header

מתכון למנת פופוס דגים פורטוגלית

אם חשקה נפשכם במנת נשנוש קטנה, שיכולה ל"סגור לכם את הפינה" בארוחת הערב, כתוספת למנה עיקרית או להוות מעין חטיף קל שתגישו לאורחים שהזדמנו לביתכם, הכירו מנה חביבה וטעימה שמגיעה אלינו היישר מפורטוגל – פופוס (Fofos). אלו הם קרוקטים מטוגנים, חמימים ומענגים עשויים משילוב של דג בקלה, תפוח אדמה וקמח אורז, שיחד עם סלט בצל רענן שניתן להגיש לצידם, יכולים להוות עבורכם את הנשנוש המושלם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
מתכון למנת פופוס דגים פורטוגלית מקור תמונה: Olive Magazine
רכיבים למתכון לפופוס דגים:
פילה בקלה - 600 גרם (ללא עור ועצמות)
תפוחי אדמה - 300 גרם (מורתחים ומגורדים גס)
פלפל שחור - ½ כפית
שורשי ג'ינג'ר - 2 ( קצוצים דק)
קמח אורז - 2 כפות
פירורי לחם - 75 גרם
שמן צמחי - מספיק למילוי 1 ס"מ של מחבת
רכיבים למתכון לסלט בצל:
בצלים - 2 (פרוסים לטבעות)
מיץ לימון - סחוט מלימון 1
אופן הכנת המתכון לפופוס דגים:
  1. הניחו את פילה הדג במחבת והוסיפו מים עד לכיסוי. סגרו את המחבת עם מכסה ושלקו את הדג על להבה נמוכה למשך 10 דקות. בסיום השליקה יבשו את הדג ופוררו אותו.
  2. הניחו בתוך קערה גדולה את פירורי הדג, תפוחי האדמה המרוסקים, הפלפל השחור, השום והג'ינג'ר וערבבו.
  3. טעמו ותבלו את התערובת לפי הטעם, הוסיפו את קמח האורז וערבבו היטב. שברו פנימה ביצה אחת וערבבו שוב עד ליצירת תערובת בצקית.
  4. צרו מן התערובת שנוצרה בקערה 15 יחידות קטנות בצורת גלילים.
  5. שברו את הביצים הנותרות לקערה נפרדת וטרפו קלות, ובקערה נוספת הניחו את פירורי הלחם. טבלו כל גליל תערובת שהכנתם בקערת הביצה הטרופה ובקערת פירורי הלחם, ובסיום הניחו את הגלילים בצד והמתינו 20 דקות.
  6. במחבת גדולה חממו את 1 ס"מ של שמן על להבה בינונית. החלו להכניס את הפופוז שיצרתם למחבת בקבוצות, לטיגון של 2 דקות לכל צד. הפכו אותן בעדינות במחבת כדי שיזהיבו לכל אורכם.
  7. הניחו את הפופוז המטוגנים על מגבת נייר לייבוש וספיגת השמן הנותר.
אופן הכנת המתכון לסלט בצל:
  1. בקערה קטנה ערבבו היטב יחד את מרכיבי הסלט, הוסיפו מעט מלח לתיבול – והגישו את הסלט יחד עם מנת הפופוז. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: