבד המזון את התבלינים, עשבי התיבול, שמן הזית, השום, הדבש, המים החמים ומיץ הלימון והפעילו אותו עד שתתקבל תערובת אחידה. זו למעשה משרה השרמולה.
  2. מרחו את שוק הטלה במשרה מכל צדדיו ועסו אותו היטב.
  3. העבירו אותו לתבנית אפייה גדולה וצקו מעליו את יתרת המשרה. כסו את התבנית בנייר נצמד והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים.
  4. בתום הקירור, החליפו את הנייר הנצמד ברדיד אלומיניום והכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
  5. אפו למשך שעתיים ולאחר מכן הסירו את רדיד האלומיניום, כוונו את התנור למצב של "גריל" ואפו למשך 20 דקות נוספות.
מקור: פסקל פרץ-רובין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: פסח , בשרי , מתכון קל , מתכון לבשר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.