המנה הבאה אמנם היא אמנם קינוח עשיר ומתוק, אבל ניתן להכין אותה בעזרת רכיבים ללא סוכר ולהרגיש הרבה פחות רגשות אשם. בנוסף, ההכנה שלה קלה מאוד ואפילו לא דורשת אפייה. לאחר שתטעמו את העוגה הקרירה והמרעננת הזו תשכחו לחלוטין שמדובר בקינוח דיאטטי!
אופן הכנת העוגה:
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה עוגיות, אגוזי פקאן וחמאת קוקוס וערבבו היטב. לאחר מכן הוציאו כוס אחת מהתערובת והניחו אותה בצד, ואת שאר התערובת הכניסו אל תוך תבנית מרובעת (22 ס"מ), והקפיאו במשך 10 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהמקפיא, וצקו מעל השכבה הקפואה את הגלידה. פזרו מעל את התערובת שהשארתם בצד באופן שווה, והכניסו חזרה למקפיא למשך 8 שעות לפחות.
-
לפני ההגשה יש להניח את העוגה בטמפרטורת החדר במשך 5 דקות, ולאחר מכן לפרוס אותה.
טיפ השף:
* שנו מדי פעם את טעמי הגלידה, והפתיעו את הסועדים כל פעם מחדש.
מקור: לימור י.