print header

תזונאים חושפים: מה כדאי לאכול במסעדות וממה עדיף להימנע

כשאתם יוצאים למסעדה ובוחרים מנה מהתפריט, השיקולים שלכם מבוססים בעיקר על תחושת הרעב שלכם וכמות הכסף שאתם מוכנים לבזבז, אולם אנשים שמעוניינים לשמור על משקל תקין ותזונה בריאה מתקשים להחליט ולבחור בין מגוון המנות, ובטוחים שאכילה במסעדות היא הרגל משמין במיוחד. ייתכן שתופתעו לגלות כי למרות שתזונאים ממליצים לאכול בבית ולהמעיט באכילה במסעדות, גם הם אוכלים עצמם בחוץ מדי פעם, אך הם בוחרים את המנות שלהם בקפידה ופועלים על פי שיקולים שלא כולנו מכירים, אשר מסייעים להם לשמור על תזונה בריאה. בכתבה הבאה תמצאו 6 טיפים והנחיות מפי תזונאים מוסמכים, שיאפשרו גם לכם להתפנק בחופשיות בארוחה מהנה מחוץ לבית.
 
תזונאים חושפים
 

1. אל תתפתו לסיים את כל המנה שמגישים לכם

אלכסיס ג'וזף, דיאטנית ובעלת בר מיצים, אוהבת לאכול במסעדות ואף עושה זאת כמעט כל יום. המנות אותן היא בוחרת לרוב אינן גדולות, ואף על פי כן היא טוענת שבחלק מהמקרים היא אינה מסיימת את כל הכמות שמוגשת לה, שכן מדובר עדיין במנות גדולות בהרבה מאלו שהייתה מכינה לעצמה בבית. גם אליסה רמזי, תזונאית מוסמכת ומנהלת יחסי הציבור של האקדמיה לתזונה ודיאטה בשיקגו, מאמינה שאין כל רע בלאכול במסעדות פעמיים או אפילו שלוש בשבוע, אבל היא מציינת שחשוב שתהיו מודעים לכמות שאתם אוכלים, ושתזהו מתי הגיע הרגע בו אתם מרגישים שבעים ותפסיקו לאכול. 

2. בחרו את המנות לפי שיטת הכנתן

מזונות אפויים, מבושלים, מאודים או צלויים הם בריאים ומזינים יותר ממנות מטוגנות, וזו גם הסיבה לכך שננסי פרל, דיאטנית ודוברת מטעם האקדמיה לתזונה ודיאטה בשיקגו, נוהגת לבחור מנות לפי אופן ההכנה הטוב ביותר. חשוב גם לזכור שמסעדות רבות נוהגות להוסיף לחלק מהמנות חמאה או מרגרינה בעת הכנתן, מה שמעלה את רמת הקלוריות והשומן של המזון שאתם צורכים. כדי להתגבר על הבעיה, אפשר לבקש מהטבחים שימעיטו עד כמה שאפשר בשימוש בחמאה ובמרגרינה וישתמשו בתחליפים בריאים יותר כמו שמן זית.
 
תזונאים חושפים

3. אל תוותרו על ירקות

במרבית המקרים אנו מקבלים סלט קטן לצד המנה העיקרית שהזמנו, אך רבים מאתנו לא נוגעים בו או מעדיפים מלכתחילה לדלג על תפריט הסלטים כולו. אחת ההמלצות הנפוצות ביותר מפי תזונאים היא לשלב את הירקות יחד עם הארוחה שלכם. לא מדובר בתגלית חדשה, שכן הירקות עשירים בחומרים מזינים ודלים בקלוריות, אך ישנה סיבה נוספת לכך שכדאי לכם לאכול אותם דווקא במסעדות, והיא שלהבדיל מהירקות הקבועים שאנו רוכשים אצל הירקן, הארוחה במסעדה מאפשרת לנו לצרוך ירקות נוספים כמו אספרגוס, שעועית או ברוקולי, שאחרת אולי היינו נמנעים מלהוסיף לתפריט.

4. השתדלו לצרוך מזונות בעלי תכולת מים גבוהה ושתו מים לפני כל ארוחה

שתיית מים לפני כל ארוחה יכולה לתרום לתחושת השובע שלכם וגם להורדה במשקל, ומחקר שנערך לאחרונה הראה כי אנשים ששתו מים בארוחת הצהריים הצליחו להשיל הרבה יותר ממשקלם מאשר אלה ששתו לצד הארוחה משקאות קלים ודיאטטיים. כמו כן, כדאי לצרוך יותר מזונות בעלי תכולת נוזלים גבוהה, חלבונים וסיבים תזונתיים כמו סלטים, מרקים ופירות, שיתרמו לתחושת השובע שלכם עוד לפני שסיימתם לאכול הכל מהצלחת.
תזונאים חושפים

 

 

5. בדקו אופציות נוספות והימנעו מתוספות עתירות בשומן

אם בילוי בבתי קפה ומסעדות הוא אירוע שכיח בחיי היומיום שלכם, קרוב לוודאי שאתם יודעים מראש באיזה מקום תסעדו ומה אתם הולכים לאכול. התוספות שמגיעות לצד המנה שלכם, כמו סלסלת לחמים או קערת צ'יפס, הן דבר שאפשר בקלות לוותר עליו ולהחליף במזון בריא יותר, כמו סלט קטן או ירקות מאודים. רחל לנדר קונסקו, תזונאית מוסמכת, אוהבת לתכנן מראש את התפריט שלה ולבדוק מהם הערכים התזונתיים של המנות אותם היא רוצה להזמין עוד לפני שהיא מגיעה למסעדה הקבועה שלה. רחל מוותרת על הרטבים שמגיעים לצד המנה, נמנעת מאוכל שמנוני ומטוגן ולא מתביישת לשאול את המלצר אם קיימים תחליפים בריאים יותר לצ'יפס או לרוטב השמנת.

6. למדו מה כדאי לאכול בכל מסעדה

לצד הטיפים לאכילה נכונה ומאוזנת במסעדות, קיימים בכל מטבח עולמי וסגנון בישול כמה מזונות שמומלץ להפחית בצריכתם כדי לשמור על הבריאות ולרדת במשקל. באופן כללי, מנה גדולה לא בהכרח תשביע אתכם יותר מאשר מספר מנות קטנות, לכן תמיד השתדלו לבחור את המנות לפי המרכיבים הבריאים והמזינים שיש בהם. אלכסיס ג'וזף ואליסה רמזי שמרבות לבקר במסעדות שונות, חושפות בהמשך מה בדיוק כדאי לכם לאכול בכל מסעדה וממה עדיף להימנע...
 
תזונאים חושפים

מסעדה אסייתית

במסעדות אסייתיות מומלץ לאכול אדממה בתור מנה ראשונה, שעשירה בסידן ומגנזיום, או אחד מהמרקים המוצעים בתפריט. במחקר שנערך על ידי האוניברסיטה של פנסילבניה, נמצא כי אנשים שהתחילו את הארוחה שלהם עם אכילת מרק, צרכו כ-20% פחות קלוריות בכל הארוחה שלהם מאשר כמות הקלוריות שצרכו אנשים שוויתרו על המרק. בנוסף, חשוב שתדעו שהערך התזונתי של מרק מיסו הוא כ-80 קלוריות (למנה) וכל יחידה של סושי יכולה להגיע עד ל-100 קלוריות, כלומר רול של 8 חתיכות מגיע ל-800 קלוריות. כמו כן, ג'וזף מציעה שתבחרו מנות או תוספות עשירות בחלבונים וסיבים תזונתיים, כמו עוף וירקות, ותוותרו על רטבים מלאי נתרן, סושי בטמפורה ובמיוחד על עוגיות המזל שעתירות בקמח, בסוכר, בצבעי מאכל ובשומן טראנס.

מסעדה איטלקית

מעטים האנשים שלא מכירים את המטבח האיטלקי שעשיר בטעמים ומלא בניחוחות. רמזי מספרת שהיא אורחת קבועה במסעדות איטלקיות, ואת הארוחה שלה היא מתחילה תמיד עם סלט עשיר בכמה שיותר ירקות. היא מוותרת על סלסלת הלחמים ובוחרת בפסטה למנה עיקרית, עם רוטב עגבניות ולא רוטב שמנת עתיר בשומן. בנוסף, שימו לב שבמרבית המקרים מנות הפסטה הארוכות (ספגטי, פרפדלה) גדולות יותר ממנות הניוקי והרביולי ובכל מקרה, אין צורך לסיים את כל המנה, עדיף להתחלק בה עם אחד החברים או לארוז את מה שנשאר.
 
תזונאים חושפים

מסעדה בשרית

מסעדות בשריות מגישות לאורחיהן מבחר סלטים ומאפשרות בחירה בין מספר שיפודים או סטייק עסיסי. הלקוחות הרעבים מסתערים על הסלטים, הפיתות והלאפות, וממלאים את קיבתם במזונות עשירים בפחמימות ובקלוריות עוד לפני שהמנה העיקרית מוגשת על שולחנם. לנדר קוסקו טוענת שאפשר לשבוע גם מפיתה אחת, ולאכול את הסלטים לצד המנה העיקרית ולא לפניה על מנת לשבוע ממנה כמה שיותר. בנוסף, כדאי לדעת שהערך התזונתי של לאפה אחת עומד על כ-420 קלוריות, כמעט פי 2 מהפיתה, כך שאם אתם רעבים במיוחד אולי כדאי שתשקלו לאכול 2 פיתות במקום לאפה אחת. כמו כן, תזונאים רבים מומלצים להימנע מנקניקיות, אנטריקוט, בשר טחון ואיברים פנימיים ולבחור בחלקים רזים יותר כמו סינטה ופילה, ולא לשכוח לבצע בחירות שקולות בנוגע לתוספות שמגיעות יחד עם הבשר ולבחור במאכלים כמו שעועית ואורז חום, שמכילים כ-120 קלוריות ל-100 גרם, במקום פירה או קערת צ'יפס מטוגנים.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.