maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תכינו את הפנקייק הטעים ביותר שטעמתם אי פעם...

 כמעט כולנו אוהבים לאכול פנקייקים, ומעטים הילדים שיסרבו למאכל המפנק והמשביע הזה, אך למרות שעד כה הגשתם להם פנקייקים טעימים מתברר שככל הנראה הכנתם אותם בדרך לא נכונה... אתם מוזמנים להתוודע ל-7 הטעויות הנפוצות ביותר בקרב כל מי שהכין אי פעם פנקייק ולאופן המומלץ להכינם, מה שיהפוך אתכם למומחי פנקייקים רשמיים! תוכלו ליהנות גם ממספר מתכונים בהמשך הכתבה, ולנסות את הטיפים היעילים שרכשתם כדי לראות בעצמכם כמה הם משפרים את המאכל האהוב הזה...  

1. מערבבים עם כפית 

רבים נוהגים לערבב את תערובת הפנקייק באמצעות כפית או מרית, אך למעשה מדובר בטעות נפוצה שהופכת את הפנקייקים להרבה פחות רכים ונימוחים ממה שיכלו להיות. עדיף הרבה יותר להקציף את התערובת באמצעות מטרפה, ורצוי שתהייה כמה שיותר גדולה. ככל שתשתמשו במטרפה גדולה יותר, כך יכנס יותר אוויר לבלילה, ואתם תוכלו ליהנות מהפנקייקים הרכים ביותר שתוכלו לדמיין.
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר
 

2. מערבבים יתר על המידה 

אם התרגלתם עד כה לערבב את הבלילה שלכם היטב, כך שלא יישאר ולו גוש אחד, כדאי שתניחו לרגע את המטרפה בצד. מתברר שערבוב יתר פוגע הרבה יותר באיכות של הפנקייק, מאשר כמה חתיכות קטנות שלא תצליחו להעלים. זאת מאחר שככל שאתם מערבבים יותר את הבלילה מתפתחים בה יותר גושי גלוטן, מה שישאיר אתכם לבסוף עם פנקייק קשה וצמיגי. כך שאם אתם מעוניינים להגיש פנקייק רך עם טעם בלתי נשכח, כדאי שתקבלו את העובדה שהבלילה לא מוכרחה ואינה צריכה להיות חלקה לחלוטין. שימו לב: ככל הנראה אתם עושים את אותה הטעות עם הביצים המקושקשות שאתם מכינים. לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין את הביצה המקושקשת הטעימה והאיכותית ביותר. 
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר

3. לא מאפשרים לבלילה שלכם לנוח

לא בכדי טוענים כי החיפזון מהשטן וכי הסבלנות משתלמת, וזה תקף גם כשמדובר בהכנת פנקייקים. אי לכך, במהלך הכנת הפנקייקים, חשוב להניח לבלילה "לנוח" לפחות 30-5 דקות לפני שאתם ממהרים לצקת אותה למחבת. ככל שתתאפקו יותר, תזכו בתוצאה טובה יותר. הסיבה לכך היא שבמהלך ההמתנה העמילן שמצוי בקמח סופג מעט את הנוזלים שבבלילה מה שתורם ליצירת פנקייקים עבים ונהדרים!
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר
 

4. משמנים את המחבת עם חמאה

רבים מאתנו נוהגים לשמן את המחבת בחמאה על מנת להעניק לפנקייק מרקם וטעם שומני ואהוב, אך מתברר שמדובר בטעות לא רצויה. החמאה איננה עמידה מספיק מפני חום, כך שהיא עלולה להישרף במהלך הטיגון, להעלות מעט עשן בביתכם ולהותיר אתכם עם פנקייק עם טעם שרוף ולא נעים. לכן, העדיפו להשתמש בשמן זית או בקנולה.
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר

5. יוצקים את השמן ישירות למחבת

אם אכן בחרתם לאמץ את הסעיף הקודם, או שאתם כבר נוהגים להכין פנקייקים באמצעות שמן, שימו לב; ברגע שאתם בוחרים ליצוק שמן ישירות מהבקבוק למחבת, השמן מתפזר בצורה לא אחידה כך שהפנקייק מתבשל באופן לא אחיד. לכן, העדיפו לטפטף מעט שמן על גבי נייר מגבת, ושמנו באמצעותו את המחבת בצורה אחידה ומדודה. צורת עבודה זו תעניק לכם פנקייקים שעשויים בדיוק באותה המידה, ללא חלקים קרים או לא מוכנים שאותם תגלו במהלך האכילה.
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר

