print header

8 משפטים שאסור להגיד במקום העבודה

רבים מאיתנו מבלים שעות רבות בעבודה ומתאמצים לעשות הנדרש על הצד הטוב ביותר. על מנת שזה יקרה, חשוב לא רק לבצע את המשימות המוטלות עלינו, אלא לנהוג גם באופן שמתאים למקום העבודה ולהשתדל לא למעוד בלשוננו בכל הנוגע לעניינים מהותיים. 8 המשפטים הבאים אולי עולים בראשנו לעתים, אך מומלץ להימנע מהם, ולומר במקומם משפטים חלופיים שנשמעים הרבה יותר טוב ותורמים לאווירה חיובית במקום העבודה.

1. "זו לא הבעיה שלי"

פעמים רבות יש במקומות העבודה לחץ רב שגורם לנו להרגיש מתח בניסיון להספיק את כל מה שמוטל עלינו. כאשר זה קורה ומישהו ניגש אלינו על מנת שנעזור לו, נגיד לו לעתים שהבעיה שלו היא לא ענייננו ונמשיך בשלנו מבלי לסייע לו. זה גורם לכך שאנו נתפסים כאנשים לא חברותיים וככאלו שלא מוכנים לעזור לעמית בצרה. 

מה לומר במקום זאת?

"למה שלא תשאל/י את... (אמרו את שמו של עמית שיוכל לסייע בעניין)?"
כאשר תפנו את מי שביקש סיוע לאדם שאכן יוכל לעזור לו במקום "לנפנף" אותו, אתם תסייעו לו לקבל תשובה מגורם מוסמך יותר בנושא מחד, ותוכלו להמשיך בעבודה שלכם בלי ליצור אווירה לא נעימה ושלילית מאידך.

2. "אנחנו תמיד עשינו את זה בצורה הזו"

קיבעון מחשבתי ומעשי עלולים להזיק בתחומים רבים בחיים, לרבות בעבודה שדורשת גמישות. זה אמנם לא תמיד קל, אך מומלץ שלא להתחפר בעמדה ולהתעקש לעשות דברים בדרך בה הם תמיד נעשו, שכן התנסות חדשה יכולה לפתוח אפיקים שכלל לא חשבנו עליהם ולשפר את החוויה שלנו בעבודה. 

מה לומר במקום זאת?

"תוכל/י להסביר לי למה זה פתרון טוב יותר?"
אם אתם נקלעים למצב בו עמית לעבודה מציע לעשות דברים מסוימים בצורה שונה מזו שהתרגלתם אליה, אל תביעו התנגדות באופן מידי, אלא נסו להבין מדוע לדעתו זה פתרון טוב יותר. באופן הזה תוכלו ללמוד דברים חדשים, וגם אם הם לא מתאימים לכם, זה מעולם לא מזיק לרכוש ידע מקצועי בנוסף לזה שיש לכם.
אישה עם מחברת ביד מצביעה לצידה הימני עם עט

3. "אין משהו נוסף שאני יכול/ה לעשות"

כאשר אתם נתקלים בבעיה בעבודה שלכאורה אין לה מוצא, אם תאמרו לעצמכם שהיא ללא פתרון, אכן לא תמצאו אחד. במצבים כאלו אל תתייאשו, אלא קחו הפסקה קצרה כדי לנוח וגם להרגיע את המחשבות שהיו בכיוון אחד בלבד. אל תרגישו מובסים ושאין פתרון לבעיה, שכן הוא יכול להיות ממש מעבר לפינה.

מה לומר במקום זאת?

"אני בתסבוכת קטנה. תוכל/י לעזור לי?"
אין שום בושה לבקש עזרה מעמיתים לעבודה כאשר אתם מרגישים שהפתרון חומק מידכם, וכאשר אתם מרגישים "תקועים", הפסיקו את מה שאתם עושים, חכו מעט ופנו לאדם אחר. יכול להיות שהפתרון יהיה בידיו ויחסוך לכם שעות של מאמץ ועגמת נפש שתוכלו להשקיע בדברים חשובים אחרים.

4. "אני אעשה את זה בעוד דקה"

נדירות הפעמים בחיים בהן אנחנו באמת מספיקים לסיים משימה תוך דקה אחת, ולא משנה כמה היא פשוטה או מהירה. כאשר אנחנו אומרים לעמית לעבודה שביקש מאיתנו לבצע מטלה כלשהי שזה ייקח לנו דקה בלבד, אנחנו בעצם מנסים להרגיע אותו וגם את עצמנו שנסיים אותה במהרה. בפועל לוקח לנו הרבה יותר מדקה להשלים משימות, מה שגורם לנו להילחץ בגלל פרק הזמן שהבטחנו.

מה לומר במקום זאת?

"בבקשה תזכיר/י לי מאוחר יותר"
כאשר אתם אומרים את המשפט הזה קורים שני דברים: אתם מבטיחים שתבצעו את מה שנתבקשתם לעשות, וגם לא מרגישים לחץ לעשות זאת כמה שיותר מהר. זה מאפשר לכם לסיים את מה שאתם עושים בלי הסחות דעת ורק לאחר מכן לפנות לדברים אחרים שנתבקשתם לעשות.
שעון על פרק יד של גבר

5. "זה לא הגיוני"

כולנו לפעמים עושים טעויות במקום העבודה, וכאשר עמית לעבודה עושה זאת, אין טעם להגיד לו שאין הגיון במעשיו. במקום זאת, חשוב להבין האם זו אכן הייתה טעות או שמא הוא או היא ניסו לעשות משהו חדש שלא בדיוק הסתדר. מומלץ להימנע משלילת רעיונות של אחרים כלא הגיוניים, שכן זה מביע זלזול ולא תורם כלל לאווירה חיובית.

מה לומר במקום זאת?

"אני לא בטוח בנוגע לזה. תוכל להסביר לי למה התכוונת?"
במקום לשלול דעות של אחרים או להביך אותם על טעויות שהם עשו, השתדלו להבין תחילה את הכוונות שלהם. אם הם אכן עשו טעות, הצביעו עליה בצורה נעימה והסבירו להם מה היא בדיוק במקום לגרום להם לפקפק ביכולות שלהם עם טענות לחוסר היגיון.
 

6. "עשיתי כמיטב יכולתי"

אם מעירים לכם על דבר מה בעבודה, לטעון שעשיתם כמיטב יכולתכם למרות שהצד השני לא היה מרוצה מהתוצאה ודאי לא יתרום לאופן בו מסתכלים על עבודתכם. גם אם אתם חושבים שעשיתם את המוטל עליכם על הצד הטוב ביותר, תמיד יש מקום לשיפור וכדאי לא רק להבין זאת, אלא לגרום לאחרים לראות שאתם אכן מסוגלים ליותר. 

מה לומר במקום זאת?

"מה אני יכול לעשות בצורה טובה יותר בפעם הבאה?"
בעזרת המשפט הפשוט הזו תוכלו לגרום לצד השני לראות שאתם מבינים שאתם ברי טעות ושקיים ניסיון להשתפר כל הזמן. זה יתרום במידה ניכרת הן ללימוד שלכם והן לאופן בו מסתכלים עליכם, שכן המשפט הזה מעיד על כך שאתם משתדלים לעשות את הכל על הצד הטוב ביותר ולא מסתפקים רק בידע שקיים בראשכם.
אדם מתוסכל יושב מול מחשב נייד

7. "זה אולי רעיון לא טוב, אבל... "

המשפט הזה נאמר בדרך כלל כאשר יש לנו רעיון מסוים, אך אנחנו חוששים שאחרים לא יאהבו אותו, מה שגורם לנו להכין הקדמה שממעיטה ערך כדי לא להביך את עצמנו. השתדלו להימנע מכך, ואם יש לכם רעיון מסוים שעולה בראשכם, אל תפחיתו מערכו ומעצמכם, אלא הציגו אותו כמו שחשבתם עליו. 

מה לומר במקום זאת?

"יש לי רעיון!"
הגעה ליעדים מתבצעת רק כאשר יש פתרונות לבעיות שבדרך או רעיונות מקוריים כיצד לבצע דברים. אל תחששו להביע את דעתכם ולהעלות רעיונות שיש לכם כאשר אתם נמצאים בישיבה או מתבקשים לעשות זאת. אולי הרעיון שלכם לא יהיה זה שיבחרו בו בסופו של דבר, אבל אתם בהחלט תתרמו למקום העבודה וגם תיתפסו כאנשים בעלי דעה ולא ככאלו שמהססים וחסרי ביטחון כאשר יש צורך בביצוע של מטלות.

8. "לא היה לי זמן לזה"

במקומות עבודה רבים, ישנם לוחות זמנים שצריך לדבוק בהם על מנת לסיים משימות שעומדות על הפרק. ברגע שאתם מקבלים כמה מטלות בו זמנית, חשוב שתסדרו אותן לפי סדר עדיפויות ותנסו לבצען על הצד הטוב ביותר. כאשר אתם אומרים שלא היה לכם זמן לעשות דבר מה, זה עלול להראות שאתם לא יודעים כיצד לסדר את לוח הזמנים שלכם ולתת הערכות זמנים מתאימות לביצוע של מטלות.

מה לומר במקום זאת?

"אני אסיים את זה עד...."
כדי לגדוע את המשבר באיבו, תנו הערכת זמן מציאותית לגביי ביצוע של מטלות. זה עדיף מלומר שלא סיימתם משהו שהתחלתם בגלל שלא ידעתם כיצד לתזמן את המשימה שקיבלתם.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.