header

מתכון לקיש סלמון וגבינת עיזים

רוב מנות הקיש שאכלתם בימי חייכם ודאי היו מבוססות על ירקות כאלו ואחרים, אך מתברר שאפשר להכין מאפה נפלא שכזה גם בעזרת דג הסלמון האהוב! ההכנה של מנה שכזאת פשוטה למדי וכל מה שצריך זה בצק עלים מוכן שאפשר לקנות בכל מכולת, מספר קטן של רכיבים ומעט מאוד עבודה. בעזרת רוטב חריף ומספר עשבי תיבול טעמו של הדג משודרג פי כמה וכמה, אז אל תתפלאו אם החברים ובני המשפחה שלכם יתאהבו בקיש הזה כבר מהביס הראשון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לקיש סלמון וגבינת עיזים מקור תמונה: foodiecrush.com
רכיבים לקיש סלמון וגבינת עיזים:
בצק עלים - דף סטנדרטי אחד (מופשר)
מלח - ½ כפית
רוטב טבסקו - מספר טיפות לפי הטעם (לא חובה)
סלמון מעושן - כ-120 גרם (קצוץ לחתיכות גדולות)
גבינת עיזים - ¼ כוס (מפוררת)
שמיר - 2 כפות
בצל ירוק - 2 כפות (קצוץ)
קמח - חופן קטן (למשטח העבודה)
אופן הכנת הקיש סלמון וגבינת עיזים:
  1. חממו מראש את התנור שלכם ל-190 מעלות ובינתיים הוציאו מהמקפיא דף בצק עלים, הפשירו אותו ורדדו אותו קלות על משטח מקומח.
  2. בעזרת סכין צרו עיגול בצק בגודל שיתאים לתבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ ולדפנות שלה. הכניסו את הבצק לתבנית, הסירו בצק עודף, רפדו את הדפנות במקומות שבהם הוא לא מכסה אותן באופן אחיד ודקרו את התחתית עם מזלג מספר פעמים כדי ליצור חורי אוורור.
  3. כעת כסו את הבצק בנייר אלומיניום והצמידו אותו לתחתית ולדפנות, שפכו מעל הנייר שעועית יבשה כדי למנוע תפיחה והכניסו את התבנית לתנור למשך 15 דקות. preperation
  4. בינתיים, ערבבו בקערה גדולה 4 ביצים, שמנת מתוקה, מלח ומעט רוטב טבסקו.
  5. אחרי שהבצק עבר את האפייה הראשונית הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו בזהירות את השעועית ונייר האלומיניום ומלאו את הבצק בתבנית בתערובת הביצים.
  6. פזרו את חתיכות הסלמון בתוך מילוי הקיש באופן אחיד ולאחר מכן עשו את אותו הדבר עם גבינת העיזים, השמיר והבצל הירוק.
  7. החזירו את הקיש לתנור ואפו למשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתקשה. לאחר האפייה הניחו לקיש להתקרר ולהתייצב למשך 10 דקות, קשטו בעוד קצת שמיר ובצל ירוק אם תרצו והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר