print header

המצאה שתשנה את העתיד: פאנלים סולאריים שקופים

אנחנו בישראל מכירים היטב את טכנולוגיית הפאנלים הסולאריים, שבמקרים רבים מטרתם היא בעיקר להשתמש באור השמש כדי לחמם את המים שבדוד הביתי שלנו. ברחבי העולם הוקמו גם חוות סולאריות במקומות מרוחקים שמטרתן לייצר אנרגיה, אך הבעיה עם הפאנלים שמשתמשים בהם כיום היא שהם גדולים ויקרים, ובעיקר נייחים ולא אסתטיים. למרבה המזל, יש מי שהרים את הכפפה בנושא זה והחליט לקחת את הפאנלים הסולאריים צעד אחד קדימה ולהפוך אותם לשקופים לחלוטין, מה שיאפשר לעשות בהם שלל שימושים חדשים ומהפכניים.

טכנולוגיה חדשה לשימוש באנרגיה סולארית

לא חסרים חידושים אחרים בתחום האנרגיה הסולארית, כשחברת אאודי עובדת על שילוב הפאנלים הסולאריים בגג כלי הרכב שלה, חברה טסלה משתעשעת עם הרעיון של גגות רעפים סולאריים וחברת Build Solar מייצרת פאנלים סולאריים שמצופים בזכוכית שניתן להשתמש בהם כחלונות חצי שקופים למבנים. עם זאת, החידוש המבטיח ביותר בתחום הוא זה שמפתחים באוניברסיטת אינצ'ון שבקוריאה הדרומית, שם עשו פריצת דרך חשובה שהובילה לרעיון לייצור פאנלים סולאריים שקופים לחלוטין, בהם אפשר להשתמש כחלונות או אפילו כמסכים לסמארטפון. 
פאנלים סולאריים שקופים: יד מחזיקה פאנל שקוף
החומר שיצרו שם מזכיר מאוד זכוכית שקופה ורגילה, ויש לו איכויות מולקולריות שסופגות גלי אור לצורך הפקת אנרגיה, אולם האור הנראה עדיין מצליח לעבור דרכו. הזכוכית הזו למעשה סופגת רק קרינת תת-אדום קרוב וקרינת על-סגול, אותן העין שלנו בלאו הכי לא רואה, ומפיקה מהם אנרגיה. 
 
"תאים סולאריים שקופים מייצגים את העתיד של השימוש באנרגיה סולארית", כך אומר פרופסור ריצ'רד לונט, שמוביל את המחקר בתחום זה באוניברסיטת המדינה של מישיגן בארה"ב. "ניתחנו את הפוטנציאל שלהם והראנו שעל ידי הפקת אנרגיה אך ורק מאור בלתי נראה, המכשירים האלה אכן מסוגלים לספק אנרגיה ברמה שכמעט משתווה לזו של פאנלים סולאריים בגג, ובה בעת יש להם פונקציונליות ויעילות רבה יותר לבניינים, כלי רכב ומכשירים אלקטרוניים", כך הוא מוסיף.
פאנלים סולאריים שקופים: פרופסור ריצ'רד לונט עם פאנל סולארי שקוף בידיו

מה באמת אפשר יהיה לעשות עם הטכנולוגיה הזו?

אכן, כפי שמציין פרופסור לונט, יש פוטנציאל אדיר לפאנלים השקופים האלה; אפשר יהיה להשתמש בהם עבור גגות שקופים לכלי רכב חשמליים, או להשתמש בהם כחלונות; גאדג'טים שונים בעלי מסך מגע יוכלו לפתע להיות מסוגלים להיטען דרך המסך; ניתן יהיה לשלב אותם בבניינים כחלונות או פשוט לשלב אותם בחזיתם כדי לייצר חשמל לבניין כולו; אפילו במטוסים ניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיה הזו כדי לייצר אנרגיה בצורה פאסיבית. 
עם זאת, חשוב לציין שהחומר השקוף הזה ככל הנראה לא יהיה יעיל כמו הפאנלים הסולאריים שאנחנו כבר מכירים, שהם יעילים ב-10-13% יותר. זה אומר שאם למשל יבחרו להשתמש בו במקומם, יהיה צריך ליישם אותו על פני שטח גדול יותר כדי שיגיע לאותה יעילות, מה שעלול להיות חיסרון ביחס לחומר המתחרה והוותיק.
 
יחד עם זאת, החוקרים מאוניברסיטת המדינה של מישיגן ביצעו חישובים והעריכו שבארה"ב בלבד יש כ-7 מיליארד מ"ר של זכוכית. אם מחליפים רק חלק קטן מהשטחים שבהם נעשה כיום בלאו הכי שימוש בזכוכית, זה יכול להפחית באופן משמעותי את הצורך שלנו להשתמש בדלק מאובנים. 
 
"זה הכיוון שאליו אנחנו חותרים", אומר לונט. "כבר במשך חמישה עשורים חוקרים את השימוש באנרגיה סולארית עם הפאנלים המסורתיים, אולם התחילו לעבוד על התאים הסולאריים השקופים האלה רק בחמש השנים האחרונות. בסופו של דבר, הטכנולוגיה הזו מעניקה לנו מסלול זול וקל ליישום של שימוש באנרגיה סולארית על גבי שלל משטחים, שלפני כן לא יכולנו לנצל אותם לשם כך".
 

מקור התמונות: מרחבי הרשת

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.