maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לרוטב שוקולד (פרווה) ויין לסטייק

שילוב של שוקולד ובשר אינו חדש, ומסעדות יוקרה רבות כיום החיו את המורשת הייחודית של השוקולד ושילבו אותו במנות דגל טעימות וממכרות. המתכון הבא לרוטב שוקולד פרווה עבור סטייקים יאפשר לכם להכין מנה עם רוטב נימוח במיוחד שמשתלב בצורה מדהימה עם מרקמו של הבשר, ואתם תתקשו לחזור למתכוני רוטב מסורתיים אחריו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב שוקולד (פרווה) ויין לסטייק
רכיבים לרוטב שוקולד:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 2 כפות (לבן, קצוץ דק)
יין - ¼ כוס (אדום מתוק )
ציר בקר - ¼ כוס (מתכון לציר בקר, או ערבבו ¼ כפית אבקת מרק עוף/בקר עם ¼ כוס מים)
רוזמרין - 1 כפית (טרי, טחון)
שוקולד מריר - 30 גר' (פרווה - כ-⅓ חפיסה של 100 גר')
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 2 (250-300 גר' ליחידה, או צלי בקר)
אופן הכנת הרוטב שוקולד:
  1. חממו את השמן בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו את הבצל הקצוץ. בשלו במשך כדקה.
  2. מזגו לתוך הסיר יין וחומץ בלסמי, הנמיכו את הלהבה לבינונית וערבבו במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב יקבל מרקם של סירופ.
  3. הוסיפו לסיר הרוטב את הרוזמרין וציר הבקר, בשלו במשך כדקה, הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו את השוקולד. preperation
  4. ערבבו את הרכיבים בסיר עד שהשוקולד יימס והרוטב יקבל מרקם סמיך. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם והגישו חמים לצד סטייק, או מנות של צלי בקר.
אופן הכנת הסטייק:
  1. צלו את בשר הסטייק על מחבת פסים או על מנגל למידת העשייה האהובה עליכם, והגישו יחד עם רוטב השוקולד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: