maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקדירת קינואה וירקות

קינואה מהווה את התוספת המושלמת לכל ארוחה הודות לעובדה שהיא סופחת טעמים בצורה נפלאה וגם תורמת לתחושת שובע. כדי שתוכלו ליהנות מהתוספת האהובה הזו בצורה טעימה במיוחד, אתם חייבים לנסות את קדירת הקינואה והירקות שלפניכם, שתחמם לכם את החורף ותשביע אתכם בכל ארוחה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקדירת קינואה וירקות מקור תמונה: thelittlegreenspoon.com
רכיבים לקדירת קינואה וירקות:
שמן זית - 2 כפות
אורגנו מיובש - 2 כפיות
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל - 1 (בינוני, חתוך דק)
חומץ בלסמי - 3 כפות
פלפל אדום מתוק - 2 (חתוכים לקוביות קטנות)
חציל - 1 (חתוך לקוביות בינוניות)
עגבניות - 800 גר' (קוביות, מקופסת שימורים)
חומוס מבושל - 200 גרם (מקופסת שימורים, מסונן מנוזלים)
מרק ירקות - ½2 כוסות (ניתן להכין מ-½2 כפיות אבקת מרק עוף מהולות ב-½2 כוסות מים)
קינואה - ½ כוס (לא מבושלת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקדירת קינואה וירקות:
  1. חממו שמן זית בתוך סיר גדול ועל להבה בינונית. הכניסו לסיר אורגנו יבש וערבבו קלות.
  2. הוסיפו לסיר את הבצל והשום וערבבו היטב עם האורגנו. בשלו יחד עד שהבצל יתרכך.
  3. הוסיפו לסיר את החומץ הבלסמי וערבבו. הוסיפו את החציל והפלפל המתוק וערבבו היטב עד שהירקות יכוסו בתיבול שבסיר.
  4. בשלו את הירקות תוך ערבוב לעתים עד שהם יתחילו להתרכך, כ-10-15 דקות.
  5. הוסיפו לסיר את מרק הירקות והעגבניות וערבבו היטב. הגבירו את הלהבה ובשלו במשך 20 דקות, עד לרתיחה.
  6. לאחר 20 דקות, הוסיפו לסיר את הקינואה ואת גרגירי החומוס. תבלו במלח ופלפל ובשלו במשך 20 דקות נוספות. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר