maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

פאי תפוחים על בסיס עוגת גבינה

אם יש שתי עוגות שנחשבות לאהובות, נפוצות ולקלאסיות ביותר בכל הזמנים, אלו הן פאי תפוחים ועוגת גבינה. אך אם עד היום התרגלתם לאכול את שני הקינוחים האהובים האלו בנפרד, היום יש לנו בשורה עבורכם – אפשר לאחד אותם לכדי עוגת גבינה שהיא פאי תפוחים אחד! נסו את המתכון הנהדר הבא ותראו כמה זה קל, טעים וקלאסי.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים לעוגת גבינה:
בצק פריך - 2 חתיכות גדולות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
גבינת שמנת - 680 גרם (בטעם טבעי)
סוכר - 1 כוס
תמצית וניל - ½ כפית
קינמון טחון - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
שמנת חמוצה - 230 גרם
רכיבים לשכבת פאי תפוחים:
תפוחי עץ - 3 (בגודל בינוני, קלופים, ללא הליבה)
סוכר - ⅓ כוס
קינמון - 1 כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
קורנפלור - 2 כפיות
מים - 1 כוס
אופן הכנת העוגת גבינה:
  1. חממו תנור מראש ל-150 מעלות.
  2. קחו חתיכה אחת גדולה של הבצק הפריך והניחו אותה בתבנית אפייה עגולה. הצמידו את קצוות הבצק לתבנית עד שהם ידבקו אליה.
  3. בקערה בינונית, טרפו יחד את גבינת השמנת, הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את הביצים, אחת אחרי השנייה, וערבבו היטב אחרי כל ביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.
  4. שפכו את התערובת לתוך התבנית, הכניסו לתנור ואפו כשעה ורבע.
  5. בסיום האפייה כבו את התנור ותנו לעוגת הגבינה לנוח בתוכו למשך כשעה מבלי לפתוח את דלת התנור כלל. לאחר מכן הוציאו את התבנית מן התנור והפעילו אותו מראש על חום של 220 מעלות.
אופן הכנת השכבת פאי תפוחים:
  1. הכניסו לתוך סיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, הקורנפלור והמים וחממו על להבה בינונית-נמוכה. ערבבו את תכולת הסיר מדי פעם לפעם, עד שהתפוחים מתרככים (כ-10 דקות), הורידו מהאש ותנו לתערובת להתקרר.
  2. שפכו את תערובת התפוחים מעל לבצק, כך שדפנותיו יבלטו בשוליים.
  3. חתכו את חתיכת הבצק הפריך הנוסף לרצועות דקות (בעובי 6 מ"מ) ושוות בגודלן, וצרו בעזרתן צורת רשת מעל לפאי. הברישו הרצועות עם ביצה.
  4. חממו את הפאי למשך 25 דקות נוספות, עד להזהבה. קררו והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר