1. משש בלש
המשחק הזה מתאים במיוחד לטיול ביערות, בפארקים או במקומות דומים, אך בהחלט אפשר גם לשחק אותו בגינות שעשועים ובמקומות נוספים. במסגרת המשחק שחקן א' עוצם עיניים בזמן ששחקן ב' מוביל אותו בדרך מפותלת אל אחד מהעצים שבסביבה, או לכל חפץ דומה שנמצא בכמות רבה באזור (למשל כיסאות בשטח מדשאה). ניתן להיעזר בכיסוי עיניים כלשהו אם יש אחד זמין.
אחרי שמגיעים ליעד שעליו מחליט שחקן ב', שחקן א' רשאי למשש את העץ או החפץ האחר שביעד וחשוב שהוא ימשיך לעצום את העיניים. לאחר מכן שחקן א' מובל בחזרה אל נקודת ההתחלה על ידי שחקן ב', כשעיניו עדיין עצומות. לאחר החזרה לנקודת ההתחלה שחקן א' רשאי לפקוח עיניים ולחפש את המקום שאליו הוביל אותו שחקן ב'.

2. סקר על עצמי
משחק זה מתאים במיוחד לקבוצות של 3 ילדים ומעלה והוא מומלץ בחום בשל שילוב של משחק גיבוש והיכרות מהנה לצד פעילות גופנית קלילה שמתאים גם לילדים שמכירים זה את זה. במסגרת המשחק השחקנים עומדים על קו שמוגדר כקו ה-0 ומגדירים במרחק מסוים ממנו את קו ה-10. כל שחקן בתורו אומר הצהרה כלשהי על עצמו או מתאר תכונת אופי - למשל: ״אני אוהב כלבים״, ״אני שונא עגבניות״, ״אני רוצה להגיע לחלל״ וכדומה.
כל השחקנים, כולל השחקן שאמר את ההצהרה, צריכים להתקדם לעבר קו ה-10 בהתאם לכמה שהיא נכונה לגביהם. למשל ילד שמאוד אוהב כלבים יגיע עד לקו ה-10 וילדה שאוהבת כלבים, אבל מעדיפה חתולים תתקדם רק כחצי מהמרחק. לאחר מכן כל השחקנים חוזרים לקו ה-0 ומתחילים שוב עם הצהרה חדשה של השחקן הבא בתור.
3. לב אבן
את המשחק הזה אפשר לשחק בבית במזגן, בהפסקה מטיול ולמעשה בכל מקום שבו ניתן לאסוף ערמת אבנים קטנה או פריטים דומים. כל המשתתפים יושבים במעגל עם עיניים עצומות סביב האבנים, בוחרים אבן אחת וממששים אותה היטב. לאחר מכן כל המשתתפים מחזירים את האבנים לערמה, מערבבים אותה וכל משתתף פוקח עיניים ומנסה למצוא את האבן שבחר.
ניתן לשחק גרסה מתקדמת יותר של המשחק הזה עם ילד אחד או מבוגר שמשמשים כשופטים וטושים לסימון האבנים, שיעזרו למשגיח לראות האם משתתפי המשחק באמת הצליחו לזהות את האבן שלהם.

4. איפה צולמה התמונה?
גם המשחק הזה מתאים כמעט לכל סביבה ומצב שבו אתם רוצים להעסיק את הילדים שלכם, ואמנם מעורב בו טלפון סלולרי, אבל בשימוש שונה מזה שילדים עושים בו בדרך כלל. בוחרים שטח מוגדר שיהיה מגרש המשחק וכל השחקנים חוץ משחקן א' עוצמים את העיניים. שחקן א' לוקח טלפון סלולרי ומצלם תמונה של משהו בשטח שהוגדר. על שחקן א' ללכת לאזור הצילום בשקט ולחזור ממנו בדרך מפותלת כדי להקשות על זיהוי המקום.
שאר המשתתפים פוקחים עיניים וצריכים לזהות את המקום שבו צולמה התמונה. לאחר שהם מצליחים לעשות זאת או מרימים ידיים, כל השחקנים שוב עוצמים עיניים למעט שחקן ב' שכעת תורו לצלם תמונה, וכך המשחק ממשיך. שימו לב שרצוי להדגיש לילדים שאסור שתמונת התקריב תהייה מצומצמת מדי, אחרת זה יהיה בלתי אפשרי לזהות היכן היא צולמה.
5. תופסת עלים
בדרך כלל תופסת זה משחק מהיר מאוד והוא עלול לגרום לילדים מסוימים להתחיל להשתולל, אך במשחק שלפניכם זה כלל לא המצב, ואפשר לשחק אותו כמעט בכל מקום וזמן, כשכל מה שצריך זה כמה עלים או חתיכות נייר גדולות. חוקי המשחק זהים למשחק התופסת המוכר, רק שהעלה או הנייר חייבים להישאר על הראש של המשתתפים (אסור להחזיק אותם!) בזמן שהרודף מנסה לתפוס את שאר השחקנים.
שחקן בורח שנפל מראשו העלה נחשב לשחקן שנתפס, ושחקן רודף שנפל מראשו העלה צריך לעצור את המרדף שלו ולחזור לנקודה שבה עמד בתחילת המשחק. אם לתופס מסוים נפל העלה מהראש 3 פעמים, שחקן אחר הופך לתופס וממשיכים במשחק. אפשר גם להחליט שמניחים את העלה או הנייר במקום אחר ולא על הראש, למשל על הכתף, על גב כף היד וכדומה.

6. מה שומעים בשקט?
כל השחקנים שוכבים או יושבים בטבע או בחצר בדממה מוחלטת. בזמן השקט מנסים לזהות כמה שיותר קולות מהסביבה. בהתחלה מתמקדים בקולות רחוקים, אחר כך בקולות קרובים ובסוף בקולות מתוך הגוף. בסוף זמן קבוע מראש כל משתתף מספר על הדברים שהוא שמע.
ניתן לשדרג את המשחק בעזרת הוספת תפקיד "לוחש" שעומד במרחק מסוים משאר השחקנים ואומר מילה בקטגוריה שסוכם עליה מראש - למשל חיות, מקומות, מאכלים אהובים וכדומה. הלוחש מתקרב בהדרגה לקבוצת המשתתפים ואומר בשקט את המילה שהוא בחר כל כמה זמן, עד שאחר משאר המשתתפים שומע אותה, מכריז על כך, ואם הוא צודק הוא הופך ללוחש וממשיכים לשחק.
7. ערוץ פרטי
משחק זה מיועד לשני משתתפים ומעלה ומתאים לכל מצב שבו לילדים שלכם אין גישה לטלוויזיה, בין אם זה בשל טיול ובין אתם מעדיפים שלא יצפו בה מסיבה כזאת או אחרת.
במהלך המשחק שחקן א' מחזיק "שלט" וכל כמה שניות הוא או מכריז באיזה ערוץ הוא רוצה לצפות. שאר השחקנים הם בעצם "הטלוויזיה" ועליהם להציג את הערוץ ששחקן א' הכריז עליו. לשחקן עם השלט מותר רק להכריז על ערוצים דמיוניים, כמו ערוץ העתיד, ערוץ החתולים, ערוץ הפאדיחות וכדומה. בתחילת המשחק יש לקבוע כמה זמן כל שחקן "מחזיק את השלט" או לכמה ערוצים מותר לו להעביר לפני שמחליפים תפקידים.

8. השביל הארוך ביותר
זה משחק שיכול להתאים לילד אחד או יותר, והוא מתאים מאוד לבילויים מחוץ לבית עם ילדים שבמסגרתם אתם מתקשים להעסיק אותם בלי מסכים. מטרת המשחק היא לייצר שביל כמה שיותר ארוך בעזרת עלים שמוצאים על האדמה במסגרת זמן קצוב. כמובן שניתן להשתמש גם בצדפים, אבנים או כל פריט דומה שקיים בשפע בסביבה. בכל מקרה כל אחד מהפריטים שמרכיב את השביל חייב לגעת בפריט אחר.
אם רק ילד אחד משחק יש להגדיר לו אורך שביל שעליו להגיע אליו במסגרת הזמן הקצוב, ואם כמה ילדים משחקים אז המנצח הוא זה שיוצר את השביל הארוך ביותר בזמן הקצוב. ניתן להגדיר למשחק חוקים מתקדמים, כמו למשל שהשביל חייב לכלול פיתולים מסוימים.
9. קרבות אוויר
בשביל המשחק הזה צריך להכין מטוס נייר אחד או יותר, ניתן להיעזר במדריכים שבכתבה הבאה. במהלך המשחק שחקן א' מעיף מטוס נייר באוויר, ושאר השחקנים מנסה לפגוע במטוס הראשוני עם מטוסים משלהם או עם כדורי נייר קטנים ופריטים דומים. אחרי כל "קרב" מתחלפים בתפקידים כדי שלכל שחקן תהייה הזדמנות להיות בצד הנרדף ובצד הרודף.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: