header

מתכון לעוגת חזרת ותפוחי אדמה

אם נותר לכם שורש או ממרח חזרת לאחר הפסח, או אם במקרה הצטיידתם במזונות הבריאים הללו ללא קשר לחג - תוכלו להכין מהם בקלות את עוגת החזרת ותפוחי האדמה שופעת הבריאות והטעם הזאת, שיכולה לשמש כתוספת למנות שונות, בעזרת המתכון הפשוט והקליל הבא.  

 

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת חזרת ותפוחי אדמה מקור תמונה: food 52
רכיבים לעוגת חזרת ותפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 800 גרם
חמאה - 50 גרם
שמנת לבישול - 40 גרם
ממרח חזרת - 20-35 גרם
מלח - לפי הטעם (לתיבול)
פלפל שחור - לפי הטעם (לתיבול)
אופן הכנת העוגת חזרת ותפוחי אדמה:
  1. הרתיחו את תפוחי האדמה עד שיתבשלו, ולאחר מכן נקזו החוצה את המים.
  2. רסקו ומעכו את תפוחי האדמה עד שיוותרו נקיים מגושים, הוסיפו אליהם את החמאה והשמנת וערבבו ליצירת תערובת בעלת מרקם קרמי.
  3. הוסיפו לתערובת את ממרח החזרת (עשו זאת במתינות ועל פי טעמכם, כדי שהעוגות לא תהיינה חריפות מדי).
  4. בעזרת כף או כפית, העבירו את התערובת אל תוך טבעות אפייה לפי מספר העוגות הרצויות, והכניסו אותן למקרר למשך כ-30 דקות.
  5. הוציאו את העוגות מן המקרר, הפרידו אותן מן הטבעות והניחו במחבת. טגנו אותן קלות עד שהן מתחילות להשחים משני הצדדים.
  6. תבלו במעט מלח ופלפל לפי טעמכם, והגישו כתוספת או כמנה ראשונה לארוחה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: פסח , תפוחי אדמה , חזרת
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.