maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבסיס פיצה טעים ובריא מקישואים

משום שפיצה היא מאכל אהוב כל כך, ישנן גרסאות רבות עבורו שמשמרות את הטעם האהוב של המנה אך הופכות אותה לקצת פחות מזיקה לבריאות. היום תכירו גרסה נפלאה לבסיס פיצה שכזה, אשר אמנם אינו נטול קמח לחלוטין, אך רובו הגדול מורכב מקישוא בריא, שאכילתו מגנה על מערכת הלב והדם, מספקת לגוף מגוון של חומרים חשובים ולא מעמיסה על צריכת הקלוריות היומית שלנו. משום שעדיין מדובר בפיצה, תוכלו לשדרג אותה עם מבחר תוספות שכל המשפחה אוהבת, וכך להכין לכולם ארוחה מגוונת ובריאה בעזרת מנה אחת בלבד!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
מתכון לבסיס פיצה טעים ובריא מקישואים מקור תמונה: cookinglsl.com
רכיבים לפיצה על בסיס קישואים:
קישוא - 3 כוסות (קלוף ומגורר)
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - ½ כפית
מוצרלה מגוררת - ½1 כוסות (מחולקות ל-1 ולחצי; מומלץ להשתמש במוצרלה דלת שומן)
עגבנייה - 1 (גדולה, פרוסה)
בזיליקום - חופן (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת הפיצה על בסיס קישואים:
  1. ערבבו בקערה גדולה את הקישוא המגורר עם המלח, ואז העבירו את התערובת למסננת גדולה מעל אותה הקערה כדי שתגיר נוזלים למשך 15 דקות.
  2. בינתיים חממו מראש תנור לחום של 220 מעלות.
  3. אחרי תום זמן ההמתנה של הקישואים, סחטו אותם היטב בתוך המסננת כדי להוציא עודפי נוזל, נקו את הקערה, יבשו אותה והחזירו לתוכה את הקישואים מהמסננת.
  4. הוסיפו לקערה את הביצים, הקמח, אבקת האפייה ו-½ כוס מוצרלה מגוררת, וערבבו היטב.
  5. רפדו תבנית בנייר אפייה ומרחו עליה את תערובת הקישוא בצורת עיגול אחיד בעובי של 1.5-2 ס"מ.
  6. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-8 דקות ואז הוציאו אותה ותנו לה להתקרר למשך 10 דקות.
  7. אחרי שהבסיס התקרר, הניחו עליו את פרוסות העגבנייה ופזרו מעל מוצרלה מגוררת לפי הטעם.
  8. הנמיכו את החום בתנור ל-190 מעלות והחזירו את הפיצה פנימה למשך 15 דקות, או עד שהגבינה מבעבעת.
  9. בסיום, הוציאו את הפיצה מהתנור, קשטו בכמה עלי בזיליקום, המתינו שהיא תתקרר והגישו לשולחן.
טיפ השף:
אם תרצו להוסיף לפיצה פטריות, זיתים, תירס, בצל וכדומה, עשו זאת לפני 15 הדקות האחרונות שלה בתנור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: