print header

מדריך: איך להשתמש באפליקציית Threads

אולי כבר שמעתם על הבעיות שצצו באפליקציית טוויטר בזמן האחרון, כשאילון מאסק החליט להגביל את כמות הטוויטים שניתן לצפות בהם ביום ל-10,000 עבור משתמשים משלמים ו-500-1,000 בלבד עבור חשבונות רגילים. השינוי הזה כמובן זכה לתגובה שלילית מצד המשתמשים וכתגובה לכך חברת Meta, המפעילה את פייסבוק ואינסטגרם, השיקה אפליקציה משלה שמהווה פלטפורמה מתחרה לטוויטר – Threads. האפליקציה הזו היא למעשה אפליקציית בת של אינסטגרם (כלומר היא מקושרת לחשבון אינסטגרם), אשר משמשת בין היתר להעברת הודעות ומסרים בין המשתמשים, אולם לאור השינויים שנערכו בטוויטר היא זכתה להשקה מחודשת. תוך 4 ימים בלבד היא הגיעה כבר ליותר מ-100 מיליון משתמשים רשומים – שיא שעקף את זה של אפליקציית ChatGPT, שצברה את אותה כמות משתמשים בטווח זמן של חודשיים.
 
פוליטיקאים ומפורסמים רבים כבר העבירו את פעילותם לאפליקציית Threads, ביניהם בנימין נתניהו, יאיר לפיד, בני גנץ, גל גדות, נועה קירל ועוד. אם גם אתם רוצים להצטרף אליהם ולהכיר את השירות החדש הזה שסוחף את העולם, הכנו לכם מדריך קצרצר שיעזור לכם להתחיל. הוא מומלץ כמובן לכל מי שמחפש תחליף לטוויטר, אך גם למי שרוצה להישאר עם האצבע על הדופק ולהיות חלק מהגל הראשון של משתמשי האפליקציה הזו, שבהחלט עשויה להיות שחקנית משמעותית בעולם הרשתות החברתיות.

הורדת אפליקציית Threads ופתיחת חשבון חדש

את אפליקציית Threads תוכלו להוריד בחינם מחנויות האפליקציות. לחצו כאן להורדה לאנדרואיד או לחצו כאן להורדה ל-iOS. כשתפתחו את האפליקציה תוכלו לפתוח בה משתמש בעזרת חשבון האינסטגרם הקיים שלכם [1], או שמנגד תוכלו לפתוח משתמש חדש על ידי לחיצה על ״החלפת חשבון״ [2].
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: פתיחת חשבון
לאחר מכן תתבקשו ליצור לעצמכם פרופיל. שם המשתמש שלכם יהיה זהה לזה שבאינסטגרם (אם קישרתם את החשבון אליו), ותוכלו לצרף תמונת פרופיל [1] לכתוב על עצמכם ביוגרפיה קצרה [2] ולהוסיף קישורים רלוונטיים [3], למשל אם אתם מנהלים עסק שברצונכם לקדם בפלטפורמה. אם אלו כבר קיימים בחשבון האינסטגרם שלכם, תוכלו פשוט לייבא אותם משם על ידי לחיצה על ״ייבוא מאינסטגרם״ [4]. כשתסיימו יופיע כפתור ״המשך״, עליו תוכלו ללחוץ כדי להמשיך בתהליך ההרשמה.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: אייפון פרופיל חדש
כעת תוכלו לבחור האם ברצונכם לפתוח פרופיל ציבורי [1], כזה שכולם יוכלו לראות את הפעילות שבו (אפילו מי שלא משתמש באפליקציה), או פרופיל פרטי [2], שבו רק העוקבים שלכם יוכלו לראות את התוכן שתייצרו ולהגיב אליו. שימו לב שההגדרה הזו נפרדת מזו שקיימת בחשבון האינסטגרם שלכם, כלומר גם אם יש לכם פרופיל ציבורי באינסטגרם, תוכלו ליצור פרופיל פרטי ב-Threads ולהיפך. לאחר מכן לחצו על ״המשך״ [3].
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: בחירת פרופיל ציבורי או פרטי
אם החשבון שלכם מקושר לחשבון האינסטגרם, תוכלו לבחור לעקוב אחרי הפרופילים שאתם כבר עוקבים אחריהם שם. ניתן לבחור בכל אחד מהם בנפרד על ידי לחיצה על ״לעקוב״ לצד השם ותמונת הפרופיל של כל משתמש או שתוכלו ללחוץ על ״לעקוב אחרי כולם״ כדי לאשר אוטומטית מעקב ב-Threads אחרי כל אלו שאתם כבר עוקבים אחריהם באינסטגרם. תוכלו גם לחפש באופן פרטני פרופילים בעזרת שורת החיפוש במסך הבא.

איך משתמשים ב-Threads?

מסך הבית

אחרי ההרשמה האפליקציה תוביל אתכם ישירות לדף הבית (הפיד) [1], שם תראו פוסטים של חשבונות שאתם כבר עוקבים אחריהם, וכן פוסטים פופולריים מחשבונות שאינכם רשומים אליהם. מתחת לכל פוסט יש מספר כפתורים שיאפשרו לכם לבצע פעולות שונות:
  • אם ראיתם פוסט שאהבתם, תוכלו ללחוץ על סימן הלב שתחתיו [2] כדי לסמל זאת, בדיוק כמו באינסטגרם.
  • לחיצה על סמל בועת הדיבור [3] תאפשר לכם לכתוב תגובה לפוסט.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: כפתורים במסך הבית
  • אם ברצונכם לפרסם בחשבון שלכם את הפוסט שראיתם – אפשרות שמקבילה ל״ריטוויט״ בטוויטר – תוכלו ללחוץ על סמל החצים המסתובבים [1]. לאחר הלחיצה תוכלו לבחור האם לפרסם את הפוסט כמו שהוא (פרסום חוזר) [2], או כציטוט [3], כך שתוכלו להוסיף מילים משלכם לגביו. 
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: פרסום חוזר
  • כפתור מטוס הנייר [1] יאפשר לכם לשתף את הפוסט בדרכים שונות מחוץ ל-Threads, למשל להוסיף אותו לסטורי באינסטגרם [2] או לפיד האינסטגרם שלכם [3], או שתוכלו להעתיק את הקישור [4] או לשתף באמצעות אחת האפליקציות האחרות שבמכשיר שלכם [5].
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: כפתור שיתוף

חיפוש

בכל שלב שתרצו לחיצה על כפתור זכוכית המגדלת תעביר אתכם למסך החיפוש.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: חיפוש
במסך זה תוכלו לחפש אנשים או נושאים שברצונכם לעקוב אחריהם בעזרת שורת החיפוש [1]. אם מצאתם חשבון שברצונכם לעקוב אחריו, תוכלו ללחוץ על כפתור ״לעקוב״ [2], או שתוכלו ללחוץ על השם של החשבון כדי להגיע לעמוד שלו.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: חיפוש חשבונות
גם בעמוד החשבון שאליו הגעתם תוכלו ללחוץ על ״לעקוב״ כדי להתחיל לעקוב אחריו.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: לעקוב
אחרי שלחצתם על ״לעקוב״, תוכלו ללחוץ גם על כפתור הפעמון שבחלקו השמאלי העליון של המסך כדי לקבל התראות כשאותו חשבון מפרסם פוסט חדש.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: פעמון

יצירת פוסט חדש

כדי ליצור פוסט חדש (שרשור), לחצו על הכפתור האמצעי שבשורה שבתחתית המסך.
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: יצירת פוסט
כעת תוכלו לכתוב כל שעולה על דעתכם, אולם כמות התווים שלכם מוגבלת ל-500 בלבד. נציין שלעומת זאת בטוויטר הכמות מוגבלת ל-10,000 תווים, כך שמבחינה זו טוויטר עדיין מתעלה על Threads. ניתן לצרף קובץ כמו תמונה או סרטון (באורך של עד ל-5 דקות) לפוסט על ידי לחיצה על סמל האטב המשרדי. 
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: יצירת פוסט
יתכן שלפני שתפרסמו את הפוסט תרצו לבחור מי יוכל לראות אותו. תוכלו לעשות זאת על ידי לחיצה על ״העוקבים שלך יכולים לענות״ [1], שם ניתן לבחור באחת מהאפשרויות הבאות:
  • העוקבים שלך [2] – כל מי שעוקב אחריך יוכל לראות את הפוסט.
  • פרופילים שבחרת לעקוב אחרים (שגיאה במקור) [3] – הפרופילים שאתה בחרת לעקוב אחריהם.
  • מוזכרים בלבד [4] – רק המשתמשים שתייגת בפוסט שלך (אפשר לתייג משתמשים על ידי הקלדת סמל @ וכתיבת / בחירת שמם).
לסיום לחצו על כפתור ״פוסט״ [5].
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: יצירת פוסט ובחירת מי יראה אותו

התראות (פעילות)

לחצו על סמל הלב בתפריט התחתון כדי לראות את ההתראות שקיבלתם, כולל אנשים שאהבו את הפוסטים שלכם, אזכורים, תגובות (תשובות) ובקשות מעקב. 
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: התראות

פרופיל

לחצו על סמל האיש בתפריט התחתון [1] כדי לגשת לעמוד הפרופיל שלכם. שם תוכלו לראות את הפוסטים שיצרתם [2] והתגובות שכתבתם לאחרים [3], וכן לערוך את הפרופיל שלכם על ידי לחיצה על ״עריכת פרופיל״ [4] או לשתף את הפרופיל שלכם על ידי לחיצה על ״שיתוף פרופיל״ [5].
מדריך לשימוש באפליקציית Threads: פרופיל
כמה מילים לסיכום
לעת עתה חסרות אפשרויות רבות ב-Threads שקיימות בטוויטר, כמו למשל האפשרות לערוך פוסטים או לשלוח הודעות פרטיות למשתמשים אחרים, ואין גם עוד אין תמיכה בהאשטגס (#) כמו שהתרגלו אליו משתמשי טוויטר ואינסטגרם. עם זאת, האפליקציה עובדת היטב עם אינסטגרם, כך שבהחלט תוכלו להשתמש בה כתוספת אם אתם כבר פעילים ברשת החברתית הזו, וסביר להניח שבשבועות הקרובים נראה תוספות שישלימו את הפערים האלו ויעניקו לאפליקציה שדרוגים נוספים, אז שווה לעקוב.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.