6. מטגנים בטמפרטורה לא נכונה

בדרך כלל כשאנו מתחילים בהכנת הפנקייקים אנחנו מעוניינים ליהנות מהם כמה שיותר מהר, וזה מובן. עם זאת, הבחירה לטגן אותם על חום גבוה על מנת לזרז תהליכים היא לא הדרך הטובה לעשות זאת. כשאתם מטגנים את הפנקייקים על חום גבוה מידי הם עלולים להישרף עוד לפני שהגעתם למחצית מזמן הטיגון. כמו כן, אם תבחרו לטגן על טמפרטורה נמוכה מידי, הפנקייקים יספחו את השמן עוד לפני שיתחילו להתבשל ויישארו שטוחים ולא כל כך מזמינים. אי לכך, בפעם הבאה שאתם מכינים פנקייקים, הניחו את המחבת על להבה בינונית-נמוכה, מרחו את השמן והמתינו 2-3 דקות לפחות עד שיתחמם. לאחר מכן, תוכלו לצקת בבטחה את הבלילה.
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר

7. הופכים את הפנקייק מוקדם מדי או יותר מדי

על מנת ליצור את הפנקייק המושלם יש להפוך אותו רק פעם אחת בלבד! אם תהפכו אותו לעתים קרובות מדי או מוקדם מדי, האוויר ייצא ממנו ותאבדו את המרקם הנימוח והרך. אך אל דאגה! תוכלו לדעת בפעם הבאה שהגיעה העת להפוך אותו, כשהבועות שיופיעו על חלקו העליון יחלו להתפוצץ. זאת אומרת שלא מספיק שהבועות מתחילות לבעבע, אלא צריך להמתין לרגע הפיצוץ שמבשר על הזמן הנכון להפוך את הפנקייק לצדו השני. דרך זו תבטיח לכם שתגישו את הפנקייקים הטעימים ביותר שהכנתם עד כה.
הוראות להכנת הפנקייק הטעים ביותר
כעת, תוכלו ליישם את כל הטיפים הנהדרים הללו על המתכון הפשוט הבא:

מתכון קל לפנקייקס

כמעט כולנו אוהבים לאכול פנקייקים, ומעטים הילדים שיסרבו למאכל המפנק והמשביע הזה, כך שאין ספק שמדובר במנה שתתקבל באהבה על ידי כל הטועמים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: cooking
רכיבים לפנקייק:
קמח - 2 כוסות
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
סוכר - 1 כף (לא חובה)
חלב - ½1 כוסות
שמן זית - לטיגון (או שמן קנולה)
אופן הכנת הפנקייק:
  1. ערבבו בקערה באמצעות מטרפה קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
  2. ערבבו בקערה אחרת באמצעות מטרפה ביצים וחלב. לאחר מכן העבירו את התערובת הזו לתערובת היבשה, וערבבו רק כדי להרטיב את הקמח (אל תחששו אם יישארו מעט גושים ואל תערבבו יתר על המידה).
  3. שמנו את המחבת, הניחו אותה על להבה בינונית-נמוכה והמתינו כ-2 עד 3 דקות על מנת שהשמן יתחמם.
  4. באמצעות מצקת צקו כף מהבלילה על לתוך המחבת וטגנו אותה עד להישמע פצפוצי הבועות, הפכו אותו וטגנו עד שיקבל גוון חום, 3-2 דקות לערך.
  5. טגנו את כל הבלילה, עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים והגישו.
  6. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל ועם פירות אהובים חתוכים.

או שתוכלו לנסות את 6 המתכונים המקוריים והנהדרים הבאים, אבל לדבוק בטיפים שלמדתם (בחרו בשמן זית במקום בחמאה וכן הלאה).

 

יש גם לכם עצות נוספות שישפרו את טעמו של הפנקייק?

נשמח שתשתפו אותנו! 
 
מקור התמונות: cookingLuke KaniesShoshanahChiot's Run
 
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: