header

מתכון לעוגת יוגורט

עוגת היוגורט היא מאפה צרפתי קלאסי, קל הכנה ופשוט. בכמה דקות ערבוב וערבול מתקבלת עיסה שאפשר לערבב גם ללא עזרת המיקסר. את הבלילה מומלץ לערבב כמה שפחות כדי לא לפגוע במרקם האוורירי שלה, שכן ערבוב יתר עלול לגרום למרקם דחוס ולעוגה להיות כבדה.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגת יוגורט רכה ומשגעת:

יוגורט: ניתן להשתמש ביוגורט יווני או רגיל. היוגורט מעניק לעוגה את הטעם העדין.

שמן: את השמן הצמחי אפשר, לעומת עוגות אחרות, להחליף בשמן הזית. שמן הזית יעניק לעוגה טעם מעט מלוח וישתלב בצורה הרמונית עם תמצית הווניל ושאר המרכיבים, לבחירתכם.

שדרוג הטעםכדי להעצים את טעמה אפשר להוסיף גרידת לימון או שוקולד לבן קצוץ לבלילה.

מתכון לעוגת יוגורט: בחורה אוכלת גביע יוגורט
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת יוגורט
רכיבים לעוגת יוגורט:
קמח תופח - ½2 כוסות
יוגורט - גביע שלם (200 גרם)
סוכר - 1 כוס
שמן קנולה - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ¾ כפית
אבקת סוכר - לפי הצורך (לפיזור מעל)
אופן הכנת עוגת יוגורט:
  1. שמים בקערת המיקסר את הביצים ומקציפים עם וו בלון (החלק העגול התפוח).
  2. מוסיפים סוכר ומקציפים עד קבלת קצף תפוח.
  3. מוסיפים: יוגורט, תמצית וניל ושמן וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים לקערה קמח ומלח, מקפלים בעזרת מרית ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית מעט משומנת.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב ואם נועצים במרכזה קיסם הוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור, ומצננים על גבי רשת. preperation
  8. מפזרים מעל אבקת סוכר. preperation
טיפ השף:
אפשר לצפות את העוגה בציפוי יוגורט מיוחד: מחצי גביע יוגורט וכפית אבקת סוכר מעורבבים יחד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: