maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת פירות יבשים

פירות יבשים הם מעין "פצצות אנרגיה" טבעיות. הם מכילים סוכרים מורכבים שלוקח להם זמן להתפרק, ולכן כאשר אוכלים אותם מרגישים ערניים לאורך זמן. בפירות יבשים יש גם תכולה גבוהה של ברזל (100 גרם משמשים מיובשים למשל מכילים פי 4 ברזל מאותה כמות של עוף), אשר מונע מצבים של אנמיה.

פירות יבשים הם גם קלים לעיכול ועוזרים להקל על עצירות. הם אמנם מכילים כמות גבוהה של קלוריות, אך כאשר משלבים אותם במתכונים שונים כמו בעוגות, תכולת הקלוריות בכל פרוסה היא לא גבוהה כמו שרבים נוטים לחשוב.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פירות יבשים
רכיבים לעוגת פירות יבשים:
פירות יבשים - ½ קג' (לא מסוכרים קצוצים גס)
מיץ פירות טבעי - ¼1 כוסות (תפוחים/תפוזים/שזיפים)
קמח תופח - 1 כוס
אופן הכנת העוגת פירות יבשים:
  1. חממו תנור ל-150 מעלות.
  2. הכניסו את הפירות היבשים לסיר, מזגו עליהם כוס אחת מהמיץ והביאו את הכל לרתיחה.
  3. הנמיכו את האש לעוצמה בינונית והניחו לתערובת להתבשל במשך 3 דקות.
  4. נפו את הקמח מעל תערובת הפירות וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. הוסיפו את יתרת המיץ וערבבו.
  6. שימו את התערובת בתבנית ואפו במשך שעתיים על המדף הכי נמוך בתנור.
  7. הוציאו את העוגה לאחר שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  8. הניחו לעוגה להתקרר וחתכו אותה לפי הגודל הרצוי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: