print header

המדריך השלם לאפליקציית סיגנל

אחד מהסיפורים הכי חמים של תחילת שנת 2021 - שלא נוגעים בעולם הבריאות או הפוליטיקה - הוא האישור שאפליקציית וואטסאפ החלה לדרש מאיתנו, כדי לאפשר לה להעביר את ההודעות הפרטיות שלנו לפייסבוק. כתוצאה מכך התעוררה השאלה – האם אנחנו מוכנים לוותר על מידע אישי ובעיקר על הפרטיות שלנו, בשביל להמשיך להשתמש באפליקציה הזו, שמלווה אותנו מדי יום? חלק יענו על השאלה הזו בחיוב, בעוד אחרים יתנגדו לכך בתוקף ויחפשו חלופות ראויות. אחת מהן, שעלתה לכותרות במלוא המרץ לאחרונה - ומצטרפת לרבות אחרות כמו טלגרם - היא "סיגנל" (Signal). בכתבה הבאה נעשה לכם סדר בדברים, ונציג בפניכם קודם כל הסבר לסיפור שערער את עולם הטכנולוגיה והתקשורת המקוונת בעולם. לאחר מכן נדריך אתכם צעד אחר צעד, ונלמד אתכם כיצד להשתמש באפליקציית סיגנל, שהפכה לשם חם במיוחד ולחלופה ראויה לוואטסאפ.

מדוע אנשים עוברים לאפליקציית סיגנל?

מה עומד מאחורי עניין האישור הזה שוואטסאפ מאיתנו?, איזה מידע באמת מועבר לפייסבוק? מהם היתרונות והחסרונות של המהלך הזה? ומדוע בעצם אנשים עוברים להשתמש באפליקציית "סיגנל"? על כל השאלות החשובות האלו תקבלו מענה ממומחית הסייבר מיי ברוקס קמפלר, שמופיעה בסרטון הקצר הבא שהופק על ידי "כאן 11".
 
 
 

כיצד להשתמש בסיגנל?

השימוש באפליקציית סיגנל יזכיר לכם מאוד את מה שהורגלתם אליו בוואטסאפ, עם כי לסיגנל יש יתרון ברור שחשוב להדגיש - האפליקציה הזו שייכת לארגון ללא מטרות רווח, והיא מופעלת על ידי קוד פתוח - כך שכל אחד (אם הוא מכיר את שפת התכנות ויודע לעבוד עם קוד תוכנה) יכול לוודא שהכל בה מתנהל כראוי ושהמידע שלו לא מועבר לאף אחד; המשמעות היא שהאפליקציה הזו שומרת בסופו של דבר על השיחות שלכם מאובטחות. לכן אם אתם מקפידים במיוחד על הפרטיות שלכם – סיגנל הוא פתרון נהדר עבורכם, ובעזרת הקישורים הבאים תוכלו להורידו:

 
 
כעת, כשיש ברשותכם את האפליקציה, נסביר לכם כיצד להשתמש בה ואילו אפשרויות קיימות בה. אתם תגלו במהרה שהיא מאוד פשוטה לשימוש, בעיקר כי היא מושתתת על עקרונות שדומים לאילו שיש בוואטסאפ.

הרשמה לסיגנל והגדרת חשבון

נתחיל עם תהליך ההרשמה לאפליקציה, שכולל כמה שלבים פשוטים. במסך הראשון שנפתח בפניכם, לחצו על הכפתור הכחול שעליו כתוב "המשך" ואשרו גישה לאנשי הקשר שלכם. במסכים הבאים עליכם להכניס את מספר הטלפון שלכם ולהזין קוד אימות שיישלח אליכם (ייתכן שהקוד ימולא אוטומטית על ידי האפליקציה כעבור כמה שניות).
 
בתמונה הבאה תראו את שני שלבי הגדרת חשבונכם.
 
מדריך לאפליקציית סיגנל: הגדרת פרופיל וקוד PIN

 

כפי שניתן לראות בצד הימני של התמונה, במסך הראשון של ההגדרה יש 3 שדות, שאת כולם תוכלו לעדכן בהמשך. אחד מהם הוא עדכון תמונת פרופיל [1] – תוכלו לצלם את עצמכם בעת ההתקנה, או לבחור תמונה קיימת מהגלריה שלכם. מתחת לתמונה מופיעות שתי שורות, שבהן עליכם למלא את שמכם. בשורה הראשונה [2] עליכם להזין את שמכם הפרטי או כינוי שאתם מעוניינים שיופיע בסיגנל. שימו לב שבמכשירי אנדרואיד – השורה הזו ממולאת באופן אוטומטי בשם המשתמש שיש לכם בגוגל. כמובן שתוכלו לשנות זאת בלחיצה על השם שמופיע. בשורה השנייה [3] אתם יכולים למלא את שם המשפחה, אם אתם מעוניינים בכך – שימו לב שזהו לא שדה חובה ולכן אתם יכולים להותיר אותו ריק. לבסוף לחצו על הכפתור הכחול שעליו כתוב "הבא" [4], בתחתית המסך.

במסך הבא, שנמצא בצד שמאל של התמונה שמופיעה מעלה, תצטרכו ליצור את קוד ה-PIN שלכם. מדובר בקוד בן 4 ספרות שיקנה לכם גישה בלעדית למידע שמאוחסן באפליקציה, ולכן חשוב לזכור אותו. חשוב לציין שלא מדובר באיזושהי סיסמה שעליכם להזין בכל כניסה לסיגנל, אלא רק למקרים שבהם אתם צריכים לגשת אל מידע שמאוחסן בה. שימו לב שתצטרכו לאמת את הקוד במסך הבא.

העמוד הראשי של סיגנל

ברכותינו, הגעתם אל המסך הראשי של סיגנל! כפי שאתם רואים אצלכם על הצג וגם בתמונה הבאה, הוא ריק כרגע כי אין לכם חדרי שיחה פעילים – אך אתם יכולים למלא אותו בהם. רגע לפני שנתחיל לעשות זאת יחד עמכם, נסביר לכם אודות מה שאתם רואים על הצג – מלמטה למעלה.
 
מדריך לאפליקציית סיגנל: העמוד הראשי של סיגנל
כאמור, נתחיל דווקא מהאפשרויות הבולטות שנמצאות בתחתית המסך [1], שבתמונה ניתן לראות רק שתיים מהן, ואם תזיזו אותן ימינה עם האצבע – תראו את השלישית. בלחיצה על המילים "קבוצה חדשה", יפתח בפניכם חלון של אנשי הקשר שלכם שהורידו את אפליקציית סיגנל, אותם תוכלו לצרף לקבוצה. לאפשרות הזו אפשר להגיע גם בלחיצה על אייקון 3 הנקודות [6] שלמעלה. בלחיצה על הכפתור "הזמן חברים", אתם יכולים לשלוח לאנשי הקשר שלכם הצעה להוריד את האפליקציה. בחלון שיפתח בפניכם אתם תראו את ההודעה שתישלח אליהם, ובלחיצה על הכפתור הכחול שכתוב עליו "שתף", תוכלו לבחור באיזו פלטפורמה לעשות זאת – אפשר גם דרך הוואטסאפ. גם לאפשרות הזו ניתן להגיע דרך לחיצה על כפתור התפריט (3 הנקודות) [6] שלמעלה.
 
האפשרות השלישית היא "השתמש במסרון", והיא מעט שונה וקשורה לכך שסיגנל מסוגלת לשמש גם כאפליקציה לקבלת SMSים. בלחיצה על האפשרות הזו, אתם יכולים להגדיר שבמקום לקבל הודעות SMS באפשרות הרגילה של "העברת הודעות" או דרך פייסבוק מסנג'ר – ההודעות הללו יגיעו ישירות לסיגנל ויוצגו לכם שם.
 
כעת נעלה מעט מעלה, אל כפתור העיפרון [2], דרכו אתם יכולים לפתוח שיחה פרטית עם כל אחד מאנשי הקשר שלכם שיש לו סיגנל. לחיצה על הכפתור הזה תפתח בפניכם את רשימת אנשי הקשר, שמתוכה תוכלו לבחור את הנמען הרצוי.
 
מעל הכפתור הזה נמצא לחצן המצלמה [3], שבאמצעותו תוכלו לפתוח את המצלמה שלכם, להצטלם ולשלוח דרך הסיגנל את התמונות שתתעדו. דרך אגב, אתם יכולים לערוך באמצעותו גם "אפקט בומרנג" כמו באינסטגרם.
 
בלחיצה על כפתור התמונה שלכם [4] תוכלו לעדכן את השם והתמונה שלכם, אותם הזנתם בתחילת תהליך הגדרת הפרופיל שלכם. אל תשכחו ללחוץ על כפתור ה"שמור" שבתחתית החלונית שתיפתח בפניכם. זכוכית המגדלת שבאותה שורה [5] תסייע לכם לחפש אנשי קשר או מילים שהופיעו בשיחות. כפתור התפריט (3 הנקודות) [6] , שנמצא לידה, יפתח בפניכם תפריט קטן שכולל 4 אפשרויות: קבוצה חדשה, סמן הכל כנקרא, הזמן חברים והגדרות.

תפריט ההגדרות של סיגנל

כעת נתמקד באפשרויות חשובות ויעילות שיש בתפריט ההגדרות של הדף הראשי של האפליקציה, אותו תוכלו לראות בתמונה הבאה:
מדריך לאפליקציית סיגנל: תפריט ההגדרות של סיגנל
בראשית תפריט ההגדרות מופיעים התמונה, הכינוי ומספר הטלפון שלכם [1]. גם משם אתם יכולים לעדכן את התמונה והשם שלכם.
 
באפשרות של "התראות" [2], אתם יכולים לשלוט באופן שבו האפליקציה מקפיצה התראות חדשות, ולמעשה לכבות אותן. לשם כך, לחצו על הכפתור המסומן בתמונה הבאה, לצד האפשרות של "התראות". לאחר שתעשו זאת – אתם תראו שהתפריט משתנה, ואפשרות ה"רטט" ו"צלילים בתוך ההתכתבויות" מושתקים גם הם, כפי שאפשר לראות בצד השמאלי של התמונה. שימו לב שאינכם צריכים לשמור את השינויים, מספיק ללחוץ על החץ שנמצא בצד העליון של המסך.
מדריך לאפליקציית סיגנל: כיבוי התראות בסיגנל
כעת נשוב אל תפריט ההגדרות, ונעבור ל"מראה" [3], שם תוכלו לבחור בשפת ברירת המחדל, וגם במראה האפליקציה. שימו לב שאתם לא יכולים להגדיר רקעים שונים לשיחות כמו בוואטסאפ, אבל אתם כן יכולים לבחור בין ערכת נושא כהה לבהירה. בנוסף לכך, באפשרותכם לשנות את צבעי ההודעות בשיחה – נסביר בהמשך כיצד לעשות זאת.
 
לאחר לחיצה על השורה הבאה של "התכתבויות ומדיה" [4], יפתחו בפניכם מספר אפשרויות שימושיות, ואנחנו נתמקד בשתיים מהן: הראשונה היא "גודל גופן ההודעה", שמוגדרת כברירת מחדל בגודל "רגיל". כדי לשנות זאת ולהגדיל את הגופן המוצג בהודעות – לחצו על השורה הזו ובחרו את הגודל שמתאים לכם. האפשרות השנייה נמצאת בתחתית המסך, וקשורה לגיבויי ההתכתבויות. בניגוד לוואטסאפ, שם ההודעות מגובות בענן ובמכשיר עצמו, בסיגנל הן נשמרות כקובץ PDF – כלומר במקור חיצוני לאפליקציה. אם אתם מעוניינים לגבות אותן - למשל בעת החלפת מכשיר - היכנסו לאפשרות של "גיבויי התכתבויות", לחצו על כפתור ה"הפעל" שבחלון שנפתח בפניכם, ומלאו אחר ההוראות שמופיעות על הצג. שימו לב שאתם תמיד יכולים לכבות את הגיבוי שעשיתם על ידי כפתור ה"כבה" שמחליף כעת את כפתור ה"הפעל".
 
השורה האחרונה מהתפריט ההגדרות שנרצה להציג בפניכם היא "אחסון" – שבה תוכלו להגדיר לכמה זמן אתם רוצים לשמור את ההודעות שלכם, וגם לנקות את ההיסטוריה שלהן. כדי לדעת כמה מקום תופסים כל אחד מקבצי המדיה שבאפליקציה, אתם יכולים להיעזר בבר שנמצא בחלק העליון של המסך.

חלון שיחה בסיגנל

כעת נציג בפניכם את חלון השיחה, שדומה מאוד לזה של וואטסאפ.

מדריך לאפליקציית סיגנל: חלון שיחה בסיגנל
החלק העליון של כל חלון שיחה מורכב מפרטים על איש הקשר – תמונת הפרופיל שלו, שמו כפי שהוא מוגדר אצלכם, ומספר הטלפון שלו. שימו לב שבשורה העליונה של המסך יש לחצנים לעריכת שיחות קוליות ווידאו [1] – אותן אפשר לקיים גם בקבוצה.
 
שימו לב שבניגוד לוואטסאפ, פה אתם לא יכולים לדעת מתי איש קשר מסוים התחבר לאחרונה לאפליקציה – והוא גם לא יכול לדעת את המידע הזה אודותיכם. עם זאת, אתם כן יכולים לדעת האם ההודעות ששלחתם הגיעו ליעדן – זאת בעזרת שני עיגולי V בצבע אפור בהיר שיופיעו לידן, וגם לזהות האם הן נקראו על ידי הנמען – כאשר העיגולים האלו נצבעים באפור כהה, כמו זה שמסומן בתמונה.
 
אם כבר דיברנו על הודעות – כיצד אפשר להגיב על אחת מהן, כפי שניתן לעשות בוואטסאפ? גם כאן אתם יכולים לעשות זאת בעזרת לחיצה ומשיכה של ההודעה לכיוון מרכז המסך. אפשרות נהדרת שאין לכם בוואטסאפ ומוכרת יותר מהמסנג'ר של פייסבוק, היא שליחת תגובה באימוג'ים - כמו לב, לייק, דיסלייק ועוד - וזאת מבלי לשלוח הודעה חדשה בעצם. כדי לעשות זאת, לחצו לחיצה ארוכה על ההודעה שעליה ברצונכם להגיב, ובחרו באימוג'י המתאים. אם מישהו אחר מגיב להודעה שלכם בדרך הזו – תראו זאת ממש לידה.
 
כעת נרד לאזור שורת כתיבת ההודעות, שמספקת לכם את אותן אפשרויות שיש בוואטסאפ, רק בדרכי גישה מעט שונות. כתיבת ההודעה ושליחתה נערכות באותו אופן, אך חשוב לשים לב שהחץ שעליו לוחצים כדי לשלוח הודעה – מלווה באפליקציה הזו בסימן של מנעול, מה שמזכיר לכם את עניין הפרטיות. בצד שמאל של שורת ההודעה, יש לכם אפשרות לצלם תמונה שאותה תוכלו לשלוח, או לחלופין להקליט הודעה קולית [2] – בדיוק כמו בוואטסאפ. בלחיצה על סימן האימוג'י [3] תמצאו את כל האימוג'ים והסטיקרים המוכרים משאר אפליקציות המסרים המידיים. כדי לצרף קבצים, תמונות מהגלריה, GIFים, קבצים, אנשי קשר ומיקום – לחצו על העיגול עם סימן ה-+ שנמצא לצד שורת ההודעה [4]
 
כעת נעלה חזרה ללחצן התפריט (3 הנקודות) [5] שיפתח בפניכם אפשרויות הדומות מאוד לאילו שיש בוואטסאפ, כמו "השתק התראות" ו"כל המדיה". נתמקד ב-2 אפשרויות בולטות אחרות, כשהראשונה היא שינוי מראה חלון השיחה. כאמור מעלה, אי אפשר לקבוע רקעים בסיגנל, אבל כן אפשר לצבוע את ההודעות בחלונות שיחה ספציפיים. לשם כך, היכנסו ל"הגדרות שיחה", לחצו על "צבע התכתבות" וקבעו צבע לבחירתם, מתוך 13 מוצעים.
 
אפשרות נהדרת נוספת שאפשר להשתמש בה כבר עכשיו בסיגנל היא "הודעות נעלמות", שנמצאת בראש התפריט שפתחתם ושתוכלו לראות בתמונה הבאה.
מדריך לאפליקציית סיגנל: חלון הודעות נעלמות

בעזרתה, תוכלו לקבוע לכמה זמן ההודעות שלכם יישארו בחלון השיחה, או בעצם כעבור כבר זמן הן ייעלמו. ברירת המחדל המוגדרת היא "כבוי", אך אתם יכולים לשנות אותה ולקבוע משך זמן החל מ-5 שניות ועד יום. כדי לשנות את ההגדרות, גללו עם האצבע את האפשרויות כלפי מעלה או מטה, כך שזו שאתם מעוניינים בה תהיה בטווח הקווים המסומנים על הצג ומודגשים באדום בתמונה. אל תשכחו לאשר כל שינוי על ידי לחיצה על "אישור".

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.