maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מאפה הכוכב - הנאה מובטחת בהכנה ובאכילה!

קינוחים הם המאכלים שעבורם צורת ההגשה היא החשובה ביותר. הם אמורים להדגיש קלילות וטעם מתוק אחרי ארוחה גדולה ודשנה, ולמרות שבדרך כלל ההשקעה בהם היא גדולה אף יותר מאשר בשאר המנות, את מאפה הכוכב תוכלו להכין בקלות ובזריזות, והמראה שלו ירשים את כל הסועדים עד לאחרון שבהם, שיזכה בחתיכה הטעימה ביותר שבכל המאפה. תוכלו להכין את מאפה הכוכב עם כל תוספת שתרצו, כך שגם בפעם העשירית שתכינו אותו, כולם עדיין יתלהבו ויחסלו אותו מיד.

 

מצרכים להכנת הבצק (בצק פיצה):

  • קילו קמח
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם שמרים
  • 2.5 כוסות מים

מצרכים להכנת מאפה הכוכב:

  • בצק פיצה (במקום, ניתן להשתמש בבצק עלים)
  • קמח לבן
  • ביצה
  • ממרח לבחירתכם (שוקולד, ממרח תמרים, דבש או ריבה)
  • לא חובה – תוספות לבחירתכם (פצפוצי שוקולד, אגוזים, שקדים, קוקוס וכו'...)

אופן הכנת הבצק:

1. ערבבו את הקמח והמלח בקערה גדולה.

2. בקערה נפרדת, המיסו את השמרים והסוכר עם ¾ כוס מים, עד לתפיחת התערובת.

3. שפכו את השמרים והסוכר לקערה עם הקמח, והתחילו ללוש.

4. הוסיפו בהדרגה את יתרת המים.

5. המשיכו ללוש כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

6. כסו את הבצק והניחו לו להכפיל את עצמו בתפיחה.

אופן הכנת מאפה הכוכב:

1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.

2. פזרו קמח על קרש חיתוך מעץ.

 

3. חתכו את הבצק ל-4 חלקים שווים.

 

4. שטחו כל חתיכת בצק בעזרת מערוך.

 

5. הניחו צלחת על כל חתיכת בצק, וחתכו ממנה עיגול.

 

6. מרחו שוקולד, או כל ממרח אחר שעולה על דעתכם, על גבי הבצק. תוכלו להוסיף גם אגוזים כדי לשדרג את המנה.

 

7. הניחו את חתיכת הבצק השנייה על הראשונה, ומרחו גם עליה את השוקולד (או הממרח שבחרתם). עשו זאת גם עם 2 חתיכות הבצק הנותרות.

 

8. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, והניחו עליו את הבצק בעדינות. ניתן להיעזר בסכין.

 

9. הניחו כוס במרכז הבצק, וחתכו את הבצק ל-16 חלקים שווים בעזרת סכין חדה.

 

10. סובבו כל 2 חתיכות צמודות.

11. הדקו כל 2 חתיכות צמודות אחת לשנייה בקצותיהן.

 

12. מרחו ביצה על כל הבצק.

 

13. אפו את הבצק למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהוא מזהיב.

 

14. הגישו את המנה ואל תשכחו לקחת חתיכה לעצמכם, משום שכל השאר יעלמו מהצלחת מהר מאוד!

 

תוכלו לראות את סרטון ההכנה ברצף, אם אתם חושבים שתוכלו לעמוד בקצב של המקצוענים.

 

מקור: נעמה סספורטס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: