maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון מקורי לבישול סטייקים

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

אם נבקש מאנשים אקראיים לומר אילו מאכלים מדיפים את הריח הכי מפתה, סביר להניח שנקבל שוויון בין 2 מאכלים - סטייק צלוי על האש וכיכר לחם טריה.

אז למה לא לשלב בין השניים?

בשביל המתכון הזה נזדקק למצרכים הבאים: כיכר לחם (רצוי עגולה), חרדל (רצוי דיז'ון),  2 אומצות אנטריקוט, 2-3 בצלי שאלוט, חבילת פטריות פורטובלו צעירות, שמן, מלח (רצוי גס), פלפל שחור (רצוי גרוס).

מתכון לסטייק
 

כלים: סיר עמוק, מחבת צליה, שקית נייר, מיתר לבישול, נייר אלומיניום, קרש חיתוך/מגש, משקולת.

מתכון לסטייק
 

קצצו את הפטריות והבצלים לחתיכות דקות.

מתכון לסטייק
 

טגנו אותם יחד, עד ריכוך והשחמה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

מתכון לסטייק
 

כעת, צלו את שני הסטייקים לפי מידת העשייה הרצויה. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. התהליך אורך מספר דקות לכל צד, אולם בשל סוגים שונים של תנורים, מומלץ לעקוב אחרי הבישול.

מתכון לסטייק
 

בצעו חתך בראש כיכר הלחם לכל היקפו, כך שתסירו ממנו את "המכסה". רוקנו את תוכנו והשאירו מעין סלסלה עם כיפה. את החלק שהסרתם ניתן לזלול להנאתכם.

מתכון לסטייק
 

עתה, הניחו סטייק אחד בתחתית הכיכר. מעליו, פזרו את תערובת הפטריות והבצלים.

מתכון לסטייק
 

את התערובת, כסו בסטייק השני.

מתכון לסטייק
 

לאחר שיצרתם סנדוויץ' של סטייק-תערובת-סטייק, מרחו חרדל על החלק העליון של התבשיל.

מתכון לסטייק
 

כסו את הכיכר במכסה הלחם שחתכתם.

מתכון לסטייק
 

עטפו את הכיכר בשכבה כפולה של שקית נייר והדקו באמצעות המיתר. לאחר מכן, עטפו בנייר כסף.

מתכון לסטייק
 

כעת, הניחו מעל הכיכר העטופה את המגש או קרש היתוך. הציבו מעל את המשקולות. הן יכולות להיות ספרים, בקבוקי שתייה או כל חפץ אחר במשקל שלא ישמיד את הכיכר.

מתכון לסטייק
 

השאירו את המשקולות בין 6 שעות ללילה שלם.

מתכון לסטייק
 

פתחו את העטיפות מבלי לפצוע את הלחם.

מתכון לסטייק
 

חיתכו את הכיכר בצורת משולשים.

מתכון לסטייק
 

בתיאבון!

מתכון לסטייק
 

עריכה: בועז מזרחי

מקור: cavemancircus.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: